Πέμπτη 28 Οκτωβρίου 2021

Ανταπόκριση από την συγκέντρωση και πορεία για τον νεκρό εργάτη της Cosco

* ΝΕΑ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ, την Πέμπτη 28/10, στις 5:00 μ.μ. στην είσοδο του ΣΕΜΠΟ 


Το απόγευμα της Τετάρτης 27/10, στην πλατεία Κοραή στον Πειραιά, συγκεντρώθηκαν εργαζόμενοι της Cosco και αλληλέγγυος κόσμος. Η διαμαρτυρία αυτή αποτελεί συνέχεια των κινητοποιήσεων των εργαζομένων της Cosco για τον τραγικό θάνατο του συναδέλφου τους.

Περισσότερα από 400 άτομα κινήθηκαν από την πλατεία Κοραή μέχρι τα γραφεία της Cosco για να διαμαρτυρηθούν στη διοίκηση η οποία τους είχε ενημερώσει ότι δεν πρόκειται να τους δεχθεί και ότι θα βρουν απέναντί τους δυνάμεις του λιμενικού. Η συγκέντρωση κατέληξε στην πύλη της εταιρείας και βρήκε κλειστές πόρτες. Αυτό όμως δεν μπόρεσε να σταματήσει την οργή των εργαζομένων, οι οποίοι -σπάζοντας την πύλη- μπήκαν στο χώρο των γραφείων και απαίτησαν να έρθει η εργοδοσία.



Η εργοδοσία όντως ήρθε, αλλά απάντησε αρνητικά σε όλα τα αιτήματα των εργαζομένων, οι οποίοι ξεκαθάρισαν ότι όχι μόνο θα συνεχίσουν για τρίτη ημέρα την απεργία τους, αλλά και ότι το λιμάνι δεν θα ξαναλειτουργήσει μέχρι να ικανοποιηθούν όλα τα αιτήματά τους.


Η Ταξική Πορεία βρέθηκε και αυτή τη φορά στο πλευρό των απεργών, και στήριξε την κινητοποίησή τους συμμετέχοντας με το δικό της πανό και δηλώνοντας την αλληλεγγύη της.


Ο αγώνας αυτός πρέπει να συνεχιστεί. Τα δίκαια αιτήματα των εργαζομένων πρέπει να ικανοποιηθούν. Από αυτό εξαρτάται η ζωή των εργαζομένων, όπως τραγικά αποδείχθηκε για μία ακόμη φορά. Μέσα από το σωματείο τους, οι εργαζόμενοι να συνεχίσουν τον αγώνα, μαζικοποιώντας τις κινητοποιήσεις και τις συγκεντρώσεις που καλούν. Αλλά και όλος ο λαός πρέπει να σταθεί αλληλέγγυος στο δίκαιο αγώνα των εργαζομένων για ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

  • Να ικανοποιηθούν τώρα τα αιτήματα των απεργών!
  • Αλληλεγγύη στους εργαζόμενους της Cosco!
  • Όχι άλλοι νεκροί εργάτες!












Δεν υπάρχουν σχόλια: