Πέμπτη 21 Οκτωβρίου 2021

Ανταπόκριση απ' τη σημερινή κινητοποίηση εργαζόμενων στα νοσοκομεία στην Αθήνα

Περίπου 700 απεργοί βρέθηκαν στους δρόμους της Αθήνας, συμμετέχοντας στη σημερινή στάση εργασίας της ΠΟΕΔΗΝ και απεργία της ΟΕΝΓΕ ενάντια στις αναστολές εργασίας των ανεμβολίαστων συναδέλφων μας και υπέρ των μαζικών προσλήψεων μόνιμου προσωπικού.


Οι αριθμοί αυτοί δεν ανταποκρίνονται στις πραγματικές ανάγκες μαζικότητας που απαιτούνται για την υπεράσπιση του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά. Αποτελούν, από την άλλη, μία σημαντική μαγιά ανθρώπων που πρέπει να κινηθούν κόντρα στην απροθυμία των συνδικαλιστικών ηγεσιών και την παραπλάνηση των (ακρο)δεξιών αντιεμβολιαστών, ώστε να συμπαρασύρουν αγωνιστικά μεγαλύτερο κομμάτι εργαζομένων.

Οι διαθέσεις της κυβέρνησης ήταν εμφανείς από το ξεκίνημα της πορείας στην πλατεία Μαβίλη. Για πρώτη φορά σε απεργία υγειονομικών, ΜΑΤ παρατάχθηκαν σε όλο το μήκος της πορείας, στριμώχνοντας τους απεργούς σε μία λωρίδα κυκλοφορίας. Η πρωτοφανής αυτή παρουσία των ΜΑΤ αποδεικνύει την κρισιμότητα που έχει για το σύστημα το ζήτημα των αναστολών και του χτυπήματος της μόνιμης και σταθερής δουλειάς. Η οργανωμένη αντίδραση του συγκεντρωμένου κόσμου ανάγκασε τα ΜΑΤ να αποχωρήσουν και η πορεία κινήθηκε συνοδεία των αστυνομικών της ΟΔΟΣ, τους οποίους η συνδικαλιστική ηγεσία της ΠΟΕΔΗΝ αποδέχθηκε.


Στην πορεία ενσωματώθηκαν αργότερα περίπου 200 άτομα, εργαζόμενοι σε αναστολή, οι οποίοι είχαν ξεχωριστή συγκέντρωση σε άλλο σημείο, το οποίο αποδεικνύει πως η κυβέρνηση έχει πετύχει σε μεγάλο βαθμό το διαχωρισμό εμβολιασμένων και ανεμβολίαστων εργαζόμενων. Σε αυτή τη συγκέντρωση επικρατούσαν αποπροσανατολιστικά έως αντιδραστικά συνθήματα (“πάρτε το εμβόλιο και φύγετε απο δω, ουστ”, “θα σας βγάλουμε σε αναστολή στις εκλογές”), αναδεικνύοντας την αδυναμία της αριστεράς να πείσει μεγάλη μερίδα των συναδέλφων σε αναστολή για την ανάγκη ενιαίου και προοδευτικού κινήματος προς υπεράσπιση της μόνιμης και σταθερής δουλειάς.

Δεν υπάρχουν σχόλια: