Σάββατο 23 Οκτωβρίου 2021

Καταγγελία της Ταξικής Πορείας προς το ΔΣ του ΣΕΤΗΠ


Η Ταξική Πορεία, παρεμβαίνοντας στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση του ΣΕΤΗΠ την Κυριακή 17/10, κατέθεσε και ψήφισμα προς το σώμα της συνέλευσης, το οποίο αφορούσε στην εκδήλωση της αλληλεγγύης από τη μεριά του σωματείου προς τους αγωνιστές που συνελήφθησαν 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη του 2020, για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις και της απαίτησης να αθωωθούν οι κατηγορούμενοι μπροστά στις δίκες που έρχονται. Ανάμεσα στους 62 κατηγορούμενους για τη συμμετοχή τους στις διαδηλώσεις της 6 Δεκέμβρη του 2020 βρίσκεται και το μέλος του σωματείου Μανώλης Γεμιστός.

Αφότου διαβάστηκε το ψήφισμα στο σώμα, έντεχνα έγινε προσπάθεια από τη μεριά του ΔΣ να εμφανιστεί αυτό σαν αντιπαραθετικό προς άλλο ψήφισμα με διαφορετικό περιεχόμενο που κατέβασε η Ταξική Ενότητα (ΠΑΜΕ) -που έχει και την πλειοψηφία του ΔΣ και αφορούσε τη φασιστική δράση στη Θεσσαλονίκη. Στην αντίδραση της Ταξικής Πορείας και στην επιμονή της να κατέβει προς ψήφιση στο σώμα, ο πρόεδρος του ΔΣ διέκοψε τη διαδικασία και ουσιαστικά απαγόρευσε και ακύρωσε την κατάθεση του ψηφίσματος, με δικαιολογία τη συνέχιση της συνέλευσης. Παρά τις διαμαρτυρίες της Ταξικής Πορείας, το ΔΣ έσπευσε να τελειώσει τη διαδικασία της συνέλευσης, ακόμα και έχοντας νωρίτερα διαγράψει από τη λίστα ομιλητών μέλη του σωματείου που είχαν δηλωθεί στο προεδρείο για να τοποθετηθούν.

Πρόκειται για μια πραξικοπηματική ενέργεια του ΔΣ του σωματείου, που ουσιαστικά απαγορεύει την κατάθεση άποψης από μέλη του σωματείου μέσα στη διαδικασία της συνέλευσης! Φαίνεται ότι η Ταξική Ενότητα, που πλειοψηφεί στο ΔΣ, έχει αλλεργία στη διαφορετική άποψη και δεν διστάζει να χρησιμοποιεί δεξιές και αντιδημοκρατικές πρακτικές φίμωσης, που δεν έχουν καμία σχέση με το εργατικό κίνημα και τις διαδικασίες του. 

Είναι δε εξοργιστικό το γεγονός ότι όλη αυτή η άθλια μεθόδευση πραγματοποιήθηκε απέναντι σε ψήφισμα το οποίο έθετε το σωματείο μπροστά στην ανάγκη να καταδικαστεί η κρατική καταστολή και τρομοκρατία, να εκφραστεί η αλληλεγγύη σε συλληφθέντες αγωνιστές που σέρνονται σε δίκη για τις συγκεκριμένες υποθέσεις και να απαιτηθεί να αθωωθούν οι συλληφθέντες που σέρνονται σε πολιτικές δίκες!

Τη στιγμή που η κυβέρνηση και το σύστημα κλιμακώνουν την πολιτική της φασιστικοποίησης της δημόσιας και πολιτικής ζωής, σέρνοντας αγωνιστές σε δίκες για τη συμμετοχή τους σε διαδηλώσεις, εφαρμόζοντας χουντικούς νόμους που απαγορεύουν τις συγκεντρώσεις, καταστέλλοντας και βγάζοντας στην παρανομία τις απεργίες που ξεσπούν, η διοίκηση του ΣΕΤΗΠ επιλέγει να κάνει τα στραβά μάτια και ψάχνει τρόπο να μην μπουν σε ψηφοφορία τέτοια ψηφίσματα στη συνέλευση του σωματείου.

Η Ταξική Πορεία, στα σωματεία που παρεμβαίνει, θα συνεχίσει να αναδεικνύει την ανάγκη υπεράσπισης των αγωνιστών που σέρνονται σε πολιτικές δίκες, θα συνεχίσει να βάζει τη γραμμή αθώωσης όλων των συλληφθέντων για τις διαδηλώσεις 17 Νοέμβρη και 6 Δεκέμβρη του 2020, θα συνεχίσει να καταγγέλλει την πολιτική της καταστολής και της τρομοκρατίας.

-ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΝΤΙΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΕΣ ΜΕΘΟΔΕΥΣΕΙΣ ΤΟΥ ΔΣ – ΚΑΜΙΑ ΑΠΑΓΟΡΕΥΣΗ ΕΚΦΡΑΣΗΣ ΑΠΟΨΗΣ ΣΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ

- ΌΧΙ ΣΤΙΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΔΙΩΞΕΙΣ – ΝΑ ΑΘΩΩΘΟΥΝ ΟΙ ΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΠΟΥ ΣΕΡΝΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΙΚΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: