Πέμπτη 20 Ιανουαρίου 2022

Οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας συνεχίζουν μαζικά και αποφασιστικά τον αγώνα τους.

Παρά τις ύπουλες μεθοδεύσεις της εργοδοσίας, οι εργαζόμενοι στα Πετρέλαια Καβάλας όχι μόνο δεν αναστέλλουν, αλλά αντίθετα εντείνουν τον αγώνα τους. Δε λύγισαν με την απόλυση σύσσωμου του ΔΣ του σωματείου τους (μαζί με άλλους 17 συναδέλφους τους), με βάση τις διατάξεις του νόμου Χατζηδάκη. Δεν υποχώρησαν και δεν ενέδωσαν στο μίγμα πίεσης, τρομοκράτησης αλλά και υποσχέσεων από την εργοδοσία σε όσους θα επιστρέψουν στο εργοστάσιο ή στην πλατφόρμα. Έριξαν στα σκουπίδια τις προβοκάτσιες της για δήθεν δολιοφθορές σε αυτοκίνητα από εργαζόμενους, αποδεικνύοντας ότι οι δράστες ήταν τσιράκια της. Αλλά δεν τρομοκρατήθηκαν ούτε από τα ΜΑΤ, ούτε από τα δικαστήρια, μολονότι εξελίσσεται προκαταρκτική εξέταση για 164 (!!) από αυτούς.

Τα αντιμετωπίζουν όλα με αρραγή ενότητα, συσπείρωση στο σωματείο, άνοδο της αγωνιστικότητας και κάλεσμα σε όλους τους εργαζόμενους της περιοχής αλλά και πανελλαδικά, σε αλληλεγγύη και έμπρακτη συμπαράσταση.
Με αυτά σα δεδομένα, το σωματείο κάλεσε σύσκεψη συλλόγων, σωματείων και συνδικαλιστικών σχημάτων την Τετάρτη 19/1 στο "χώρο Ιωσηφίδη" -περίπου δύο χιλιόμετρα μακριά από το εργοστάσιο- που αποτελεί τον σταθερό χώρο όπου καθημερινά συγκεντρώνονται οι απεργοί. Στη σύσκεψη συμμετείχαν 30 φορείς, μεταξύ των οποίων και η Ταξική Πορεία, η οποία στην τοποθέτησή της πρόβαλε την ανάγκη να βαθαίνει συνεχώς το ταξικό περιεχόμενο του αγώνα, αλλά και να δυναμώνει η αλληλεγγύη πλατιών εργατικών μαζών. Στη σύσκεψη έγιναν διάφορες προτάσεις για το δυνάμωμα του αγώνα, ενώ συμφωνήθηκε η διοργάνωση μαζικού, παλλαϊκού συλλαλητηρίου την επόμενη εβδομάδα στην Καβάλα.


Οι εργάτες της Καβάλα Όιλ δέχονται τα κεντρικά πυρά της κυβερνητικής πολιτικής και της εργοδοτικής ασυδοσίας, στην προσπάθεια του συστήματος να επιβάλει τον νέο εργασιακό μεσαίωνα. Αντιστέκονται με σθένος, βαδιζοντας το δρομο που άνοιξαν οι εργαζόμενοι στην Cosco και στην E-Food, ανοίγοντας κι αυτοί με τη σειρά τους νέα μονοπάτια για το σύνολο της εργατικής τάξης και για όλο το λαό. Γι' αυτό είναι χρέος όλων, εργαζομένων, σωματείων, συνδικαλιστικών σχημάτων, και πολιτικών οργανώσεων που αναφέρονται στο λαό, να στηρίξουν τον αγώνα τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: