Τρίτη 2 Φεβρουαρίου 2021

Να αντισταθούμε στις διώξεις με ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ!

ΚΑΜΙΑ ΑΥΤΑΠΑΤΗ! Για την εφαρμογή του αντι-συνδικαλιστικού νόμου,

ΝΑ ΑΝΤΙΣΤΑΘΟΥΜΕ στις διώξεις με ΜΑΖΙΚΕΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ.

Καμία δίωξη στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και σε κάθε εκπρόσωπο Σωματείου,

σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται!


Μόλις λίγες μέρες χρειάστηκαν για να διαψευστούν όσοι, περισσότερο ή λιγότερο αφελώς, υπολόγιζαν πως η κυβέρνηση είχε για το …συρτάρι και για backup το νέο αντεργατικό – αντισυνδικαλιστικό νόμο για την απαγόρευση των συγκεντρώσεων.

Αντίθετα επιβεβαιώθηκαν με τραγικό τρόπο όσοι υποστήριζαν, ανάμεσά τους και η ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ, πως η νεοφιλελεύθερη επίθεση, με πρόσχημα την πανδημία, πατώντας στο έδαφος των lockdown, της αστυνομοκρατίας και της υποχώρησης του εργατικού κινήματος, θα εφαρμόσει άμεσα όλα τα θεσμικά μέτρα που πήρε προκειμένου να τσακίσει κάθε προσπάθεια εργατικής διεκδίκησης και αντίστασης.

Η αρχή, (και) για τους υγειονομικούς, έχει γίνει αρκετό καιρό πριν. Για την ακρίβεια ξεκίνησε σχεδόν ταυτόχρονα με τα χειροκροτήματα και εντάθηκε λίγο μετά. Ενδεικτικά αναφέρουμε τις αυταρχικές συμπεριφορές των Διοικήσεων, τις μετακινήσεις προσωπικού, τις τιμωρητικές ΕΔΕ χωρίς λόγο, τα αυθαίρετα ξηλώματα από θέσεις ευθύνης, το ξύλο από τα ΜΑΤ στις συγκεντρώσεις…

Ως παράδειγμα, θυμίζουμε τις εντελώς πρόσφατες διώξεις συνδικαλιστών εκπροσώπων φορέων, ακόμα και διευθυντών του ΕΣΥ που τολμάνε απλά να λένε την αλήθεια και να περιγράφουν τη δραματική κατάσταση που βιώνουν οι υγειονομικοί και ο λαός. Ο Πρόεδρος του Σωματείου του Αγ. Σάββα Κ. Καταραχιάς, μετά την μετακίνησή του βρίσκεται ένα βήμα πριν από την απόλυση, η πρόεδρος της ΕΝΙ Θεσσαλονίκης αντιμετωπίζει εισαγγελική δίωξη όπως και η διευθύντρια της Παθολογικής κλινικής στο Ρέθυμνο. Μόλις προχθές μάθαμε για τη δικογραφία που σχηματίστηκε με βάση τον νόμο απαγόρευσης των συναθροίσεων και στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ, Μ. Γιαννάκο.

Αυτό σίγουρα είναι… ποιοτική αναβάθμιση της επίθεσης, καθώς τώρα σέρνονται στα δικαστήρια και εκπρόσωποι συνδικαλιστικών ηγεσιών, τις οποίες είχαμε συνηθίσει στο ρόλο του «θεσμικού συνομιλητή» με τους εκπροσώπους του συστήματος. Αυτή η εξέλιξη είναι μία ακόμα απόδειξη ότι η επίθεση εντείνεται, ότι το σύστημα έχει βαλθεί να ξεκληρίσει και να καθυποτάξει οτιδήποτε ήταν ως τώρα υποχρεωμένο να ανέχεται προκειμένου να σβήσει κάθε πιθανότητα εργατικής αντίστασης και κινητοποίησης στο μέλλον.

Είναι γνωστή η κριτική που κάναμε και κάνουμε στην ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ, η οποία θεωρούμε ότι διαχρονικά, με τη στάση της, έχει σοβαρές ευθύνες για τη σημερινή κατάσταση. Καταδικάσαμε και καταδικάζουμε τις εικονικές – επικοινωνιακού χαρακτήρα «κινητοποιήσεις» που για άλλη μία φορά, αποκάλυψαν πόσο «γυμνός» είναι ο βασιλιάς. Πως αυτά και ακόμα χειρότερα θα είναι τα αποτελέσματα όταν οι εργαζόμενοι είναι στη γωνία, όταν οι «κινητοποιήσεις» γίνονται σχεδόν στα κρυφά, όταν δεν τους δίνεται η δυνατότητα να κινητοποιηθούν, να αγωνιστούν, να απεργήσουν, να υπερασπιστούν τα δικαιώματα και τη ζωή τους.

Ξεκάθαρα όμως! Τα Συνδικάτα και τα Σωματεία είναι τα όπλα των εργαζόμενων, αυτά πρέπει να υπερασπιζόμαστε σε κάθε περίσταση. Γι’ αυτό και τούτη την ώρα, μία αιχμή του αγώνα μας πρέπει να είναι η ακύρωση στην πράξη, με πραγματικούς, μαζικούς αγώνες των συνεπειών κάθε νόμου, κάθε θεσμού του συστήματος που μας στερεί το δικαίωμα να οργανωνόμαστε, να διαδηλώνουμε, να διεκδικούμε!

Καλούμε στην πιο πλατειά συσπείρωση για να σταματήσουν οι διώξεις,

Για να σταματήσει η επίθεση στα Σωματεία και στα συνδικάτα.

Καμία δίωξη στον Πρόεδρο της ΠΟΕΔΗΝ και σε κάθε εκπρόσωπο Σωματείου, σε κάθε εργαζόμενο που αγωνίζεται!

Δεν υπάρχουν σχόλια: