Κυριακή 9 Μαΐου 2021

Εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων ΓΝ Γρεβενών, 13/5/2021

Η Ταξική Πορεία συμμετέχει με ξεχωριστό ψηφοδέλτιο στις εκλογές στο Σωματείο Εργαζομένων του Γενικού Νοσοκομείου Γρεβενών, που θα πραγματοποιηθούν στις 13 Μάη 2021.

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ: ΓΙΑ ΝΑ ΔΥΝΑΜΩΣΕΙ Η ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΗ ΔΙΕΚΔΙΚΗΤΙΚΗ ΚΑΤΕΥΘΥΝΣΗ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι,

Σε μια περίοδο που ο λαός μας είναι αντιμέτωπος με την πανδημία, του κορονοϊού, που έχει αφαιρέσει πάνω από 10000 ζωές, και έχει οδηγήσει, εκατοντάδες θύματα στην διασωλήνωση, εντός και εκτός ΜΕΘ, η κυβέρνηση συνεχίζει, αδίστακτη, την ολομέτωπη αντιλαϊκή επίθεση.

-Προσπαθεί να διαγράψει το οχτάωρο, και όλα όσα συνδέονται μ’ αυτή την ιστορική κατάκτηση της εργατικής τάξης, να χτυπήσει το δικαίωμα στην ασφάλιση και στις συντάξεις. Επιχειρεί ν’ απαγορεύσει τις απεργίες, και συνολικά τη συνδικαλιστική δράση. Επιδιώκει να ελέγξει και να φιμώσει τα σωματεία να στερήσει από τους εργαζόμενους την δυνατότητα να αγωνίζονται και να διεκδικούν. Επιδιώκει να κατοχυρώσει, να βαθύνει και να διευρύνει τον εργασιακό μεσαίωνα και να βγάλει στην παρανομία κάθε προσπάθεια αντίστασης, κάθε διεκδίκηση απ’ τη μεριά των εργαζόμενων κόντρα στην εργασιακή βαρβαρότητα που προδιαγράφει.

-Αφήνει απροστάτευτους λαό και εργαζόμενους ενάντια στην επιδημία. Καμιά ενίσχυση για το σύστημα περίθαλψης. Κλειστά νοσοκομεία, ελλείψεις σε προσωπικό είναι η γενική εικόνα. Οι όποιες προσλήψεις έγιναν αφορούν κατά κανόνα ανακύκλωση ήδη εργαζόμενων συμβασιούχων, ή νέους εργαζόμενους που την τελευταία στιγμή ρίχνονται στην μάχη χωρίς επαρκή εκπαίδευση και προετοιμασία. Η υποτυπώδης πρωτοβάθμια περίθαλψη υπολειτουργεί έως και διαλύεται, καθώς το δυναμικό της καλείται να καλύψει τα τεράστια κενά των νοσοκομείων. Τακτικά ιατρεία και χειρουργεία κλείνουν και τα νοσοκομεία μετατρέπονται σε «νοσοκομεία μιας νόσου», παραβλέποντας τις υπόλοιπες υγειονομικές ανάγκες του λαού. Ακόμα και οι εμβολιασμοί φορτώθηκαν στα νοσοκομεία με την απόσπαση προσωπικού από τα, έτσι κι αλλιώς υποστελεχωμένα, υπόλοιπα τμήματα και κλινικές.

-Επιβεβαιώνοντας την υποτέλεια και εξάρτηση της άρχουσας τάξης, εμπλέκει τον λαό στα επικίνδυνα πολεμικά σχέδια των πατρόνων της, ένθεν κακείθεν του Ατλαντικού. Η χώρα μετατρέπεται σε μια απέραντη αμερικανοΝΑΤΟϊκή βάση και οι στρατιωτικές ασκήσεις των δολοφόνων του ΝΑΤΟ διαδέχονται η μία την άλλη. Αναμφίβολα οι κίνδυνοι για τη νεολαία και το λαό περισσεύουν και η κατάσταση τροχοδρομείται σε ολοένα και πιο φιλοπόλεμα μονοπάτια.

Ταυτόχρονα η ηγεσία του συνδικαλιστικού κινήματος, κάνει ό,τι μπορεί για να βοηθήσει στην προώθηση της αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής. Αν δεν λάμπει δια της απουσίας της (ΑΔΕΔΥ, ΓΣΕΕ), δεν κάνει τίποτα άλλο από να αποφεύγει να συντονίσει τον αγώνα των εργαζόμενων, να καταναλώνεται σε φαντεζί ενέργειες ολιγάριθμων αντιπροσωπειών, αποκλείοντας την συμμετοχή των εργαζόμενων (ΠΟΕΔΗΝ). Την ίδια στιγμή αποπροσανατολίζει την συζήτηση από τις πραγματικές ανάγκες, είτε προβάλλοντας αιτήματα όπως η «επίταξη του ιδιωτικού τομέα» που δίνουν διέξοδο στην κυβέρνηση να αποφεύγει να απαντήσει στο αίτημα για μαζικές προσλήψεις, είτε αναπαράγει διαχωρισμούς μεταξύ των εργαζόμενων (πχ γιατροί - λοιπό προσωπικό) αποδυναμώνοντας τον κοινό αγώνα, είτε αποκλείει το πιο ευάλωτο κομμάτι εργαζόμενων, τους συμβασιούχους συναδέλφους, από την συμμετοχή του στα όργανα του συνδικαλιστικού κινήματος (φυσικά για άλλη μια φορά υπόσχονται να ταχτοποιήσουν το ζήτημα στο... επόμενο συνέδριο), αφήνοντάς τους, χωρίς πανελλαδική αντιπροσώπευση και συναινώντας, ουσιαστικά και τυπικά, στην αναγνώριση περιορισμένων δικαιωμάτων.

Απέναντι στην συμπαιγνία κυβέρνησης και κυρίαρχων συνδικαλιστικών παρατάξεων της ΠΟΕΔΗΝ, οι εργαζόμενοι έχουν την προοπτική του συλλογικού αγώνα, την αναμέτρηση με την αντιλαϊκή πολιτική, την διεκδίκηση όρων για αξιοπρεπείς όρους δουλειάς και ζωής.

ΜΑΖΙΚΕΣ ΜΟΝΙΜΕΣ ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ – ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΤΩΡΑ.

ΝΑ ΞΑΝΑΝΟΙΞΟΥΝ ΤΑ ΚΛΕΙΣΤΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑ – ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΜΕΘ ΜΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕΝΟ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ.

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΤΟΥ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ. ΔΙΑΓΝΩΣΤΙΚΑ ΤΕΣΤ ΚΑΙ ΜΕΣΑ ΑΤΟΜΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ.

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΞΟΝΤΩΤΙΚΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΞΑΝΤΛΗΤΙΚΑ ΩΡΑΡΙΑ.

ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ ΜΕ Ο,ΤΙ ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΠΑΓΕΤΑΙ. ΕΝΤΑΞΗ ΣΤΑ ΒΑΕ

ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΚΑΙ ΕΡΓΟΛΑΒΙΚΩΝ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΟΡΓΑΝΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

ΔΩΡΕΑΝ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ.

ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ, ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟΝ ΛΑΟ


ΣΤΙΣ 13 ΜΑΗ

ΣΤΗΡΙΞΤΕ – ΨΗΦΙΣΤΕ

ΓΙΑ ΔΣ, ΠΟΕΔΗΝ, ΑΔΕΔΥ

ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: