Σάββατο 15 Ιανουαρίου 2022

Συγκέντρωση ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης - Κυριακή 16/1 12:00μ

 ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ!

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ

Μπορεί το δικαστήριο να έκρινε παράνομη την απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης που αντιδρούν στο κλείσιμό του αλλά ο αγώνας δεν μπορεί να σταματήσει. Το νοσοκομείο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό. Οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη τη δουλειά μας κι ο λαός ανάγκη τα νοσοκομεία. Κάτοικοι της γύρω περιοχής κι εργαζόμενοι μπορούμε και πρέπει να δώσουμε κοινό αγώνα.

Εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση κλείνει αντί να ανοίγει νοσοκομεία! Τώρα έχει βάλει στόχο το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Δεν κατάφερε να το κλείσει με τις συνηθισμένες μεθόδους, δηλαδή, τη μείωση του προσωπικού, την έλλειψη υποδομών και υγειονομικού υλικού, γι’ αυτό καταφεύγει σε νέες. Έτσι, φτιάχνοντας «Μέγα» εμβολιαστικό κέντρο στο Νοσοκομείο και εξαιρώντας το από τις εφημερίες, το μετατρέπει ουσιαστικά σε κέντρο υγείας για να το οδηγήσει στο κλείσιμο. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον εμβολιασμό για να θέσει διλλήματα. Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα του λαού και παρέχεται από την πρωτοβάθμιας περίθαλψη, όχι από τα νοσοκομεία.

Εν μέσω πανδημίας και την περίοδο που τα παιδιά είναι θύματα του ιού, η κυβέρνηση κλείνει ένα από τα ελάχιστα παιδιατρικά νοσοκομεία. Οι ευαισθησίες της πήγαν περίπατο και η υποκρισία δεν μπορεί να κρυφτεί. Το «νέο ΕΣΥ» που έχουν στα σκαριά, περιλαμβάνει κλείσιμο Νοσοκομείων, απολύσεις, χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων, ιδιωτικοποιήσεις και ακόμη πιο ακριβή περίθαλψη για το λαό.

Το κάθε κύμα πανδημίας συνοδεύεται από σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα του λαού. Ο χώρος της υγείας έχει δεχτεί πολύ σοβαρό χτύπημα. Όχι μόνο οι ασθενείς από κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του αλλά κάθε άνθρωπος που έχει πρόβλημα υγείας, τρομάζει στην ιδέα πως θα χρειαστεί να νοσηλευτεί. Στην πραγματικότητα, η μόνη επιλογή που έχει είναι ιδιωτικός τομέας. Όποιος έχει χρήματα μπορεί να γιατρευτεί.

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης δεν είναι αστοχία ή λάθος υπολογισμός. Είναι η πολιτική κατεύθυνση της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα και του δικαιώματος σε ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Στο πλάι της ακρίβειας, της φασιστικοποίησης, του νόμου Χατζηδάκη.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε μπροστά τους εύκολο δρόμο αλλά μόνο δύσκολο και δύσκολες αποφάσεις. Οι ανακοινώσεις δεν αρκούν. Χρειάζεται δράση ξεπερνώντας την αδράνεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Μαζί με το λαό να διεκδικήσουμε νέα νοσοκομεία, προσλήψεις και δωρεάν τεστ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ!

ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: