Κυριακή 30 Μαΐου 2021

3 ΙΟΥΝΗ - ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ! ΚΑΤΩ ΤΟ ΝΕΟ ΑΝΤΕΡΓΑΤΙΚΟ ΤΕΡΑΤΟΥΡΓΗΜΑ!

ΑΘΗΝΑ

ΠΡΟΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ: 10:30 πμ - ΧΑΥΤΕΙΑ

 

ΜΑΖΙΚΟΣ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΗΣ ΕΠΙΘΕΣΗΣ

ΜΕ ΜΙΑ ΩΜΗ ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΤΑ ΕΡΓΑΣΙΑΚΑ ΚΑΙ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ που θέλει να ξεριζώσει κορυφαίες κατακτήσεις της εργατικής τάξης, εγκαινιάζει την «επιστροφή στην κανονικότητα» η κυβέρνηση της ΝΔ. Την ώρα που λαός και εργαζόμενοι συνεχίζουν να μετράνε τις βαριές συνέπειες της πανδημίας που είναι σε εξέλιξη, η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗΣ ΖΟΥΓΚΛΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟΥ ΜΕΣΑΙΩΝΑ!

Το 8ωρο-5ήμερο, η σταθερή και πλήρης εργασία, οι συλλογικές συμβάσεις, η υπερωριακή αμοιβή, η κυριακάτικη αργία, το δικαίωμα στην απεργία, τα σωματεία και ο ανεξάρτητος από το κράτος συνδικαλισμός, μπαίνουν ξανά στο απόσπασμα, με τεράστιες συνέπειες για κάθε εργαζόμενο. Φέρνουν εξάπλωση της εργασίας-λάστιχο παντού, απογείωση της εργοδοτικής ασυδοσίας με τη βούλα του νόμου, ασφυκτικό κρατικό έλεγχο στα σωματεία, φίμωση και πλήρη πειθάρχηση των εργαζόμενων μαζών και του εργατικού κινήματος.

Την ίδια στιγμή, η κυβέρνηση, με τη βοήθεια των καλοπληρωμένων ΜΜΕ, προσπαθεί να εμφανίσει το νέο αντεργατικό τερατούργημα σαν ένα φιλεργατικό νομοσχέδιο! Μας λέει ότι η κατάργηση του 8ώρου προωθείται για... το καλό των εργαζομένων που δήθεν θα μπορούν «να ρυθμίζουν τον εργασιακό χρόνο ανάλογα με τις κοινωνικές και οικογενειακές ανάγκες τους». Μας λέει ότι η ατομική σύμβαση είναι προτιμότερη από τη συλλογική, γιατί δήθεν εργοδότης και εργαζόμενος μπορούν να... συνεννοηθούν καλύτερα. Μας λέει ότι τα σωματεία έχουν «αναχρονιστικά στοιχεία λειτουργίας» και ότι τα νέα μέτρα δήθεν θα ευνοήσουν τη «δημοκρατία», «τη συμμετοχή και την ισότητα στις αποφάσεις». Αυτά και άλλα πολλά χρησιμοποιούνται ξεδιάντροπα για στηρίξουν την εργασιακή βαρβαρότητα. Κάθε εργαζόμενος γνωρίζει ότι και αυτά τα νέα μέτρα θα αποτελέσουν όπλο στα χέρια του κεφαλαίου για μεγαλύτερο ξεζούμισμα, περισσότερη εκμετάλλευση, εξοντωτικούς όρους δουλειάς και εκτίναξη της εργοδοτικής τρομοκρατίας. 

ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΔΟΥΛΕΥΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ
ΓΙΑ ΝΑ ΠΛΗΡΩΝΟΜΑΣΤΕ ΛΙΓΟΤΕΡΟ.

ΘΕΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΜΟΝΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΟΡΓΑΝΩΤΟΥΣ, ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΑΝΙΣΧΥΡΑ ΚΑΙ ΔΕΜΕΝΑ ΧΕΙΡΟΠΟΔΑΡΑ, ΧΤΥΠΑΝΕ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ

Το ηλεκτρονικό μητρώο σωματείων, το μητρώο πραγματικών δικαιούχων, η ηλεκτρονική «εξ αποστάσεως ψηφοφορία» και η απαίτηση για πλειοψηφία 50%+1 για την προκήρυξη απεργίας, θέλουν να αφαιρέσουν κάθε δυνατότητα από τους εργαζόμενους να αποφασίζουν ελεύθερα. Προϊστάμενοι και ιδιοκτήτες μπορεί να βρεθούν να… συναποφασίζουν με τους υπαλλήλους τους για μια απεργία! Αλλά ακόμη κι αν ένα σωματείο καταφέρει μέσα από όλα αυτά τα εμπόδια να προκηρύξει απεργία, δεν θα έχει δικαίωμα να την περιφρουρήσει και να εναντιωθεί στην απεργοσπασία, ενώ το 1/3 μιας επιχείρησης θα είναι υποχρεωμένο να... εργάζεται ως «προσωπικό ασφαλείας». Αν περάσει το νομοσχέδιο, η απεργία δεν γίνεται απλά πολύ δύσκολη υπόθεση, αλλά σχεδόν πάντα θα είναι παράνομη.

• Κυβέρνηση-κεφάλαιο εκμεταλλεύονται την άσχημη κατάσταση του εργατικού κινήματος και την υπονομευτική στάση των συνδικαλιστικών ηγεσιών. Εκμεταλλεύονται τη στάση της ηγεσίας της ΓΣΕΕ που -ανοιχτά πια- τους κάνει πλάτες, θολώνει τα νερά μιλώντας για «θετικά στοιχεία στο νομοσχέδιο», ροκανίζει το χρόνο και συνεχίζει να αφήνει τους εργαζόμενους στο περιθώριο. Η κυβέρνηση εκμεταλλεύεται τη στάση του ΠΑΜΕ, που συντηρεί τις κοινοβουλευτικές αυταπάτες με «σχέδια νόμου» και αναπαράγει τη συνταγή της ήττας («μία απεργία μόλις κατατεθεί») και των αυταπατών («να μείνει στα χαρτιά»).

Από δίπλα και ο ΣΥΡΙΖΑ που θέλει να μας πείσει ότι κοντράρει την κυβερνητική πολιτική. Θέλει να ξεχάσουμε τον αντεργατικό δρόμο που ο ίδιος έχει διανύσει. Ήταν αυτός που ψήφισε το χτύπημα της απεργίας (50%+1 συμμετοχή για απόφαση), που διεύρυνε τα ωράρια-λάστιχο στις τουριστικές περιοχές, που διεύρυνε την κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας, που άνοιξε σημαντικό δρόμο για τον κρατικό έλεγχο των σωματείων μέσω του Κεντρικού Μητρώου Πραγματικών Δικαιούχων. Είναι αυτός που προσφέρει τεράστιες ανάσες στο σύστημα μέσα από την καλλιέργεια κοινοβουλευτικών αυταπατών και την περιθωριοποίηση των αγώνων και των συλλογικών διεκδικήσεων. ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΦΙΛΟΥΣ ΠΟΥ ΘΕΛΟΥΝ ΝΑ ΕΚΤΟΝΩΣΟΥΝ ΤΙΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ. 

• Η ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 3 ΙΟΥΝΗ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΒΡΕΙ ΟΛΟΥΣ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ! Είναι δική μας υπόθεση. Εμείς πιέσαμε για την προκήρυξή της. Δεν χωρούν καθυστερήσεις, αυταπάτες και εφησυχασμός! ΑΥΤΟ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΑΦΟΡΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ και ΔΕΝ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

Σε κάθε εργασιακό χώρο, σε κάθε σωματείο να παρθούν άμεσα πρωτοβουλίες ενημέρωσης και ενεργοποίησης τω εργαζομένων. Να γίνουν μαζικές γενικές συνελεύσεις και να παρθούν αποφάσεις αγώνα, με στόχο τη μαζική, πλατιά ενεργοποίηση όλων των εργαζομένων σε ένα μεγάλο απεργιακό μέτωπο. Να μην επιτρέψουμε να επαναληφθεί η τακτική της εκτόνωσης και της ήττας, με μία και μόνη απεργία για «την τιμή των όπλων».

Να αντιπαρατεθούμε με τις δυνάμεις της συνθηκολόγησης και της υποταγής στο εσωτερικό του εργατικού κινήματος. ΜΕ ΤΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΦΡΑΓΜΟ ΣΤΟ ΝΕΟ ΕΡΓΑΣΙΑΚΟ ΜΕΣΑΙΩΝΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΗΣ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑΣ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: