Δευτέρα 8 Απριλίου 2024

Όμιλος ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ: ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ!

  Η τρομοκρατία δεν θα περάσει!

Η Ταξική Πορεία εκφράζει την αμέριστη αλληλεγγύη και υποστήριξη της στον αγώνα του Σωματείου Εργαζομένων του ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ που εδώ και καιρό βρίσκεται αντιμέτωπο με την εργοδοτική τρομοκρατία, τις εκδικητικές απολύσεις και τις διώξεις.

Τον περασμένο Δεκέμβρη και ενώ ξεκινούσαν οι διαπραγματεύσεις υπογραφής επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης μεταξύ σωματ
είου και εργοδοσίας, η δεύτερη αποφασίζει με συνοπτικές διαδικασίες και  προχωρά στην εκδικητική απόλυση του προέδρου του σωματείου. Ξεκάθαρος στόχος της το μπλοκάρισμα των διαπραγματεύσεων και η ανοιχτή επιδίωξη διάλυσης του σωματείου.  

Οι εργοδοτικές μεθοδεύσεις δεν σταματούν όμως εδώ. Πρόσφατα ανακοινώνεται η ύπαρξη-σύσταση  νέου σωματείου «φάντασμα», το οποίο αναγορεύεται ως  «αρμόδιος συνομιλητής» στις διαπραγματεύσεις σε μια προσπάθεια διάσπασης της ενότητας των εργαζόμενων.  Την ίδια ακριβώς στιγμή  τα μέλη της διοίκησης  σέρνονται στα δικαστήρια με στόχο την ηθική και σωματική εξόντωσή τους.

Η διοίκηση του ομίλου ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ αξιοποιεί το νέο αντεργατικό νομικό οπλοστάσιο των νόμων Χατζηδάκη-Γεωργιάδη για να ποινικοποιήσει τη συνδικαλιστική δράση, να στοχοποιήσει και να απολύσει ακόμη και εκλεγμένο μέλος του ΔΣ, τον πρόεδρο του σωματείου. Ταυτόχρονα  στέλνει μήνυμα τρομοκρατίας και ωμών  εκβιασμών  σε όποιον εργαζόμενο σκεφτεί να διεκδικήσει αυτονόητα δικαιώματα όπως αυξήσεις στου μισθούς και δουλειά με αξιοπρέπεια.

Οι αντεργατικές μεθοδεύσεις  στον όμιλο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. έρχονται σε μια περίοδο όπου η κυβέρνηση, το κράτος και η εργοδοσία υλοποιούν ένα συντεταγμένο όργιο συνδικαλιστικών διώξεων τόσο στον δημόσιο όσο και στον ιδιωτικό τομέα.  Οι στοχοποίηση και δίωξη αγωνιστών συνδικαλιστών στην ΕΛΜΕ Πειραιά, στη ΠΕΝΕΝ, στο επιχειρησιακό σωματείο της Μαλαματίνα,  κατά του προέδρου του ΕΚ Πειραιά, δεν αποτελούν μεμονωμένες περιπτώσεις, αλλά ορίζουν τα χαρακτηριστικά και την ένταση της αντεργατική πολιτικής που επιδιώκει να καταστείλει κάθε φωνή αντίστασης και διεκδίκησης.

Η κυβέρνηση και το κεφάλαιο γνωρίζουν πολύ καλά  ότι η επίθεση που εξαπολύουν δημιουργεί όρους αμφισβήτησης και σπίθες συλλογικής οργάνωσης και αντίστασης στη βαρβαρότητα. Για αυτόν ακριβώς τον λόγο υψώνουν φραγμούς και  θωρακίζονται. Ας μη το επιτρέψουμε! Ο αγώνας του σωματείου εργαζομένων στον όμιλο ΠΕΙ.ΦΑ.ΣΥΝ. είναι δίκαιος, αφορά το σύνολο των εργαζόμενων  και του εργατικού κινήματος και ως τέτοιος έχει την ανάγκη την στήριξη  και την ταξική αλληλεγγύη όλων.  

·         Άμεση ανάκληση της απόλυσης του προέδρου του σωματείου.

·         Κάτω τα χέρια από το επιχειρησιακό σωματείο.

·         Να μην περάσουν οι διώξεις - κάτω τα χέρια από τα συνδικαλιστικά δικαιώματα

·         Μαζικός αγώνας για αυξήσεις στους μισθούς και δουλειά με δικαιώματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: