Παρασκευή 12 Ιουνίου 2020

ΗΓΟΥΜΕΝΙΤΣΑ: Καταγγελία για το χαστούκι εργοδότη προς εργαζόμενη

Ανακοίνωση - Καταγγελία

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει στους εργαζόμενους και το λαό το περιστατικό εργοδοτικής αυθαιρεσίας που συνέβη στην Ηγουμενίτσα στις 9 Ιούνιου 2020 στα Coffee Island όπου η υπεύθυνη του καταστήματος (γυναίκα του εργοδότη) χαστούκισε εργαζόμενη. Μάλιστα η πραγματική αιτία ήταν η προσπάθεια της εργοδότριας  να σκίσει χαρτί με τις σημειωμένες εργατοώρες της υπαλλήλου!


Το περιστατικό αυτό 'έρχεται' λίγες μέρες μετά το εργοδοτικό έγκλημα στην Άρτα όπου 29χρονο παλικάρι έχασε τη ζωή του προσπαθώντας να βγάλει το μεροκάματο.
Τα δύο γεγονότα στην περιοχή δεν είναι ούτε ξεχωριστά ούτε και εξαιρέσεις ! Είναι τα νέα κομμάτια του πάζλ  που φτιάχνουν για τους εργαζόμενους και τη νεολαία. Είναι ο σύγχρονος κοινωνικός και εργασιακός μεσαίωνας όπου η εργοδοσία και το Κεφάλαιο ήδη δημιούργησαν, θα συνεχίσουν και θα τον εντείνουν.

Σε αυτό τον Μεσαίωνα θα κάνουν ό,τι θέλουν, όπως θέλουν και όποτε θέλουν σε σχέση με τους εργαζόμενους και τα δικαιώματά μας και μάλιστα με τη σφραγίδα των νόμων που οι ίδιοι και οι κυβερνήσεις τους φτιάχνουν και ψηφίζουν. Ελαστικά και εξαντλητικά ωράρια, εντατικοποίηση και μισθοί πείνας, κανένα μέτρο προστασίας και απλήρωτη δουλειά, χαστούκια σε όποιον σηκώνει κεφάλι και στο τέλος δήθεν εργατικά ατυχήματα... στην πραγματικότητα εργοδοτικά εγκλήματα.

Οι δυνάμεις του ξένου και του ντόπιου Κεφαλαίου και οι ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ τους φτιάχνουν όλο το νομοθετικό πλαίσιο με τις τελευταίες ΠΝΠ όπου μπροστά στα κέρδη τους δε λογαριάζουν τίποτα και το αποδεικνύουν και με το νόμο...και στην πράξη.

Οι εργαζόμενοι δεν πρέπει να σκύψουν το κεφάλι, δεν πρέπει να υποταχθούν στη νέα 'κανονικότητα'! Πρέπει να βγουν μαζικά και οργανωμένα στους δρόμους, να δημιουργήσουν τις δικές τους εστίες αντίστασης στους χώρους δουλειάς  και με συλλογικό τρόπο να αντισταθούν, να διεκδικήσουν το δικαίωμα στη δουλειά, μια δουλειά με δικαιώματα και το δικαίωμα στη ζωή!

Σε αυτό το δρόμο χρειάζεται να ξεπεράσουν λογικές με εικονικά θεάματα της κυρίαρχης Αριστεράς “μας”  που μόνο κακό κάνουν στην υπόθεση του λαού όσο και αν φαίνεται ότι παλεύουν για τα συμφέροντά του. Πίσω από ανώδυνα ταρατατζούμ κρύβεται η γύμνια αυτών που τα οργανώνουν και η αδυναμία τους να συμβάλλουν στην οργάνωση και πάλη των λαϊκών μαζών.

ΚΑΤΩ Η ΕΡΓΟΔΟΤΙΚΗ ΑΥΘΑΙΡΕΣΙΑ ΚΑΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ !

ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΛΛΟΣ ΝΕΚΡΟΣ ΣΤΟ ΒΩΜΟ ΤΟΥ ΚΕΡΔΟΥΣ ΤΟΥΣ!

ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ!

ΟΡΓΑΝΩΣΗ - ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ - ΑΓΩΝΑΣ !

                                        

Δεν υπάρχουν σχόλια: