Κυριακή 3 Οκτωβρίου 2021

Υγειονομικοί: ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΣΥΝΕΧΙΣΤΟΥΝ!

ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΜΑΣ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΣΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ!

ΚΑΜΙΑ ΠΕΡΙΚΟΠΗ ΜΙΣΘΟΥ ΚΑΙ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ

Συνάδελφοι,
    Εδώ και ένα μήνα 6.500 συνάδελφοί μας βρίσκονται σε αναστολή εργασίας. Είναι απολυμένοι. Είναι ξεκάθαρο πια ότι η κυβέρνηση με πρόσχημα τον εμβολιασμό τους έδιωξε για να τους αντικαταστήσει με εργαζόμενους με τρίμηνες συμβάσεις ορισμένου χρόνου. Το χτύπημα στα εργασιακά δικαιώματα συμπληρώνεται με συγχωνεύσεις και κλείσιμο κλινικών εξουθενώνοντας ακόμη παραπάνω τους υγειονομικούς και χειροτερεύοντας τραγικά τους όρους νοσηλείας του λαού. Σε θεωρητική αντιστοιχία οι αναστολές είναι σαν η κυβέρνηση να έκλεισε τρία μεγάλα νοσοκομεία εν μέσω πανδημίας. Εργαλειοποιώντας την πανδημία η κυβέρνηση έχει χτυπήσει κάθε εργασιακό δικαίωμά μας. Αναστολή αδειών, ρεπό, μετακινήσεις έως και σε άλλο νομό, εντέλλεσθε κάθε είδους, τρομοκρατία, στέρηση μισθού, συνδικαλιστικές διώξεις, προσωπικά δεδομένα, και τώρα αναστολές χωρίς μισθό και ασφάλιση ενώ η ακρίβεια τσακίζει κόκκαλα. Το χτύπημα αυτό αποτελεί συνέχεια της προηγούμενης πολιτικής της κυβέρνησης καθ΄όλη την διάρκεια της πανδημίας και προετοιμάζει τα διακηρυγμένα σχέδια από Μητσοτάκη και Πλεύρη για το «νέο ΕΣΥ».

    Ενώ λοιπόν η πανδημία συνεχίζει να απειλεί το λαό, να πιέζει τα νοσοκομεία και όλοι προειδοποιούν για έξαρση όσο μπαίνει ο χειμώνας η κυβέρνηση προχωράει στις συμπράξεις του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα. Το νέο ΕΣΥ που ετοιμάζουν περιλαμβάνει παραχώρηση μεγαλύτερου πεδίου δράσης στο ιδιωτικό κεφάλαιο και υλοποιείται μέσα από το χτύπημα των εργασιακών μας δικαιωμάτων και του δικαιώματος του λαού στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Για αυτό επαίρεται ο Διοικητής του Νοσοκομείου Καβάλας ενώ πέταξε στο δρόμο τους μισούς νοσηλευτές. Για αυτό ο Μητσοτάκης δηλώνει ότι κάποια νοσοκομεία πρέπει να κλείσουν ενώ συνεχώς συνάδελφοί μας καταγγέλουν ότι οι λίστες των χειρουργείων έχουν γίνει ατέλειωτες ,η πρόσβαση στα νοσοκομεία γολγοθάς και οι ΜΕΘ γεμάτες . Για αυτό επεκτείνονται οι διατάξεις περί μετακινήσεων, όλες οι νέες συμβάσεις είναι ορισμένου χρόνου και οι ιδιώτες γιατροί μπορούν να κάνουν συμβάσεις με τα νοσοκομεία.
    Η κυβέρνηση ποτέ δεν νοιάστηκε για την υγεία του λαού. Δεν πήρε ποτέ κανένα μέτρο προστασίας ούτε σε εργοστάσια, μετακινήσεις, σχολεία ούτε και στα νοσοκομεία. Έτσι, ενάμισι χρόνο μετά, το άνοιγμα κλινών απλών και ΜΕΘ, οι προσλήψεις προσωπικού και το άνοιγμα νοσοκομείων παραμένει επιτακτικό. Η κυβέρνηση όμως με όχημα την ατομική ευθύνη και την υποχρεωτικότητα στοχοποιεί τους ανεμβολίαστους για να αποποιηθεί τις εγκληματικές της ευθύνες.
Απέναντι σε όλα αυτά τεράστιες είναι οι ευθύνες των συνδικαλιστικών ηγεσιών ΠΟΕΔΗΝ (και ΟΕΝΓΕ). Ενώ η κυβέρνηση πέταξε χιλιάδες συναδέλφους στο δρόμο καλέστηκαν μόνο τρεις στάσεις εργασίας ενώ το αίτημα να μην φύγουν οι εργαζόμενοι υπονομεύτηκε. Για τις 5/10 και 13/10 εξήγγειλε πανελλαδικές ημέρες δράσης χωρίς στάση εργασίας ή απεργία. Καλέστηκε για τις 8/10 στάση εργασίας μόνο για την Αθήνα αναμένοντας την δικαστική απόφαση της προσφυγής για τις αναστολές σπέρνοντας ψεύτικες ελπίδες. Η επόμενη απεργία στις 21/10 είναι 50 ημέρες μετά το διώξιμο των συναδέλφων μας ενώ η κυβέρνηση εφαρμόζει το νόμο Χατζηδάκη!
    Η κυβερνητική πολιτική στην περίθαλψη απειλεί τα εργασιακά δικαιώματα όλων των υγειονομικών και το δικαίωμα του λαού σε ίση, πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Για ν’ ανατραπεί τέτοια επίθεση που δεχόμαστε, χρειάζονται αποφασιστικοί αγώνες. Χρειαζόμαστε γενικές συνελεύσεις, αγωνιστικές αποφάσεις, μαζικές κινητοποιήσεις με συνέχεια, μέχρι τη νίκη. Τέτοιο χαρακτήρα να δώσουμε στην απεργία στις 21/10. Όπως οι εργαζόμενοι της efood. Αυτός ο αγώνας δεν μπορεί ν’ ανατεθεί στα δικαστήρια γιατί είναι δικά τους. Είναι αγώνας δικός μας, μαζί με το λαό, που επίσης χτυπιέται, στο πλευρό μας.

  • ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΟΥΝ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΣΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ ΤΟΥΣ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ  - ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΩΝ
  • ΜΕΤΡΑ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ- ΜΑΖΙΚΟΙ ΕΜΒΟΛΙΑΣΜΟΙ
  • ΝΕΕΣ ΚΛΙΝΕΣ ΑΠΛΕΣ ΚΑΙ ΜΕΘ
  • ΙΣΗ ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ



Δεν υπάρχουν σχόλια: