Σάββατο 29 Μαΐου 2021

Ανταπόκριση από τη διαδήλωση στις 28/05 στην Αθήνα

 

Με τη συμμετοχή μερικών εκατοντάδων διαδηλωτών πραγματοποιήθηκε η κινητοποίηση στις 28/05 ενάντια στο νέο αντεργατικό τερατούργημα. Η διαδήλωση καλέστηκε και στηρίχτηκε από κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία ενώ συμμετείχαν και διάφορες εργατικές συλλογικότητες και σχήματα.

Στην κινητοποίηση συμμετείχε με δυναμικό μπλοκ και η Ταξική Πορεία, που με τα συνθήματα και το πλατύ μοίρασμα προκήρυξης κάλεσε το λαό και τους εργαζομένους να μπουν μαζικά στην μάχη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο που καταργεί το 8ωρο, θεσμοθετεί την απλήρωτη υπερωρία και τσακίζει συνδικαλιστικά δικαιώματα.

Η Ταξική Πορεία βγαίνει μπροστά και συνεχίζει τις παρεμβάσεις στο λαό και τους εργαζομένους ενόψει και της Απεργίας στις 3 Ιούνη η οποία αποτελεί μια σημαντική μάχη στη προσπάθεια να ανατραπεί το αντεργατικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη-Βρούτση. 

Η μαζικοποίηση των επόμενων κινητοποιήσεων αφορά όλους τους εργαζόμενους και αποτελεί καθοριστικό παράγοντα απάντησης στις δυνάμεις της αδράνειας και της συνθηκολόγησης που βάζουν πλάτη στην κυβερνητική επίθεση. Η ηγεσία της ΓΣΕΕ με τη στάση της  αποδεικνύει ξανά τον φιλοκυβερνητικό της ρόλο, ενώ οι καθεστωτικές δυνάμεις των εργατικών κέντρων (ΕΚΑ) κρύβονται πίσω από το «ενιαίο μέτωπο» και την «ανάγκη συμπόρευση»  με τη ΓΣΕΕ για να κρύψουν την κατεύθυνση της υποταγής που κυριαρχεί.

 




 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: