Κυριακή 14 Απριλίου 2024

ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ διαγκωνίζονται στην απεργοσπασία

Εδώ απεργία, εκεί απεργία…

ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΕΡΓΙΑ;


Στις 27-1 η ΓΣΕΕ προκήρυξε 24ωρη απεργία για τις 17-4, 3 μήνες μετά.

Στις 2-2 η ΑΔΕΔΥ, με τη σειρά της, προκήρυξε 24ωρη απεργία για τις 28-2, για την οποία απεργία ο Παναγόπουλος της ΓΣΕΕ, σε μια προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα, είχε το θράσος να πει ότι «δεν θέλουμε να θεμελιώσουμε καριέρες και να χτίσουμε αυξήσεις πάνω στους νεκρούς».

Στις 9-4, συνεχίζοντας το μπαράζ απεργοσπασίας, η ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε τη μη συμμετοχή της στην 24ωρη απεργία της 17-4 και προκήρυξε νέα, δική της, για τις 21-5, 2 μήνες μετά.

Και η γελοιότητα συνεχίζεται. Θα δουλέψουν οι εργαζόμενοι στην εργατική πρωτομαγιά; Η μεν ΑΔΕΔΥ προκήρυξε απεργία για την 1-5, η δε ΓΣΕΕ τηρεί σιγήν ιχθύος… εξάλλου εδώ και τέσσερεις μήνες προετοιμάζει την απεργία της 17-4… κουράστηκε!!

Όλο αυτό, αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο, θα ήταν απλά γελοίο. Η στάση όμως των συνδικαλιστικών ηγεσιών είναι έως και καταστροφική. Υπονομεύει κάθε προσπάθεια των εργαζομένων να σηκώσουν κεφάλι. Προβοκάρει τους αγώνες τους, που είναι ήδη στο στόχαστρο εργοδοσίας και κράτους και αντιμετωπίζουν καθημερινά καταστολή και διώξεις. Ξεφτιλίζουν την απεργία, που τόσο δύσκολα και μέσα από τόσες συμπληγάδες οι εργαζόμενοι υπερασπίζονται, ως το μόνο όπλο τους. Δίνουν επιχειρήματα στην κυβέρνηση για να προβοκάρει τον συνδικαλισμό και να ποινικοποιεί εν τέλει την οργάνωση και πάλη των εργαζομένων. Αλλά, κυρίως, σπέρνουν την απογοήτευση και την ηττοπάθεια.

Άξιος ο μισθός τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια: