Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Καβάλα: Εκατοντάδες εργαζόμενοι διαδήλωσαν στο πλευρό των εργατών της Καβάλα Όιλ

Με τη συμμετοχή εργαζόμενων τόσο απ' την Καβάλα όσο και από τους γύρω νομούς πραγματοποιήθηκε το εργατικό συλλαλητήριο που είχε καλεστεί για το απόγευμα της Πέμπτης 27 Γενάρη. Στους δρόμους της Καβάλας εκφράστηκε πλατιά η αλληλεγγύη στον αγώνα που δίνουν οι εργάτες στα πετρέλαια. Έναν αγώνα υπεράσπισης των εργασιακών και συνδικαλιστικών δικαιωμάτων που αφορά ολόκληρη την εργατική τάξη, ο οποίος έχει να αντιμετωπίσει την εργοδοτική επίθεση, εξοπλισμένη με τον νόμο Χατζηδάκη και τις δυνάμεις καταστολής.

Ταυτόχρονα, εκφράστηκε πλατιά η καταδίκη συνολικά της αντεργατικής, αντιλαϊκής, εγκληματικής πολιτικής. Της πολιτικής της εκμετάλλευσης, της φτώχειας, της εξαθλίωσης. Οι εργατικές κινητοποιήσεις των τελευταίων μηνών αναδεικνύουν την ανάγκη ενίσχυσης των αντιστάσεων, συγκρότησης των δυνάμεων της εργατικής τάξης, σε μια πάλη ενάντια στον εργασιακό και κοινωνικό μεσαίωνα που θέλουν να επιβάλουν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του.

Μ' αυτή την πολιτική εκτίμηση κινείται η Ταξική Πορεία, γι' αυτό και προσπαθεί με όποιες δυνάμεις διαθέτει στην περιοχή να συμπαρασταθεί στους αγωνιζόμενους εργάτες και να συμβάλει στην επιτυχή εξέλιξη του αγώνα τους. Έδωσε το παρόν της στη συγκέντρωση στο "στέκι" των εργαζομένων (Ιωσηφίδης) την πρώτη ημέρα μετά την επέμβαση των ΜΑΤ στο εργοστάσιο. Το ίδιο έκανε και την επόμενη στα δικαστήρια και μετά από λίγες ημέρες στο πρώτο συλλαλητήριο, καθώς και στη σύσκεψη σωματείων και εργατικών σχημάτων, όπου αποφασίστηκε και η τελευταία κινητοποίηση.

Στην κινητοποίηση αυτή συμμετείχε με μαζικό και δυναμικό τρόπο, με αξιόλογο μπλοκ, συνεχή συνθήματα και μοίρασμα εκατοντάδων προκηρύξεων, ενώ προγραμματίζει ευρύτερη κινητοποίηση, και προς αυτή την κατεύθυνση έχει ήδη απευθυνθεί στο σωματείο.




Δεν υπάρχουν σχόλια: