Τρίτη 30 Ιουλίου 2024

Κινητοποίηση υγειονομικών στη Βουλή

Μικρή μαζικότητα είχε τόσο η 24ωρη απεργία που προκήρυξαν στις 29/7 η ΠΟΕΔΗΝ και η ΟΕΝΓΕ όσο και η συγκέντρωση έξω από τη Βουλή ενάντια στην ψήφιση του νομοσχεδίου που λέει ότι ολοκληρώνει τη μεταρρύθμιση στην περίθαλψη των ψυχικά αρρώστων, χειροτερεύοντας κατά πολύ ό,τι υπάρχει ως τώρα. Με πρόσχημα την αποασυλοποίηση κλείνει δύο ψυχιατρικά νοσοκομεία, πετώντας κυριολεκτικά στο δρόμο εκατοντάδες ασθενείς. Σοβαρά προβλήματα δημιουργεί και στα εξαρτημένα άτομα καταργώντας τα στεγνά προγράμματα και προωθώντας τις ουσίες υποκατάστασης, που μόνο στις φαρμακευτικές προσφέρουν τεράστια κέρδη και συντηρούν την τοξικοεξάρτηση.

Παρ' όλο που το νομοσχέδιο λοιπόν αφορά χιλιάδες κόσμο, τόσο εργαζόμενους όσο και ασθενείς, δυστυχώς με ευθύνη των συνδικαλιστικών ηγεσιών δεν έγινε τίποτα όλο το προηγούμενο διάστημα που ξέραμε τα σχέδια της κυβέρνησης, ώστε να προετοιμαστεί ο κόσμος για να δώσει τη μάχη με πιθανότητες νίκης. Τελευταία στιγμή και μάλιστα μέσα στις άδειες, ήταν σίγουρο ότι τα πράγματα δεν θα πήγαιναν καλά για τον λαό και τους εργαζόμενους.

Θα πρέπει να πάρουμε ακόμα και τώρα την κατάσταση στα χέρια μας. Να κάνουμε μαζικές γενικές συνελεύσεις και να αποφασίσουμε κινητοποιήσεις για να υπερασπιστούμε τα δικαιώματά μας και να αντισταθούμε στην αντιλαϊκή πολιτική και τα απανωτά μέτρα με τα οποία υλοποιείται. Διαφορετικά η κατάσταση θα γίνει ακόμα χειρότερη.

Ακριβώς στην κατεύθυνση αυτή βρίσκεται και η καθημερινή εφημέρευση όλων των νοσοκομείων που σχεδιάζει η κυβέρνηση, την ώρα που οι τεράστιες ελλείψεις προσωπικού δεν επιτρέπουν ούτε την τωρινή λειτουργία με αξιοπρεπείς όρους για ασθενείς και εργαζόμενους.

Δε θα σταματήσουν μπροστά σε τίποτα αν δεν τους σταματήσουμε εμείς με τους αγώνες μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια: