Τρίτη 19 Οκτωβρίου 2021

ΑΣΚΟΥΜΕΝΟΙ ΚΑΙ ΜΙΣΘΩΤΟΙ ΔΙΚΗΓΟΡΟΙ ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ! ΜΑΖΙΚΑ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ ΝΟΜΟΥ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ!

22-23 Οκτώβρη: Εκλογές στο Σωματείο Μισθωτών Δικηγόρων 

Στηρίζουμε – Ψηφίζουμε: ΤΑΞΙΚΗ ΠΟΡΕΙΑ  


    Η επίθεση στα δικαιώματά μας δεν έχει τέλος! Η κυβέρνηση συνεχίζοντας επάξια το έργο των προκατόχων της διαλύει κάθε δικαίωμα που είχε κατακτηθεί όλα τα προηγούμενα χρόνια μέσα από αγώνες! Η μόνη πραγματικότητα είναι ότι όσο δεν σηκώνουμε κεφάλι τόσο θα συνεχίζεται και θα βαθαίνει η επίθεση στα δικαιώματά μας.
    Να πατήσουμε στα πόδια μας! Η μαζικοποίηση του σωματείου και το ζωντάνεμα των συλλογικών μας διαδικασιών είναι κομβικής σημασίας. Δεν θέλουμε σωματεία σφραγίδες! Θέλουμε σωματεία όπλα στα χέρια μας για την συγκρότηση των αγώνων μας! Είναι ανάγκη να ενισχυθεί η κατεύθυνση της αντίστασης και της διεκδίκησης, κόντρα στην υποταγή και το συμβιβασμό. Μακριά από αυτόκλητους σωτήρες, κόντρα σε κοινοβουλευτικές αυταπάτες να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας και να διεκδικήσουμε ζωή και δουλειά με δικαιώματα!

ΓΙΑ ΤΙΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΣΤΟΝ ΚΛΑΔΟ…

    Η πραγματικότητα που βιώνουμε είναι γνωστή σε όλους μας και έχει διαμορφωθεί μέσα από την επίθεση που έχει εξαπολύσει το σύστημα απέναντι στα λαϊκά και εργασιακά δικαιώματα όλα αυτά τα χρόνια.
    Καθημερινά βρισκόμαστε αντιμέτωποι με τα ξεχειλωμένα ωράρια. Δουλεύουμε απλήρωτα 10ωρα και 12ωρα. Η εντατικοποίηση χτυπάει κόκκινο και δεν υπάρχει χρόνος για τίποτα άλλο. Την ίδια στιγμή που το ξεζούμισμα αποτελεί καθημερινότητα ο μισθός δεν φτάνει για να καλύψει ούτε τις βασικές μας ανάγκες. 
    Σε όλη αυτή την εκμετάλλευση έρχονται να προστεθούν οι συγκαλυμμένες σχέσεις εργασίας. Παρά το γεγονός ότι ουσιαστικά δουλεύουμε ως μισθωτοί, δεν έχουμε καν συμβάσεις εργασίας. Αντιθέτως, θεωρούμαστε «συνεργάτες» με εκείνους που μας ξεζουμίζουν. Αναγκαζόμαστε να καταβάλλουμε από την τσέπη μας τις υπέρογκες ασφαλιστικές εισφορές κάθε μήνα. Δεν έχουμε κανένα από τα δικαιώματα των μισθωτών εργαζομένων. Ο εργοδότης την ίδια στιγμή που μετακυλίει το κόστος της ασφάλισης στις δικές μας πλάτες δεν έχει ουσιαστικά καμία υποχρέωση απέναντί μας, μιας και δεν δικαιούμαστε άδειες, επιδόματα, αποζημίωση σε περίπτωση απόλυσης κλπ.
    Πρόκειται ουσιαστικά για την αποτύπωση μιας πλήρως διαλυμένης εργασιακής σχέσης, η οποία πατάει και παράλληλα τροφοδοτείται από το διαλυμένο τοπίο που έχουν διαμορφώσει τα απανωτά αντεργατικά μέτρα

ΔΕΝ ΕΙΜΑΣΤΕ ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΠΛΕΥΡΑ…

    Όσο και αν προσπαθούν να μας πείσουν για το αντίθετο, δεν είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά και ας ακούμε συνεχώς για “συλλειτουργούς της δικαιοσύνης”. Τίποτα δεν μπορεί να μας προσφέρει ο Δικηγορικός Σύλλογος στην υπεράσπιση των δικαιωμάτων μας. Κανέναν αγώνα δεν έχουμε να δώσουμε μέσα από εκείνον τον φορέα που τάχα μας χωράει όλους. Γιατί πολύ απλά καμία σχέση δεν έχουν τα δικαιώματα και οι ανάγκες μας με τους μεγαλοδικηγόρους και τις δικηγορικές εταιρείες που μας εκμεταλλεύονται για ψίχουλα. 
    Έχουμε κοινά συμφέροντα μόνο με τους συναδέλφους μας, ασκούμενους και μισθωτούς δικηγόρους, που βιώνουν την ίδια εκμετάλλευση και μαζί με αυτούς πρέπει να διεκδικήσουμε τα δικαιώματά μας! Στο πλευρό των υπόλοιπων εργαζομένων να παλέψουμε κόντρα στον εργασιακό μεσαίωνα. 

Ο ΝΟΜΟΣ ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΔΙΑΛΥΕΙ ΑΚΟΜΑ ΠΑΡΑΠΕΡΑ ΤΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ…

    Η κυβέρνηση εκμεταλλεύτηκε την πανδημία για να προχωρήσει πολλά βήματα παρακάτω την επίθεσή της. Ψήφισε τον αντεργατικό νόμο Χατζηδάκη (Ν. 4808/2021), ο οποίος δεν αφήνει τίποτα όρθιο.
  • Κατάργηση του 8ώρου.
  • Αύξηση του ορίου των υπερωριών με ταυτόχρονη μείωση της υπερωριακής αμοιβής.
  • Απλήρωτα 10ωρα και με τη βούλα του νόμου, στο όνομα της ατομικής «διαπραγμάτευσης» τάχα μου με τον εργοδότη.
  • Κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας για περισσότερους κλάδους.
  • Διευκολύνσεις στην εργοδοσία να προχωρά σε ακόμα περισσότερες απολύσεις
    Όλα τα παραπάνω μας αφορούν άμεσα! Ακόμα και αν οι περισσότεροι από εμάς δουλεύουμε ήδη απλήρωτα 10ωρα, πρέπει να αντιληφθούμε ότι η νομοθετική κατοχύρωση όλων των παραπάνω, θα δώσει το πράσινο φως στην εργοδοσία να ξεσαλώσει ακόμα περισσότερο. 

ΒΑΖΕΙ ΣΤΟ ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΤΑ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΑ ΜΑΣ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ!

    Ξέρουν πολύ καλά ότι η εργασιακή βαρβαρότητα που εξαπλώνεται γεννά εστίες αντίστασης  και διεκδίκησης. Για αυτόν ακριβώς το λόγο βάζουν ξανά στο στόχαστρο το δικαίωμα στην απεργία και τον ελεύθερο συνδικαλισμό!
  • Επεκτείνουν και βαθαίνουν τον ασφυκτικό κρατικό έλεγχο των σωματείων, με την υποχρέωση εγγραφής στο ΓΕΜΗΣΟΕ!
  • Θέλουν να τελειώνουν μια και καλή με τις απεργίες! Η διάταξη αυξημένης απαρτίας (50%+1) που ψήφισε ο ΣΥΡΙΖΑ έρχεται και ενισχύεται με τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες.
  • Θεσμοθετούν την απεργοσπασία και βγάζουν παράνομες τις απεργίες!
Θέλουν να ισοπεδώσουν μια και καλή τον ταξικό και ανεξάρτητο από το κράτος συνδικαλισμό!

ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΝ
ΑΝ ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ!

    Τα πρόσφατα παραδείγματα των διανομέων της e-food και των εκπαιδευτικών που βγήκαν κατά χιλιάδες στο δρόμο, κόντρα στη τρομοκρατία δείχνουν στην πράξη ότι οι αγώνες δεν είναι μάταιοι! Αυτούς είναι που φοβάται το σύστημα! Για αυτό χτυπά με κάθε μέσο τα μόνα όπλα που έχουμε για να οργανώνουμε τους αγώνες μας. Τα σωματεία, τις γενικές μας συνελεύσεις, την απεργία! 
Να μην τους χαρίσουμε τα όπλα που έχουμε για να αγωνιζόμαστε και να νικάμε!
    Κόντρα στις ξεπουλημένες συνδικαλιστικές ηγεσίες που ξεπουλάνε τους αγώνες και κάνουν τα πάντα για να περάσει ανενόχλητη η επίθεση του συστήματος. Ο ρόλος τους αποδείχτηκε για μια ακόμα φορά με την ακύρωση της απεργίας στις 3 του Ιούνη, που άδειασαν και άφησαν εκτεθειμένους χιλιάδες εργαζομένους που δίναν τη μάχη με την εργοδοσία! Παράλληλα, δεν έβγαλαν κουβέντα για απεργία τον Σεπτέμβρη, όταν η κυβέρνηση ψήφισε το αντιασφαλιστικό τερατούργημα. 
    Ο νόμος Χατζηδάκη ψηφίστηκε για να εφαρμοστεί και μόνο φραγμό μπορεί να βάλει ο αγώνας μας για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ ΤΟΥ! Να μην αποδεχθούμε καμία εφαρμογή των διατάξεών του. Κάθε σωματείο οφείλει να πάρει θέση!

- Να μην αποδεχτούμε καμία αλλαγή στα καταστατικά που επιβάλλουν οι διατάξεις του νόμου         Χατζηδάκη!
- Αρνούμαστε την εγγραφή στο ΓΕΜΗΣΟΕ
- Δεν νομιμοποιούμε το Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων!
- Δεν νομιμοποιούμε τις ηλεκτρονικές ψηφοφορίες!

Τα σωματεία είναι όργανα πάλης της εργατικής τάξης και δεν θα δίνουν λογαριασμό στο κεφάλαιο και στο κράτος του. Ο συνδικαλισμός δεν θα γίνει έρμαιο στις επιταγές του ταξικού αντιπάλου. 
  • ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ ΣΣΕ ΜΕ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ!
  • ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΕΛΑΣΤΙΚΕΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ - ΟΧΙ ΣΤΑ  ΜΠΛΟΚΑΚΙΑ - ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΗΝ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ ΣΧΕΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ 8ΩΡΟ!
  • ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ – ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΤΑΞΙΚΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΜΟ







Δεν υπάρχουν σχόλια: