Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Ανταπόκριση από την διαδήλωση στην Αθήνα ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο

Με σχετικά μικρή μαζικότητα και σίγουρα αναντίστοιχη της περίστασης πραγματοποιήθηκε το συλλαλητήριο στις 26 Μάη στην Αθήνα, μετά από κάλεσμα της ΑΔΕΔΥ. Την κινητοποίηση μαζικοποίησαν κυρίως τα μπλοκ των εργατικών σχημάτων, καθώς οι συνδικαλιστικές ηγεσίες του Δημοσίου συνεχίζουν να αδρανούν και φαίνεται ότι δεν έκριναν σημαντική τη μαζική καταγγελία της κυβερνητικής επίθεσης. Έτσι, πίσω από το πανό της ΑΔΕΔΥ βρέθηκαν ελάχιστοι συνδικαλιστές, ενώ αντίστοιχη (αν και λίγο καλύτερη) ήταν και η εικόνα  πίσω από το πανό της ΠΟΕ-ΟΤΑ που ακολουθούσε.

Αυτή η εικόνα αποδεικνύει πόσο επιτακτική είναι η ανάγκη να εμπλακούν ενεργά οι ίδιοι οι εργαζόμενοι, να πάρουν στα δικά τους χέρια την υπόθεση του αγώνα και να απαιτήσουν  να παρθούν αποφάσεις αγώνα μέσα στα σωματεία για να μη περάσει αυτό το νομοσχέδιο-τερατούργημα.

Η Ταξική Πορεία αφού πραγματοποίησε την προσυγκέντρωσή της, συμμετείχε με μαζικό και δυναμικό μπλοκ στην κοινή διαδήλωση προς τη Βουλή Η Ταξική Πορεία κάλεσε τον λαό και τους εργαζόμενους να διαδηλώσουν μαζικά ενάντια στη κατάργηση του 8ώρου, την αύξηση και την καθιέρωση της απλήρωτης υπερωρίας, την θεσμοθέτηση της τηλεργασίας και το τσάκισμα των συνδικαλιστικών μας δικαιωμάτων. Μέσα από τα συνθήματα και το υλικό που μοίρασε πλατιά θέλησε να κάνει σαφή την ανάγκη να συσπειρωθεί ο κόσμος της δουλειάς στη μάχη ενάντια στο νομοσχέδιο, αλλά και την ανάγκη να κυριαρχήσει η ταξική γραμμή στο εργατικό κίνημα.

Το επόμενο κάλεσμα της Ταξικής Πορείας είναι για την Παρασκευή 28 Μάη στα Χαυτεία, στη συγκέντρωση που καλούν εργατικά σωματεία και στηρίζουν εργατικές συλλογικότητες.


·   ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ!
·   5ΗΜΕΡΟ - 8ΩΡΟ - ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΛΗΡΩΤΕΣ ΥΠΕΡΩΡΙΕΣ!
·   ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ!
·   ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΕΣ!
·   ΤΑΞΙΚΟΣ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟΣ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: