Παρασκευή 5 Ιουνίου 2020

Η ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΤΟΥ ΟΤΕ ΘΥΣΙΑΖΕΙ ΤΙΣ ΖΩΕΣ ΜΑΣ. ΝΑ ΜΗΝ ΥΠΟΤΑΧΤΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΑ “ΚΑΝΟΝΙΚΟΤΗΤΑ” !


Πριν λίγες μέρες εργαζόμενος στον ΟΤΕ δεν άντεξε κάτω από την πίεση της διορίας που έμπαινε από τη διοίκηση για να πάρει το πακέτο της εθελούσιας και πέθανε. Η εργοδοσία το τελευταίο διάστημα έχει απολύσει μια σειρά εργαζόμενους που αντιμετώπιζαν σοβαρά προβλήματα υγείας, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά την απάνθρωπη στάση της. Για την εργοδοσία του ΟΤΕ είμαστε αναλώσιμοι και αυτό θέλουν να εμπεδωθεί στις συνειδήσεις των εργαζομένων, ακόμη και με τον πιο οδυνηρό τρόπο. Ο συνάδελφος μας, με βεβαρημένη υγεία λόγω της καρδιάς του, δεν άντεξε να περιμένει αν θα απολυθεί ή αν θα τη γλιτώσει μέχρι την επόμενη φορά και πέθανε. Η ευθύνη της εργοδοσίας, με τους συνεχείς εμπαιγμούς και την αυθαιρεσία απέναντι στους εργαζόμενους, είναι τεράστια!
Η εναλλακτική σε αυτούς τους συναδέλφους είναι η εκφρασμένη επιδίωξη της εργοδοσίας να τους μεταφέρει σε θυγατρικές με χειρότερα εργασιακά δικαιώματα. Θα πας δηλαδή σαν το πρόβατο στη σφαγή και απλά πρέπει εσύ να διαλέξεις τον τρόπο: με εθελούσια απόλυση ή κατάργηση δικαιωμάτων και αβέβαιο μέλλον στη θυγατρική.

Πριν λίγο καιρό η διοίκηση για να φανεί καλή, έταξε bonus στους ανθρώπους της πρώτης γραμμής (τεχνικοί πεδίου, καταστήματα κ.α.) που με αυταπάρνηση εργάζονταν εν μέσω καραντίνας με κίνδυνο να νοσήσουν από τον κορονοϊό. Προφανώς και δεν την έπιασε ο πόνος. Την επόμενη μέρα κιόλας και αφού το διαφήμισε τόσο εντός όσο και εκτός του ομίλου, ξεκίνησαν οι αποκλεισμοί, με δικαιολογίες που προκαλούν μειδίαμα. Για αυξήσεις στους μισθούς ούτε λόγος.

Παράλληλα τα εργατικά ατυχήματα καλά κρατούν, το σχέδιο των νέων θυγατρικών είναι ανακοινωμένο και δρομολογημένο και η τηλε-εργασία έφερε “άλλα κόλπα” με εντατικοποίηση και ελαστικότητα στα ωράρια και στους ανθρώπους. Η διοίκηση τρίβει τα χέρια της για το δώρο που των ΠΝΠ της κυβέρνησης και τη στάση της πλειοψηφίας στην ΟΜΕ-ΟΤΕ, η οποία σιγοντάρει με τον τρόπο της.

Είναι φανερό ότι ο καπιταλισμός μπροστά στο κέρδος του, δεν λογαριάζει ζωή, ειδικά εκείνη του λαού και της νεολαίας. Η διαχείριση της πανδημίας από πλευράς συστήματος με τον κόσμο κλειδαμπαρωμένο στα σπίτια του αλλά την εργατική τάξη να παράγει με αμείωτους ρυθμούς για το κεφάλαιο χωρίς μέτρα προστασίας˙ οι μαζικές απολύσεις που έγιναν με ευκαιρία το lock-down και το εργασιακό καθεστώς που διαμορφώνει η νέα “κανονικότητα”˙ τα εργατικά ατυχήματα που ολοένα αυξάνονται και “δεν ανοίγει ρουθούνι”˙ το όργιο καταστολής στις πλατείες εδώ, η δολοφονία του George Floyd από την αστυνομία στις ΗΠΑ και οι εξοντωτικές διώξεις των μελών του Grup Yorum με 3 απεργούς πείνας νεκρούς στην Τουρκία˙ οι μετανάστες και πρόσφυγες που τρέχουν να γλιτώσουν από τις βόμβες των ιμπεριαλιστών και πνίγονται στη Μεσόγειο. Όλα αυτά δείχνουν πως η επίθεση ενάντια στους λαούς προχωρά σε όλα τα πλάτη και μήκη του πλανήτη.

Από την άλλη τα ξεσπάσματα στη Λατινική Αμερική, οι κινητοποιήσεις των φοιτητών στη Γαλλία, οι πρόσφατες εξεγέρσεις στις ΗΠΑ, αλλά και η ελπιδοφόρα μαζικότητα σε διαδηλώσεις το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα δείχνει ότι ο δρόμος των λαών είναι κοινός. Τα εικονικά θεάματα της κυρίαρχης Αριστεράς “μας” μόνο κακό κάνουν στην υπόθεση του λαού. Πίσω από ανώδυνα ταρατατζούμ κρύβεται η γύμνια αυτών που τα οργανώνουν και η αδυναμία τους να συμβάλλουν στην οργάνωση και πάλη των λαϊκών μαζών.

Η οργή και ο θυμός να γίνει αντίσταση στην επίθεση, να γίνει διεκδίκηση για το δικαίωμα στη ζωή, τη δουλειά, τις σπουδές.

Γιατί όταν σου κλέβουν κυριολεκτικά και μεταφορικά την ανάσα, είναι δίκαιο να εξεγείρεσαι.

Δεν υπάρχουν σχόλια: