Τετάρτη 10 Ιουλίου 2024

Γιάννενα: Νεκρός 40χρονος εργάτης στη δουλειά

Το αίμα στα χέρια του κεφαλαίου, των κυβερνήσεων, του αστικού κράτους!

Το δυστύχημα που κόστισε τη ζωή του εργαζόμενου κατά τη φόρτωση υλικού σε φορτηγό, σε επιχείρηση ανακύκλωσης αυτοκινήτων δεν είναι ούτε μεμονωμένο περιστατικό ούτε οφείλεται στην κακιά στιγμή. Πρόκειται για άλλο ένα εργοδοτικό έγκλημα.

Η αιτία βρίσκεται στους αυξημένους ρυθμούς δουλειάς, στην έλλειψη μέτρων προστασίας και στα εξαντλητικά ωράρια. Στην πίεση από την φτώχεια που διαλύει μέσω της ακρίβειας τα μεροκάματα. Οι νόμοι Χατζηδάκη - Γεωργιάδη αποτελούν εργαλείο στα χέρια του κεφαλαίου και της εκάστοτε εργοδοσίας ώστε να μετατρέπουν σε κάτεργα τους χώρους δουλειάς. Στρώνουν το έδαφος της ολοένα και μεγαλύτερης εκμετάλλευσης των εργαζομένων, δημιουργώντας ασφυκτικές συνθήκες δουλειάς, που οδηγούν στα εργατικά ατυχήματα και στον θάνατο. Η εφαρμογή του μέτρου για την 6ήμερη εργασία ενισχύει την αντεργατική πολιτική και θα συμβάλει ώστε να αυξηθούν τα εργοδοτικά εγκλήματα.

Να μην τους το επιτρέψουμε. Να μην δεχτούμε να είμαστε αναλώσιμοι για τα κέρδη τους. Ο μόνος δρόμος για την εργατική τάξη είναι αυτός της αντίστασης και του αγώνα. Της διεκδίκησης δουλειάς με δικαιώματα ώστε να δουλεύουμε για να ζούμε και όχι να ζούμε για να δουλεύουμε και να πεθαίνουμε πάνω στη δουλειά. Η εργατική τάξη μπορεί να οργανωθεί, να παλέψει, να διεκδικήσει. Να βάλει τέλος στα εργοδοτικά εγκλήματα.

Καμιά ανοχή στη βαρβαρότητα! Νόμος είναι το δίκιο του εργάτη!

Μέτρα ασφαλείας σε κάθε χώρο δουλειάς 

5ημερο 8ωρο με ανθρώπινους ρυθμούς εργασίας

Αυξήσεις στα μεροκάματα ώστε να καλύπτουν το κόστος ζωής

Δεν υπάρχουν σχόλια: