Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2022

Συνδικαλιστικές ηγεσίες ακινητοποιημένες (και λόγω του χιονιά)


Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας αφωνία! Η ΓΣΕΕ μας υπενθύμιζε την αστική νομοθεσία για «το δικαίωμα στις αποδοχές της ημέρας κακοκαιρίας» η οποία βέβαια περιλαμβάνει και το εξής: «στην επιχείρηση που λόγω της ασυνήθους σε ένταση χιονόπτωσης είναι κατ’ αντικειμενική κρίση αδύνατο να λειτουργήσει, τα μέρη απαλλάσσονται αμοιβαία από τις υποχρεώσεις τους σε ό,τι αφορά την παροχή εργασίας κατά την ημέρα που παρέμεινε κλειστή».

Κανείς τους δεν μπήκε στον κόπο, δεν τόλμησε ή δεν διανοήθηκε καν να θέσει το αίτημα για πλήρη διασφάλιση του μεροκάματου και του ενσήμου, καθώς και να μη χρεωθεί καμία μέρα από την κανονική άδεια.

Κι όμως, η ίδια η κυβέρνηση έφτασε στο σημείο να παρακάμψει την αστική νομοθεσία, να... διευρύνει τις «αντοχές της ελληνικής οικονομίας» και να κηρύξει δύο μέρες γενικής αργίας, προκειμένου να ξεπλύνει τις ευθύνες της και να καταλαγιάσει τη συσσωρευμένη λαϊκή οργή.

Για μια ακόμη φορά, οι συνδικαλιστικές ηγεσίες αποδεικνύονται όχι απλά «λίγες» αλλά εντελώς απρόθυμες να καθοδηγήσουν και να στηρίξουν τα εργατικά συμφέροντα. Και αν η κυβέρνηση έκανε τέτοια κίνηση μπροστά και μόνο στο φόβο της λαϊκής οργής, ας φανταστούμε τι δυνατότητες έχει ο λαός και η εργατική τάξη όταν συνειδητά και αποφασιστικά διεκδικούν αυτά που δικαιούνται.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: