Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2022

Τρίτη 1η Φλεβάρη: Στάση Εργασίας στο Δημόσιο - 12:00μ ως τη λήξη του ωραρίου

ΑΘΗΝΑ: Συγκέντρωση 1:00μμ στο υπ. Υγείας

Η Ταξική Πορεία καλεί σε μαζική συμμετοχή στη στάση εργασίας στο Δημόσιο την Τρίτη 1η Φλεβάρη από τις 12:00 το μεσημέρι μέχρι τη λήξη του ωραρίου και στις συγκεντρώσεις.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΗ ΤΗΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ

Την ώρα που ο λαός βρίσκεται ουσιαστικά σε πλήρη εγκατάλειψη απέναντι στην πανδημία η κυβέρνηση της ΝΔ σχεδιάζει τις απολύσεις των συναδέλφων που βρίσκονται σε αναστολή, τη μείωση του ανθυγιεινού επιδόματος και κλείνει Νοσοκομεία. Η απεργία ενάντια στο κλείσιμο του Παίδων Πεντέλης σέρνεται από την κυβέρνηση στα Δικαστήρια και βγαίνει παράνομη και καταχρηστική! Από την αρχή της πανδημίας δεν νοιάστηκε στιγμή για την υγεία του λαού ενώ την εκμεταλλεύτηκε για να τσακίσει τα εργασιακά δικαιώματα των υγειονομικών εργαζόμενων.

Το 4ο κύμα της πανδημίας και η μεταδοτικότητα της μετάλλαξης Όμικρον ξεγύμνωσε την επιχείρηση «ελευθερία» της κυβέρνησης και έριξε την χαριστική βολή στα νοσοκομεία. Η πολιτική της διάλυσης των Νοσοκομείων που εφάρμοσε η Κυβέρνηση της ΝΔ σε συνέχεια των προηγούμενων έχει στοιχίσει χιλιάδες ζωές. Τα νοσοκομεία είναι ουσιαστικά κλειστά εδώ και δύο χρόνια για οτιδήποτε πέραν κορωνοϊού. Οι 80 και 100 νεκροί καθημερινά παρουσιάζονται σαν κανονικότητα και επιτυχία από την κυβέρνηση ενώ για πάνω από δύο μήνες οι διασωληνωμένοι είναι περισσότεροι από 600 και πολλοί εκτός ΜΕΘ ακόμη και τώρα που ..διάβασε ο Μητσοτάκης την μελέτη Τσιόδρα – Λύτρα. Τα χειρότερα είναι μπροστά μας με ακόμη περισσότερες νοσηλείες αφού έχουν αφήσει το λαό αβοήθητο χωρίς μαζικά – δωρεάν τέστ και χωρίς κανένα ουσιαστικό μέτρο σε δουλειές, σχολεία, ΜΜΜ.

Οι απολύσεις – αναστολές των 7000 συναδέλφων αντιστοιχούν σε τρία κλειστά μεγάλα νοσοκομεία! Το διώξιμό τους δεν είχε ποτέ υγειονομική αιτία. Στόχευε να ρίξει στο λαό τις εγκληματικές της ευθύνες και κυρίως το χτύπημα στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Πρέπει να αντισταθούμε στους σχεδιασμούς της κυβέρνησης. Να επιστρέψουν οι συνάδελφοι στη δουλειά. Να διεκδικήσουμε προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι. Να αντισταθούμε στο κλείσιμο των Νοσοκομείων και να διεκδικήσουμε νέες κλίνες ΜΕΘ και απλές.

Να αντισταθούμε στην εντατικοποίηση, τις μετακινήσεις, τις αναστολές των αδειών και την καθημερινή τρομοκρατία που έχουν κάνει τις ζωές μας λάστιχο. «Γύρνα στη δουλειά με Rapid αλλά φύγε με PCR». «5 ημέρες αναρρωτική άδεια είναι αρκετές» παρ' όλο που το 30% των μολυσμένων μεταδίδουν και μετά την 5η ημέρα!

Οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης δεν είναι αστοχία ή λάθος υπολογισμός. Είναι η πολιτική κατεύθυνση της επίθεσης στα εργασιακά δικαιώματα και του δικαιώματος σε ίση πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Στο πλάι της ακρίβειας, της φασιστικοποίησης, του νόμου Χατζηδάκη. Σε αυτή την κατεύθυνση κλείνουν το Παίδων Πεντέλης και βγάζουν την απεργία παράνομη. Δεν πρόκειται για παροδική αλλαγή χρήσης σε εμβολιαστικό κέντρο όπως προφασίζονται. Είναι κλείσιμο. Αυτό είναι το « νέο ΕΣΥ» που έχουν στα σκαριά και περιλαμβάνει κλείσιμο Νοσοκομείων, απολύσεις, χτύπημα εργασιακών δικαιωμάτων, ιδιωτικοποιήσεις και ακόμη πιο ακριβή περίθαλψη για το λαό. 

Απέναντι σε όλα αυτά οι συνδικαλιστικές ηγεσίες εξαντλούνται στις ανακοινώσεις και τον μιντιακό θόρυβο. Πιστές στην υποταγή τους στην κυβερνητική πολιτική εμποδίζουν κάθε διάθεση των εργαζομένων για αντίσταση και αγώνα. Με μαζικές συνελεύσεις οι εργαζόμενοι πρέπει να οργανώσουμε τον αγώνα μας. Να ξεσκεπάσουμε και ξεπεράσουμε τους «εργατοπατέρες» οργανώνοντας κινητοποιήσεις – διαδηλώσεις – Απεργίες. Η απόλυση των συναδέλφων θα στρώσει το έδαφος για τη διάλυση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Να μην τους περάσει! Μαζί με το λαό να διεκδικήσουμε νέα νοσοκομεία, προσλήψεις και δωρεάν τέστ.

  • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ 
  • ΜΑΖΙΚΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΕΠΙΚΟΥΡΙΚΩΝ, ΣΟΧ, ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ
  • ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΚΑΙ ΑΠΛΕΣ 
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ ΣΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ
  • ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: