Σάββατο 13 Ιουνίου 2020

Παρέμβαση της Ταξικής Πορείας στο Παγκράτι στους εργαζόμενους στον επισιτισμό


Στα πλαίσια της καμπάνιας που έχει ξεκινήσει η Ταξική Πορεία σε όλη τη χώρα, προκειμένου να αναδείξει την επίθεση που δέχονται στα εργασιακά τους δικαιώματα οι εργαζόμενοι στον κλάδο του επισιτισμού, πραγατοποίησε παρέμβαση την Παρασκευή 12/6 στην περιοχή του Παγκρατίου.

Με μοίρασμα δεκάδων προκηρύξεων και άνοιγμα συζητήσεων, διαπιστώσαμε τον προβληματισμό που υπάρχει στους εργαζόμενους σε σχέση με τη νέα κατάσταση που διαμορφώνεται στον κλάδο μετά το άνοιγμα των καταστημάτων στην εστίαση και την ανησυχία τους, τόσο για την έκθεσή τους στον ιό (με ελάχιστα μέτρα προφύλαξης να παρέχονται από τους εργοδότες), όσο και το τσάκισμα στοιχειωδών εργασιακών δικαιωμάτων τους. Τα ωράρια έχουν ξεχειλώσει, οι αρμοδιότητες των υπαλλήλων είναι πολύ περισσότερες (καθαριότητα, απολυμάνσεις κλπ), ενώ το προσωπικό είναι φανερά μειωμένο. Οι ρυθμοί δουλειάς είναι τρομερά εντατικοποιημένοι λοιπόν και η τρομοκρατία και οι απειλές από την εργοδοσία αποτελούν καθημερινό φαινόμενο.

Όλη αυτή η κατάσταση γεννά τη δίκαιη οργή των εργαζομένων, η οποία βέβαια είναι αναγκαίο να βρει διέξοδο! Η οργάνωση των εργαζομένων στους χώρους δουλειάς, η εναντίωσή τους στη νέα αντεργατική "κανονικότητα" και η διεκδίκηση δουλειάς με δικαιώματα είναι πιο αναγκαία από ποτέ! Σε αυτή την κατεύθυνση προσπαθεί να συμβάλλει η Ταξική Πορεία και θα συνεχίσει να το κάνει και το επόμενο διάστημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: