Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Αλληλεγγύη στον δίκαιο αγώνα του Κώστα Καταραχιά

Εκδικάστηκε στις 25/5 η αίτηση λήψης ασφαλιστικών μέτρων του Κώστα Καταραχια κατά της απόφασης της διοίκησης του νοσοκομείου Άγιος Σάββας και της Α ΥΠΕ να μην παρατείνει τη σύμβαση του ως επικουρικού γιατρού ακτινοδιαγνωστη στο νοσοκομείο, με συνέπεια την απόλυση του την 1η Απρίλη 2021. Υπέρ του παραστάθηκαν οι ομοσπονδίες ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ αλλά και η ΑΔΕΔΥ. Υπερ του νοσοκομείου παραστάθηκε η Α ΥΠΕ. 

Η διαδικασία κύλησε υπέρ του, τόσο από πλευράς κατάθεσης των μαρτύρων όσο και χειρισμού των δικηγόρων. Η ιδιαίτερη νευρικότητα κι εριστικοτητα του συνηγόρου της ΥΠΕ αποδίδεται στην πίεση από πλευράς πολιτικής ηγεσίας για τελεσφορηση της απόλυσης, της υπηρεσιακής και συνδικαλιστικής δίωξης δηλαδή, με προφανή στόχο το χτύπημα του σωματείου και των εργαζομένων στο νοσοκομείο.

Ωστόσο, η απόφαση παραμενει ερωτηματικό αν θα είναι θετική, με δεδομένη την γνωστή εξέλιξη της προηγούμενης αργητικης στο αίτημα έκδοσης προσωρινής διαταγής επιστροφής του στη δουλειά που είχε απορριφθεί. 

Από το πρωί στις 9 είχαν συγκεντρωθεί υγειονομικοί και άλλοι αλληλέγγυοι έξω από τα δικαστήρια της πρώην σχολής Ευελπίδων που με συνθήματα εξέφραζαν την συμπαράσταση τους και την απαίτηση τους για την δικαίωση του εργαζόμενου και προέδρου του σωματείου. Η απόφαση αναμένεται μετά από εβδομάδες ή και μήνες.

Εκπρόσωπος της Ταξικής Πορείας παραβρέθηκε για την στήριξη του δικαίου αιτήματος του απολυμενου συναγωνιστή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: