Τρίτη 2 Απριλίου 2024

SONOCO | ΑΚΟΜΑ ΕΝΑ «ΑΙΦΝΙΔΙΟ» ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟΥ


Τη σειρά των λουκέτων σε εργοστάσια της χώρας, παίρνει η χαρτοποιία Sonoco Ελλάς ΑΕ.

Η εταιρεία, θυγατρική αμερικανικού κολοσσού στον κλάδο της συσκευασίας διαθέτει δύο παραγωγικές μονάδες, στη Νεοχωρούδα της Θεσσαλονίκης και στο Σταυροχώρι στο Κιλκίς.

Η μητρική "SONOCO ALCORE", με 310 παραγωγικές μονάδες σε 33 χώρες, συγκαταλέγεται στις μεγαλύτερες εταιρείες συσκευασίας παγκοσμίως. με τα προϊόντα της να χρησιμοποιούνται ως πρώτη ύλη από δεκάδες άλλους κλάδους. Πρόκειται για έναν πολυεθνικό όμιλο ο οποίος σταθερά παρουσιάζει κερδοφορία και μάλιστα τα δύο τελευταία χρόνια έσπασε το φράγμα του 1 δισ. ευρώ στον κύκλο εργασιών του, με τα καθαρά κέρδη να εκτοξεύονται, ξεπερνώντας τα 400 εκατ. ευρώ.

Στις 26 Μαρτίου, οι 85 εργαζόμενοι και των δύο μονάδων, ενημερώθηκαν ότι το εργοστάσιο κλείνει οριστικά στις 31 Μαΐου. Με βάση όσα ειπώθηκαν από τους ξένους διοικούντες της επιχείρησης, το υπέρογκο ενεργειακό κόστος είναι η βασική αιτία για να κλείσουν τα εργοστάσια, με τους εργαζόμενους κυριολεκτικά «να πέφτουν από τα σύννεφα» μένοντας χωρίς δουλειά αφού τίποτα δεν προμήνυε το κλείσιμο των εργοστασίων.

Ακόμα δεν έχει κοινοποιηθεί στους εργαζόμενους το χρονοδιάγραμμα των αποζημιώσεων, οι οποίες λόγω της προειδοποίησης των 2 μηνών , αναμένονται να είναι πολύ μικρότερες από τις αναμενόμενες.

Η «ανάπτυξη» που μας υπόσχεται η κυβέρνηση έφτασε!

Το ξένο κεφάλαιο, αφού έχει κερδίσει, εκμεταλλεύοντας τους εργαζόμενους, με τις ευλογίες και διευκολύνσεις της εκάστοτε υποταγμένης κυβέρνησης, , όχι μόνο δεν επενδύει στην χώρα, αλλά και αποχωρεί από αυτήν, όταν τα κέρδη του δεν είναι τα αναμενόμενα.

- Μόνο η οργάνωση και ο αγώνας των εργαζομένων μπορεί να σταματήσει την επίθεση!

- Να παλέψουμε για το δικαίωμα στην δουλειά!

- Το δικαίωμα στην δουλειά με δικαιώματα!

- Κανένας μόνος του!

Δεν υπάρχουν σχόλια: