Κυριακή 14 Φεβρουαρίου 2021

Όχι στην απόλυση του Κ. Καταραχιά - Κάτω τα χέρια από τα σωματεία, τους αγωνιστές και την απεργία!

Ούτε καν τα προσχήματα δεν τηρούν πλέον ο διοικητής της 1ης ΥΠΕ και η διοικήτρια του Αγ. Σάββα προκειμένου ν' απαλλαγούν όπως νομίζουν από τον πρόεδρο του σωματείου του νοσοκομείου, Κώστα Καταραχιά.

Ενώ λοιπόν στην κινητοποίηση που έγινε για το θέμα (η σύμβαση του συγκεκριμένου επικουρικού γιατρού παρατάθηκε μόνο ως το τέλος Μαρτίου ενώ όλων των άλλων ως το τέλος Νοεμβρίου) ο κ. Στάθης υποσχέθηκε ότι θα δει θετικά το θέμα, μια βδομάδα μετά απάντησε πως ο Αγ. Σάββας έχει ανάγκη από μόνιμους γιατρούς οπότε δε βλέπει το λόγο να παρατείνει τη σύμβαση ενός έκτακτου.

Η εξοργιστική αυτή δήλωση γίνεται την ώρα που αναβάλλονται ακτινοθεραπείες καρκινοπαθών στο μεγαλύτερο αντικαρκινικό νοσοκομείο της χώρας, λόγω ελλείψεων γιατρών (τους οποίους ο πρωθυπουργός δήλωσε ότι αναζητά η κυβέρνηση να προσλάβει αλλά δεν βρίσκει). Δεν πρόκειται για επίδειξη δύναμης. Κάτι φοβούνται και παίρνουν τα μέτρα τους.

Γιατί όλο και πιο συχνά χρησημοποιεί η κυβέρνηση το μαστίγιο απέναντι στους περσινούς ήρωες, χωρίς πια ούτε υποσχέσεις για «καρότο»; Έφτασε στο σημείο να διώκει ποινικά τον πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, εκπρόσωπο μιας συνδικαλιστικής ηγεσίας την οποία είχαμε συνηθίσει στο ρόλο του «θεσμικού συνομιλητή» με τους εκπροσώπους του συστήματος. Δεν ανέχεται από προέδρους σωματείων ούτε καν ν' αναφέρουν προς τα έξω την τραγική κατάσταση των νοσοκομείων εν μέσω πανδημίας. Θέλει να δουλεύουμε με ελάχιστα μέσα προστασίας, ξέροντας πως οι ελλείψεις σε προσωπικό και ΜΕΘ στοιχίζουν ανθρώπινες ζωές, και να μην αντιδρούμε. Κι επειδή ξέρει ότι αυτό δεν μπορεί να συνεχιστεί για πολύ, παίρνει τα μέτρα της.

Θεωρεί πως απολύωντας αγωνιστές και τρομοκρατώντας εργαζόμενους, θα καθυστερήσει τη μετατροπή της οργής μας σε οργανωμένη πάλη. Κάτι που φοβάται όπως ο διάβολος το λιβάνι.

Στο χέρι μας είναι να τη διαψεύσουμε. Οι εργαζόμενοι στον Αγ. Σάββα ήδη αποφάσισαν στη γενική τους συνέλευση νέα στάση εργασίας στο νοσοκομείο στις 23 Φλεβάρη, εκτός από τη συμμετοχή στην απεργία στις 16 Φλεβάρη.

ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΜΕ ΑΓΩΝΕΣ ΘΑ ΤΟΥΣ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ!

ΔΕ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ!

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΑΤΑΡΑΧΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: