Κυριακή 16 Ιανουαρίου 2022

16/01 Μαζική συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο Παίδων Πεντέλης: Όχι στο κλείσιμο του νοσοκομείου!

 

Με μαζικότητα πραγματοποιήθηκε η σημερινή συγκέντρωση που καλούσαν οι εργαζόμενοι του Παίδων Πεντέλης στις 12, για να καταγγείλουν την προκλητική απόφαση της κυβέρνησης να κλείσει το ένα από τα τρία Παιδιατρικά νοσοκομεία της Αττικής. Με πρόσχημα τη μετατροπή του νοσοκομείου σε εμβολιαστικό κέντρο, το βγάζει από το πρόγραμμα εφημεριών και το υποβαθμίζει, σε σκοπό να του βάλει λουκέτο. Οι υγειονομικοί, μαζί με πλήθος αλληλέγγυου κόσμου, σχημάτων γειτονιάς και πολιτικών δυνάμεων κατήγγειλαν τη δολοφονική πολιτική της κυβέρνησης της ΝΔ και την επιλογή της, εν μέσω πανδημίας, να κλείσει ακόμα ένα νοσοκομείο. Μετά τη μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας, ακολούθησε πορεία προς την πλατεία Πεντέλης.

Η Ταξική Πορεία και το ΚΚΕ(μ-λ) συμμετείχαν με πανό και ντουντούκα στη συγκέντρωση και στην πορεία. Μοίρασαν τις ανακοινώσεις τους και φώναξαν συνθήματα ενάντια στο κλείσιμο του νοσοκομείου και στο χτύπημα του δικαιώματος του λαού σε ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Στις τοποθετήσεις τους οι ομιλητές πρόβαλαν το ζήτημα της ανάγκης να συνεχιστεί και να δυναμώσει ο αγώνας για να μπει φρένο στη βάρβαρη πολιτική της κυβέρνησης. 

Καταγγέλλουμε την προκλητική παρουσία των αστυνομικών δυνάμεων στην πύλη του νοσοκομείου, καθώς και την παρουσία των ΜΑΤ μέσα στο χώρο του νοσοκομείου, με σκοπό να τρομοκρατήσουν τους συγκεντρωμένους! Μετά την απόφαση του δικαστηρίου που έκρινε παράνομη την απεργία των εργαζομένων, η κυβέρνηση στέλνει τις αστυνομικές δυνάμεις για να καταστείλει το δίκαιο αγώνα που δίνουν οι υγειονομικοί και να στείλει το μήνυμα πως είναι αποφασισμένη να συνεχίσει την απάνθρωπη πολιτική της.

Είναι μεγάλη η σημασία της συνέχισης του αγώνα αυτού, κόντρα στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης! Οι υγειονομικοί μαζί με το λαό πρέπει να δυναμώσουν και να μαζικοποιήσουν την πάλη για να μην κλείσει το Παίδων Πεντέλης. Κόντρα στην προσπάθεια της κυβέρνησης να χτυπήσει και να καταστείλει τον αγώνα αυτό, μαζικά και αποφασιστικά πρέπει να βάλουμε φραγμό σε αυτή την πολιτική που τσακίζει δικαιώματα και θυσιάζει ανθρώπινες ζωές!


Η Ταξική Πορεία μοίρασε την παρακάτω ανακοίνωση:

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΟΥ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΠΑΙΔΩΝ ΠΕΝΤΕΛΗΣ

ΜΕ ΑΓΩΝΑ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΑΝΟΙΧΤΟ

Μπορεί το δικαστήριο να έκρινε παράνομη την απεργία που κήρυξαν οι εργαζόμενοι του Νοσοκομείου Παίδων Πεντέλης που αντιδρούν στο κλείσιμό του αλλά ο αγώνας δεν μπορεί να σταματήσει. Το νοσοκομείο πρέπει να παραμείνει ανοιχτό. Οι εργαζόμενοι έχουμε ανάγκη τη δουλειά μας κι ο λαός ανάγκη το νοσοκομείο. Κάτοικοι της γύρω περιοχής κι εργαζόμενοι μπορούμε και πρέπει να δώσουμε κοινό αγώνα.

Εν μέσω πανδημίας, η κυβέρνηση κλείνει αντί να ανοίγει νοσοκομεία! Τώρα έχει βάλει στόχο το Νοσοκομείο Παίδων Πεντέλης. Δεν κατάφερε να το κλείσει με τις συνηθισμένες μεθόδους, δηλαδή τη μείωση του προσωπικού, την έλλειψη υποδομών και υγειονομικού υλικού, γι’ αυτό καταφεύγει σε νέες. Έτσι, φτιάχνοντας «Μέγα» εμβολιαστικό κέντρο στο Νοσοκομείο και εξαιρώντας το από τις εφημερίες, το μετατρέπει ουσιαστικά σε κέντρο υγείας για να το οδηγήσει στο κλείσιμο. Η κυβέρνηση χρησιμοποιεί τον εμβολιασμό για να θέσει διλήμματα. Ο εμβολιασμός είναι δικαίωμα του λαού και πρέπει να παρέχεται από την πρωτοβάθμια περίθαλψη, όχι από τα νοσοκομεία.

Εν μέσω πανδημίας και την περίοδο που τα παιδιά είναι θύματα του ιού, η κυβέρνηση κλείνει ένα από τα ελάχιστα παιδιατρικά νοσοκομεία. Οι ευαισθησίες της πήγαν περίπατο και η υποκρισία δεν μπορεί να κρυφτεί. Το «νέο ΕΣΥ» που ετοιμάζει προϋποθέτει να εξαφανίσει ό,τι υπολείμματα έχουν μείνει από τις παροχές υγείας για τον λαό. Γι’ αυτό κλείνει Νοσοκομεία, απολύει προσωπικό και προχωρά σε ιδιωτικοποιήσεις.

Το κάθε κύμα πανδημίας συνοδεύεται από σφοδρή επίθεση της κυβέρνησης στα δικαιώματα του λαού. Ο χώρος της υγείας έχει δεχτεί πολύ σοβαρό χτύπημα. Όχι μόνο οι ασθενείς από κορονοϊό και τις μεταλλάξεις του, αλλά κάθε άνθρωπος που έχει πρόβλημα υγείας τρομάζει στην ιδέα πως θα χρειαστεί να νοσηλευτεί. Στην πραγματικότητα, η μόνη επιλογή που έχει είναι ιδιωτικός τομέας. Όποιος έχει χρήματα μπορεί να γιατρευτεί.

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης δεν είναι αστοχία ή λάθος υπολογισμός. Είναι η πολιτική κατεύθυνση της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα και του δικαιώματος σε ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Στο πλάι της ακρίβειας, της φασιστικοποίησης, του νόμου Χατζηδάκη.

Οι εργαζόμενοι δεν έχουμε μπροστά τους εύκολο δρόμο αλλά μόνο δύσκολο και δύσκολες αποφάσεις. Οι ανακοινώσεις δεν αρκούν. Χρειάζεται δράση ξεπερνώντας την αδράνεια των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Μαζί με τον λαό να διεκδικήσουμε νέα νοσοκομεία, προσλήψεις και δωρεάν τέστ.

ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: