Σάββατο 13 Φεβρουαρίου 2021

Πονάει χέρι; Κόβει πόδι

Με την πρωτοποριακή αυτή μέθοδο, η κυβέρνηση καθώς και οι κυβερνήσεις όλων σχεδόν των «προηγμένων» χωρών προσπαθούν να διαχειριστούν την πανδημία, γι' αυτό και τ' αποτελέσματα είναι τόσο τραγικά.

Κοντά στα 2.000.000 οι νεκροί, πολλαπλάσιοι οι οικονομικά κατεστραμμένοι. Άλλωστε και για την αντιμετώπιση των οικονομικών προβλημάτων των εργαζόμενων, συνταξιούχων, μικρομεσαίων, η ίδια μέθοδος ακολουθείται. Από την άλλη πλευρά, τα κέρδη του μεγάλου κεφαλαίου παγκόσμια μεγαλώνουν. Μόνο το ένα τρίτο της αύξησης των κερδών μερικών δισεκατομμυριούχων θα έφτανε να εμβολιαστεί όλος ο πληθυσμός της γης... Τα μεγάλα λόγια που ακούγαμε στην αρχή της πανδημίας ότι ενωμένη η ανθρωπότητα θ' αντιμετωπίσει τον κοινό εχθρό πήγαν νωρίς περίπατο και φάνηκε, για άλλη μια φορά, πόσο αναλώσιμοι είμαστε για το κεφάλαιο και τις κυβερνήσεις του.

Μετά λοιπόν από 6.000 θανάτους σε λιγότερο από ένα χρόνο, η κυβέρνηση συνεχίζει την ίδια τακτική.

Δεν αυξάνει τα τεστ που στοιχίζουν ελάχιστα σε σχέση με τη θεραπεία και σώζουν ανθρώπινες ζωές.

Δεν κάνει σωστή ιχνηλάτηση.

Περιορίζει την κυκλοφορία μας στους εξωτερικούς χώρους ενώ ο ιός μεταδίδεται σε κλειστούς εργασιακούς χώρους, στους οποίους οι εργοδότες δεν παίρνουν κανένα μέσο προστασίας. Όμως κανείς αρμόδιος δεν τολμά να μπει σε κάποιο εργοστάσιο ή βιοτεχνία για να δει τους όρους με τους οποίους εργάζονται οι «τυχεροί» που συνεχίζουν να έχουν δουλειά.

Δεν περιορίζει το συνωστισμό στα ΜΜΜ προσλαμβάνοντας το προσωπικό που χρειάζεται, επισκευάζοντας τα λεωφορεία και τους συρμούς που είναι χαλασμένα κι αγοράζοντας καινούργια.

Τα σχολεία, όσο λειτουργούν, έχουν 25 μαθητές σε τάξεις 25 τ.μ.

Το μόνο που αναγνωρίζουν σαν πρόληψη είναι η καραντίνα.

Κι όταν ο κόσμος χρειαστεί νοσηλεία;

Οι κάθε είδους κλινικές μετατρέπονται σε μηδέν χρόνο σε κλινικές covid, με ελάχιστους σχετικούς ειδικούς γιατρούς, ελάχιστους νοσηλευτές, ελάχιστο ειδικό εξοπλισμό... Απ' όσους χειροτερεύσουν, κάποιοι «τυχεροί» θα νοσηλευτούν σε ΜΕΘ, κάποιοι θα πεθάνουν μόνοι σε κοινούς θαλάμους.

Όμως η κυβέρνηση και οι (ει)δικοί της δε θα φταίνε σε τίποτα. Νοίκιασαν πανάκριβα κλίνες ΜΕΘ του ιδιωτικού τομέα, δέχτηκαν και κάποιες δώρο από πονόψυχους εφοπλιστές (που τους χάρισε περισσότερα η εφορία). Τι άλλο να κάνουν πια;

Ν' ανοίξουν τα νοσοκομεία που έκλεισαν το 2013 για να μην πεθαίνει ο κόσμος με άλλα νοσήματα εκτός νοσοκομείου;

Να προσλάβουν προσωπικό για τα εμβολιαστικά κέντρα και να φροντίσουν νά 'ρθουν εμβόλια;

Να κάνουν κανονικές κι όχι εικονικές προσλήψεις στα νοσοκομεία;

Ν' ανοίξουν νέες κλίνες ΜΕΘ για να σωθεί ο κόσμος;

Όχι... Η πρωτοποριακή μέθοδος της κυβέρνησης περιλαμβάνει:

Προσλήψεις κάθε είδους αστυνομικού κι ανανέωση του εξοπλισμού του.

Αγορά εκατοντάδων περιπολικών και μηχανών.

Οικονομική ενίσχυση των ΜΜΕ για να τα βλέπουν όλα καλώς καμωμένα.

Ενίσχυση του μεγάλου κεφαλαίου που πάντα πρέπει να θησαυρίζει.

Επειδή όμως όλα αυτά στοιχίζουν τις ζωές τις δικές μας και των δικών μας, θα πρέπει εμείς με τους αγώνες μας να τα αλλάξουμε. Αυτοί δεν θα σταματήσουν αν δεν τους σταματήσουμε.

Α.Λ. - Νοσηλεύτρια

Δεν υπάρχουν σχόλια: