Σάββατο 20 Ιουνίου 2020

ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ ΣΤΗ BIC

* Προκήρυξη της Ταξική Πορείας που μοιράστηκε έξω από το εργοστάσιο την Παρασκευή 19/6.

Συνεχίζονται οι απολύσεις των συμβασιούχων από την εργοδοσία της BIC. Αφού έβγαλαν το διάστημα της πανδημίας δουλεύοντας με άθλιους όρους και με πενιχρά μέσα προστασίας, οι δεκάδες συμβασιούχοι πετιούνται τώρα στο δρόμο της ανεργίας. Και μάλιστα, σε μια περίοδο που είναι εξαιρετικά δύσκολο έως αδύνατο να βρει κανείς δουλειά.


Η εργοδοσία της BIC κρύβεται πίσω από τη «νομιμότητα». Κρύβεται πίσω από όλους εκείνους τους αντεργατικούς νόμους που χρόνια τώρα χτυπούν το δικαίωμα του λαού στην πλήρη και σταθερή δουλειά. Κρύβεται πίσω από τους νόμους που έχουν επιβάλει τον εργασιακό μεσαίωνα: την εργασιακή επισφάλεια, τη διάλυση των εργασιακών σχέσεων, την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων και τόσα άλλα αντεργατικά μέτρα.

Αυτή η «νομιμότητα», που επέβαλαν το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, είναι που επιτρέπει και την ύπαρξη των λεγόμενων «συμβάσεων ορισμένου χρόνου». Το κεφάλαιο μπορεί να εκμεταλλεύεται τον εργάτη για όσο θέλει και μετά –χωρίς την παραμικρή υποχρέωση– να τον πετάει στην ανεργία. Και όχι μόνο αυτό, αλλά μπορεί να το επαναλάβει όσες φορές θέλει. Βλέπετε η αντεργατική «νομιμότητα» έχει φροντίσει να αφήνει πολλά «παραθυράκια» στην εργοδοσία, προκειμένου να κερδοφορεί ασύστολα και απροβλημάτιστα σε βάρος της εργατικής τάξης.

Ακριβώς αυτό κάνει και η εργοδοσία της BIC. Εκμεταλλεύεται τους αντεργατικούς νόμους έχοντας συμβασιούχους που δουλεύουν για χρόνια κάτω από το άθλιο αυτό καθεστώς χωρίς την παραμικρή εξασφάλιση. Και θέλει να τους κρατάει στο χέρι με τον εκβιασμό της μη ανανέωσης των συμβάσεων.

Συνάδελφοι,
Αυτή η κατάσταση δεν πρέπει να συνεχιστεί! Δεν πρέπει να ανεχόμαστε άλλο αυτήν την κατάσταση. Δεν πρέπει να επιτρέψουμε να μας αντιμετωπίζουν ως αναλώσιμους. Συμβασιούχοι και αορίστου, τα συμφέροντά μας είναι κοινά και πρέπει να αγωνιστούμε για να τα υπερασπιστούμε.
Νόμος δεν πρέπει να είναι το συμφέρον μιας μικρής μειοψηφίας εκμεταλλευτών. Νόμος πρέπει να είναι το δίκιο της μεγάλης κοινωνικής πλειοψηφίας, των εργαζομένων. Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη! 

Όμως για το δίκιο μας πρέπει να αγωνιστούμε! Δεν θα μας το χαρίσει κανείς! Για την ακρίβεια, όσο δεν αγωνιζόμαστε γι’ αυτό, τόσο μεγαλύτερη θα είναι η επίθεση που θα δεχόμαστε και τόσο μεγαλύτερη η αδικία.

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ να σταματήσουν τώρα οι απολύσεις των συμβασιούχων και να μετατραπούν οι συμβάσεις τους σε αορίστου χρόνου!  

ΝΑ ΑΠΑΙΤΗΣΟΥΜΕ από τα συνδικαλιστικά όργανα (σωματεία, ομοσπονδίες, εργατικό κέντρο) να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σταθούν στο πλευρό μας.

• ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ BIC! 

• ΟΙ ΕΡΓΑΤΕΣ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΕΡΓΑΛΕΙΑ - ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΝΑΛΩΣΙΜΟΙ

• ΟΧΙ ΣΤΟΥΣ ΨΕΥΤΙΚΟΥΣ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΥΣ  ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΣΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ

• ΑΜΕΣΗ ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΟΛΩΝ  ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ

• ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΑ ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

• ΣΥΛΛΟΓΙΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ, ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΟΥΝ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΤΗΣ ΖΩΗΣ  



Ταξική Πορεία

Δεν υπάρχουν σχόλια: