Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2022

Να μη φορτωθούν οι εργαζόμενοι στις πλάτες τους την κακοκαιρία!

 


Η έντονη κακοκαιρία που έχει ξεσπάσει τις τελευταίες ώρες στην Αττική, αλλά και σε πολλές ακόμη περιοχές της χώρας, ήρθε να προσθέσει και άλλα προβλήματα στο λαό και στους εργαζόμενους. Η χιονόπτωση και οι πολύ χαμηλές θερμοκρασίες έχουν δημιουργήσει μια τραγική κατάσταση για το λαό που ήδη δεινοπαθεί από την τεράστια ακρίβεια και δεν έχει τη δυνατότητα ούτε να ζεσταθεί μέσα στο σπίτι του. Καμία "Ελπίδα" δε βλέπει ο κόσμος της δουλειάς στην αδιαφορία της κυβέρνησης και της άρχουσας τάξης που για ακόμη μια φορά τον αφήνουν στο έλεος του και δεν έχουν κάνει το παραμικρό για να τον προστατεύσουν.

Όπως και πέρσι, έτσι και η φετινή χιονόπτωση έρχεται να φορτωθεί στις πλάτες των εργαζομένων. Οι γνωστές πιέσεις και οι απειλές που δέχονται χιλιάδες εργαζόμενοι από την εργοδοσία, για να αναγκαστούν να δουλέψουν κάτω από τέτοιες συνθήκες, ήδη έχουν ξεκινήσει. Η κυβέρνηση κλείνει ξανά το μάτι στους εργοδότες και δεν παίρνει κανένα ουσιαστικό μέτρο για να καλύψει τους εργαζόμενους, αφού δε διασφαλίζει ότι δε θα χάσουν το μεροκάματο ούτε μέρες της κανονικής τους άδειας. Ο κόσμος της δουλειάς αφήνεται ξανά στο έλεος της εργοδοτικής αυθαιρεσίας!

Οι περσινές εικόνες ντροπής, με τους ντελιβεράδες που αναγκάστηκαν να δουλέψουν και να παραδώσουν παραγγελίες, κάτω από τέτοιες συνθήκες, δεν πρέπει να επαναληφθούν! Κόντρα στην κυβερνητική και εργοδοτική αδιαφορία, οι εργαζόμενοι και τα σωματεία τους πρέπει να απαιτήσουν:

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΣ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΕΑΝ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ:

- Η ΑΣΦΑΛΗΣ ΜΕΤΑΚΙΝΗΣΗ ΑΠΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣ ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ

- ΟΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΡΟΙ ΔΟΥΛΕΙΑΣ

  • ΣΕ ΑΝΤΙΘΕΤΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ:

- ΠΛΗΡΗΣ ΔΙΑΣΦΑΛΙΣΗ ΤΟΥ ΜΕΡΟΚΑΜΑΤΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΝΣΗΜΟΥ

- ΝΑ ΜΗ ΧΡΕΩΘΕΙ ΚΑΜΙΑ ΜΕΡΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΗ ΑΔΕΙΑ

  • ΚΑΝΕΝΑΣ ΚΟΥΡΙΕΡ- ΔΙΑΝΟΜΕΑΣ- ΝΤΕΛΙΒΕΡΑΣ ΓΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ
  • ΚΑΜΙΑ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ




Δεν υπάρχουν σχόλια: