Τετάρτη 17 Απριλίου 2024

Χανιά: Εκατοντάδες εργαζόμενοι στην απεργιακή συγκέντρωση

Με συμμετοχή εκατοντάδων εργαζομένων έγινε η απεργιακή συγκέντρωση και πορεία στην πόλη των Χανίων. Εργατικά σωματεία, φορείς και συλλογικότητες, εργαζόμενοι από τον ιδιωτικό τομέα, φοιτητές, συνταξιούχοι απέργησαν και διαδήλωσαν ενάντια στις εφαρμοζόμενες πολιτικές του συστήματος σε βάρος εργαζομένων – νεολαίας – λαού: ακρίβεια – φτώχεια – εξαθλίωση, εργασιακή βαρβαρότητα και ανεργία, ποινικοποίηση του ανεξάρτητου και ταξικού συνδικαλισμού και των αγώνων, βαθύτερη και πολλαπλώς επικίνδυνη για το λαό εμπλοκή στα πολεμικά μέτωπα. Μπροστά σε όλα αυτά τα σοβαρά και κρίσιμα μέτωπα και με τις διαθέσεις του κόσμου να συμμετέχει ενεργά και να στηρίζει τους αγώνες που ανοίγονται, θεωρούμε ότι είναι λάθος η εγκατάλειψη των κεντρικών δρόμων της πόλης από την διαδήλωση ειδικά σε ημέρα πανεργατικής – πανελλαδικής απεργίας με σοβαρά επίδικα.

Η Ταξική Πορεία και η Πρωτοβουλία Αντίστασης κάλεσαν και πραγματοποίησαν προσυγκέντρωση έξω από το Δημαρχείο, θέλοντας να αναδείξουν στο εργατικό κίνημα την αντίληψη ότι οι εργαζόμενοι έχουν τη δύναμη να πάρουν την κατάσταση στα δικά τους χέρια. Κόντρα στην ξεπουλημένη ηγεσία της ΓΣΕΕ που έχει κηρύξει ουσιαστικά παύση αγώνων κρατώντας τους εργαζόμενους στο περιθώριο ενώ προκηρύσσει απεργίες «τουφεκιές» για να δείξει ότι υπάρχει, αλλά και κόντρα στις δυνάμεις του ΠΑΜΕ που παρά τα παχιά λόγια και τον συσχετισμό τους σε σωματεία, εργατικά κέντρα και ομοσπονδίες, δεν έχουν καμία διάθεση να δημιουργήσουν ή να ευνοήσουν μαζικές αντιστάσεις των εργαζομένων στην αντεργατική πολιτική.

Κατά τη διάρκεια της πορείας το μπλοκ της Ταξικής Πορείας και Πρωτοβουλίας Αντίστασης έδωσε ηχηρό παρών με τα συνθήματα του, καταγγέλλοντας την βάρβαρη αντεργατική πολιτική που εφαρμόζεται προς τις εργαζόμενες μάζες, την ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή στα πολεμικά σχέδια των ιμπεριαλιστών καθώς και αναδεικνύοντας την αναγκαιότητα ο αγώνας για δουλειά και ζωή με δικαιώματα να γίνει υπόθεση των ίδιων των εργαζόμενων. Το προηγούμενο διάστημα έγιναν παρεμβάσεις στο κέντρο της πόλης, σε χώρους εργασίας, σούπερ μάρκετ, υπηρεσίες, σωματεία κλπ. προπαγανδίζοντας την απεργία, την αναγκαιότητα και την σημασία που έχει για τους εργαζόμενους σαν μέσο πάλης πάρα τις διαλυτικές, υπονομευτικές και αποπροσανατολιστικές στάσεις των συνδικαλιστικών ηγεσιών και ρεφορμιστικών δυνάμεων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: