Τρίτη 18 Μαΐου 2021

Αρκετά μαζικό το εργατικό συλλαλητήριο στην Αθήνα



Αρκετά μαζική και μαχητική η σημερινή εργατική διαδήλωση που διοργάνωσαν εργατικά σχήματα και συλλογικότητες στην Αθήνα. Εκατοντάδες εργαζόμενοι, από τον ιδιωτικό και δημόσιο τομέα, κατήγγειλαν το αντεργατικό τερατούργημα που σχεδιάζει να φέρει στη Βουλή η κυβέρνηση της ΝΔ. Πίσω από τα πανό εργατικών σχημάτων, σωματείων, πολιτικών οργανώσεων και συλλογικοτήτων οι συγκεντρωμένοι πορεύτηκαν από τα Προπύλαια προς τη Βουλή στέλνοντας ένα ακόμη μήνυμα καταδίκης της νέας αυτής επίθεσης. Ένα από τα πολλά και πυκνά που απαιτούνται για να μπει φραγμός στα κυβερνητικά σχέδια.




Η συγκέντρωση αποτέλεσε την δεύτερη κινητοποίηση που οργάνωσαν οι συγκεκριμένες εργατικές συλλογικότητες για το νομοσχέδιο μετά την πρώτη, επίσης επιτυχημένη κινητοποίηση στις 22 Απρίλη, ενώ η συνέχεια αναμένεται να δοθεί με νέο συλλαλητήριο στο κέντρο της Αθήνας την Πέμπτη 27/5, αλλά και νωρίτερα με παρεμβάσεις και πικετοφορίες στις γειτονιές της Αθήνας. Στόχος είναι να σπάσει το κλίμα αναμονής και οι κάθε λογής αυταπάτες που σπέρνουν οι κυρίαρχες δυνάμεις στο εργατικό κίνημα -ανάμεσά τους και το ΠΑΜΕ.
Σημαντική ήταν η παρουσία της νεολαίας -εργαζόμενης και φοιτητικής- στη σημερινή διαδήλωση, δείγμα της ανησυχίας που γεννούν στη λεγόμενη "νέα βάρδια" οι αντεργατικές εξελίξεις και το μαύρο εργασιακό μέλλον που τους ετοιμάζουν.
Μαζικό και δυναμικό το μπλοκ της Ταξικής Πορείας συσπείρωσε δεκάδες εργαζομένους, ενώ μοιράστηκαν και εκατοντάδες ανακοινώσεις της.




Δεν υπάρχουν σχόλια: