Τρίτη 9 Ιουλίου 2024

Ελευσίνα: Κάτω τα χέρια σας απ' τα σπίτια του λαού - Όλοι στη συγκέντρωση την Τετάρτη 10 Ιούλη 7:30μμ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΣΑΣ ΑΠ’ ΤΑ ΣΠΙΤΙΑ ΤΟΥ ΛΑΟΥ

Άλλη μια οικογένεια στην Ελευσίνα κινδυνεύει με έξωση απ’ το μοναδικό σπίτι της, που κατασχέθηκε λόγω χρεών στην εφορία την περίοδο της κρίσης. Πρόκειται για το σπίτι τετραμελούς οικογένειας, μέλος της οποίας είναι η Διονυσία, πρωταθλήτρια ΑΜΕΑ με ευρωπαϊκές διακρίσεις στο αγώνισμά της.

Ο λαός της Ελευσίνας δεν το άφησε αναπάντητο και απ’ την πρώτη κιόλας μέρα ήταν έξω απ’ το σπίτι σημαντική μερίδα κόσμου, για να δώσει μια ηχηρή απάντηση στους κρατικούς μηχανισμούς (ΟΠΚΕ, ΜΑΤ) ότι το σπίτι ανήκει στην οικογένεια και δεν κάνουμε ούτε βήμα πίσω!

Είναι μια περίπτωση απ’ τις δεκάδες πια εξώσεις που βλέπουμε να πραγματοποιούνται καθημερινά σε λαϊκές οικογένειες, που τις πετάνε  με βία έξω απ’ τα σπίτια τους. Είναι ακόμα μια πτυχή της άγριας επίθεσης του συστήματος απέναντι στα  δικαιώματα του λαού στη στέγαση και τη ζωή. Είναι μια ακόμα πτυχή της φασιστικοποίησης της δημόσιας πολιτικής ζωής.

Μας προκαλεί οργή και αγανάκτηση!

Μια οργή όμως που δεν πρέπει να διοχετευθεί και να εκτονωθεί σε νομικά πλαίσια και ανάθεση της πάλης σε δικηγορικά ντίλια, ούτε σε μικροκομματικά συμφέροντα, καθώς έχει δείξει η ίδια η πραγματικότητα ότι μετά από ένα διάστημα θα εμφανιστεί το ίδιο πρόβλημα και μάλιστα αναβαθμισμένο.

Είναι ταξικό μας χρέος, σαν εργαζόμενοι, πλάι και μαζί με την κάθε οικογένεια να θέσουμε το πραγματικό ζήτημα και αίτημα πάλης:

Να σταματήσει  εδώ και τώρα κάθε διαδικασία έξωσης και το σπίτι να επιστρέψει στα χέρια της οικογένειας που της ανήκει.

  • ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ 10 ΙΟΥΛΗ 7:30μμ  ΕΞΩ ΑΠ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΙΑΤΡΟΥ ΠΑΠΑΓΙΑΝΝΗ 25 ΣΤΗΝ ΕΛΕΥΣΊΝΑ
  • ΚΑΜΙΑ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ
  • ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΦΤΩΧΕΙΑΣ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗΣ. 

Δεν υπάρχουν σχόλια: