Τετάρτη 3 Ιουνίου 2020

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΞΕΓΕΡΜΕΝΟΥΣ ΤΩΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΩΝ ΠΟΛΕΩΝ



ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΛΑΟ ΤΩΝ ΗΠΑ!
Τετάρτη 3 Ιούνη 7:00 μ.μ. Σύνταγμα - πορεία προς την Αμερικάνικη Πρεσβεία 

 

Δεν μπορώ να αναπνεύσω" είπε επανειλημμένα ο Τζορτζ Φλόιντ όσο το γόνατο του αστυνομικού Ντέρεκ Σώβιν στον λαιμό του του έπαιρνε τη ζωή. Μέσα σε κάτι λιγότερο από 9 λεπτά είδαμε να συνοψίζονται δεκαετίες ταξικής και φυλετικής καταπίεσης, είδαμε μεγενθυμένο το γόνατο αυτού του συστήματος που κόβει την ανάσα των καταπιεσμένων σε όλη τη γη, και ειδικά στις ΗΠΑ, την "χώρα της ελευθερίας".

Η εν ψυχρώ δολοφονία του Τζορτζ Φλόιντ μεγάλωσε την λίστα των θυμάτων της μαύρης κοινότητας στις ΗΠΑ από την κρατική καταστολή. Ξεχείλισε το ποτήρι της οργής που άρχισε να συσσωρεύεται όλο και περισσότερο με την πανδημία του κορωνοϊού, της οποίας θύματα στις ΗΠΑ είναι κατά πλειοψηφία η γκετοποιημένη και φτωχοποιημένη μαύρη κοινότητα και τα φτωχά και λαϊκά στρώματα της αμερκάνικης κοινωνίας. Οδήγησε στο ξέσπασμα ενός μαζικού λαϊκού κινήματος σε δεκάδες πόλεις των ΗΠΑ που εκφράζει την αγανάκτηση και εναντίωση του αμερικάνικου λαού στην κρατική τρομοκρατία και καταστολή, στον κοινωνικό αποκλεισμό της μαύρης κοινότητας, στα μεγάλα ποσοστά ανεργίας και στην ταξική καταπίεση συνολικά της αμερικάνικης κοινωνίας. Ο αμερικάνικος λαός εξεγείρεται με τα συνθήματα "I can't breathe", "No justice, no peace".
Την ίδια ώρα που ο Τραμπ κατεβάζει την εθνοφρουρά, κρύβεται σε καταφύγια και βγάζει στους δρόμους των ΗΠΑ, για πρώτη φορά μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, τεθωρακισμένα οχήματα για να καταστείλουν τις διαδηλώσεις,

Οι διαδηλωτές χτυπιούνται με χημικά και πλαστικές σφαίρες. Οι "λογικοί"Δημοκρατικοί, που έδειξαν και ξεκάθαρα το πρόσωπό τους επί προεδρίας Ομπάμα κατά την διάρκεια της οποίας οι κρατικές δολοφονίες γνώρισαν έξαρση, μιλάνε απλώς και μόνο για παραδειγματική τιμωρία των υπεύθυνων ή παροτρείνουν το εξεγερμένο λαό να επιδείξει ψυχραιμία και να διαμαρτυρηθεί με την ψήφο του. Παρ' όλα αυτά, το δίκαιο παναμερικάνικο κίνημα μαζικοποιείται.

Το σημερινό κίνημα στις ΗΠΑ πατάει πάνω σε βάσεις με μεγάλη ιστορία, λαμπρές σελίδες της οποίας είναι ο Μάλκολμ Χ, το κόμμα των Μαύρων Πανθήρων και το μεγάλο κίνημα που ξέσπασε στα μέσα της δεκαετίας του 1960. Οι Μαύροι Πάνθηρες τότε, συνδέοντας το φυλετικό ζήτημα των μαύρων της Αμερικής με την ταξική καταπίεση που υφίστανται τα εργατικά και λαϊκά στρώματα ανά την υφήλιο από το καπιταλιστικό-ιμπεριαλιστικό σύστημα, έθεσαν ως αιχμές του αγώνα τους την υπεράσπιση του μαύρου πληθυσμού στις ΗΠΑ αλλά και την δημιουργία δεσμών αγώνα με την λευκή εργατική τάξη και την Λατινοαμερικάνικη, επίσης φτωχοποιημένη, κοινότητα. Υπέστησαν την ευθεία επίθεση του κράτους και του FBI, και έτσι παρήκμασαν. Έχουν όμως, να διδάξουν πολλά για την κατεύθυνση που πρέπει να πάρει ένα κίνημα στις ΗΠΑ.

Παρά τις προβληματικές που μπορεί να διαφαίνονται, αυτές δεν μειώνουν καθόλου τον σπουδαίο αγώνα που παίρνει μορφή. Οφείλουμε να δείξουμε την συμπαράσταση και αλληλεγγύη μας στον λαό που δίκαια αγωνίζεται στους δρόμος των ΗΠΑ. Να την εκφράσουμε μαζικά στον δρόμο, καταδεικνύοντας τον κύριο υπαίτιο, την αμερικάνικη κυβέρνηση, τους φονιάδες του δικού τους λαού και των λαών ανά τον πλανήτη, και το βάρβαρο καπιταλιστικό – ιμπεριαλιστικό σύστημα.
  
-ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΖΟΡΤΖ ΦΛΟΙΝΤ, ΝΑ ΤΙΜΩΡΗΘΟΥΝ ΟΙ ΔΟΛΟΦΟΝΟΙ
- ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΟΥ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ
-ΚΑΤΩ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ-ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια: