Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

ΓΝΑ "Γεννηματάς": Αποχή από τις εκλογές της συνδιοίκησης για το ΔΣ του νοσοκομείου

ΑΠΟΧΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΛΠΗ ΤΗΣ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑΣ!

Ø Γιατί το ΔΣ του νοσοκομείου είναι ένα όργανο με την πλειοψηφία των μελών του διορισμένη από την κυβέρνηση και που στόχο έχει να περάσει την κυβερνητική πολιτική με τις λιγότερες δυνατές αντιδράσεις από μέρους μας.

Ø Γιατί δεν είναι ζήτημα πειθούς, αγωνιστικότητας, καλής διάθεσης ή ό,τι άλλων προσόντων διαθέτουν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων η αλλαγή αυτής της πολιτικής, αλλά μαζικού αγώνα όλων μας.

Ø Γιατί ο έλεγχος των αυθαιρεσιών της διοίκησης είναι δουλειά ενός σωματείου με ενεργά μέλη, που υπερασπίζονται τα δικαιώματά τους, κι όχι αυτόκλητων σωτήρων που ουδέν λάθος αναγνωρίζουν και κανένα λόγο δε δίνουν σε κανέναν μετά την απομάκρυνση από την κάλπη.

Ø Γιατί εργοδότες και εργαζόμενοι ποτέ και πουθενά δεν συναποφασίζουν. Η συμμετοχή, μας κάνει μόνο συνυπεύθυνους για αποφάσεις που είναι ενάντιά μας.

Ø Γιατί η συμμετοχή σ’ ένα στημένο παιχνίδι είναι καλύτερο ν’ αποφεύγεται και να παλεύουμε με όλες μας τις δυνάμεις στο «γήπεδο» των αγώνων, μια και μόνο εκεί μπορούμε να νικήσουμε.

Ø Γιατί, τέλος, η νοοτροπία που μας καλλιεργούν δεκαετίες ότι το μόνο μας δικαίωμα είναι να ψηφίζουμε μόνο σε κάθε είδους εκλογές, μας οδήγησε εδώ που μας οδήγησε και πρέπει να την ξεπεράσουμε.  

Η κατάσταση στο νοσοκομείο μας πάει από το κακό στο χειρότερο. Από την αρχή της πανδημίας είδαμε το ενδιαφέρον για την υγεία και τις συνθήκες δουλειάς μας τόσο των διορισμένων, όσο και των αιρετών μελών του Δ.Σ.

Μόνο εμείς μπορούμε ν’ αλλάξουμε την κατάσταση.

Πρέπει να ξεπεράσουμε την ηττοπάθεια και τη μοιρολατρία. Να οργανωθούμε στο σωματείο μας, να συμμετέχουμε στις συνελεύσεις και τις κινητοποιήσεις, υπερασπιζόμενοι τη ζωή και τα δικαιώματά μας.

Το νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που θέλει να περάσει η κυβέρνηση στοχοποιεί τα σωματεία και την απεργία. Και μόνο αυτή η κίνηση, μας δείχνει ξεκάθαρα τα όπλα μας και τα όργανα πάλης μας. Δεν πρέπει να πέσουμε στην παγίδα λοιπόν να πούμε ότι, αφού τα σωματεία δεν είναι όπως πρέπει να είναι και οι απεργίες όταν γίνονται δεν έχουν κόσμο, τι πειράζει να καταργηθούν. Λύση δεν είναι να εγκαταλείψουμε τα κυριότερα όπλα μας, αλλά να μάθουμε να τα χρησιμοποιούμε. Μόνο έτσι θα έχουμε ελπίδες να νικήσουμε.

Αποχή από τις κάλπικες εκλογές λοιπόν και συμμετοχή στους αγώνες για:

  • Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού! Μονιμοποίηση όλων των συμβασιούχων!
  • Να σταματήσουν οι διώξεις και ν’ ανακληθούν οι ποινές σε υγειονομικούς σ’ όλη την Ελλάδα!
  • Αυξήσεις στους μισθούς! Να χαρακτηριστούν τα νοσοκομεία ως ανθυγιεινοί χώροι, με ό,τι αυτό συνεπάγεται! Ένταξη όλων στα Βαρέα και Ανθυγιεινά Επαγγέλματα! 
  • Ν’ ανοίξουν όλα τα κλειστά νοσοκομεία!
    Νέες κλίνες απλές και ΜΕΘ για όλες τις παθήσεις! 
  • Πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό! Κάτω η πολιτική των ιδιωτικοποιήσεων!

Δεν υπάρχουν σχόλια: