Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΜΑΖΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΕ ΛΑΡΚΟ ΚΑΙ ΛΑΡΥΜΝΑ


Το Σάββατο 8/2 η Ταξική Πορεία πραγματοποίησε μαζική παρέμβαση στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ, αλλά και στους κατοίκους του χωριού της Λάρυμνας. Μοιράστηκαν εκατοντάδες προκηρύξεις κατά τη διάρκεια της αλλαγής βάρδιας  του εργοστασίου, αναρτήθηκαν πανό αλληλεγγύης, ενώ επιδιώχθηκε να ανοίξει η κουβέντα με εργάτες και κατοίκους για όλα τα ζητήματα γύρω από τον αγώνα και την εξέλιξή του. Δεν ήταν δύσκολο να καταλάβει κάποιος ότι η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζει. Οι εργάτες και οι οικογένειές τους πληρώνουν καθημερινά με τον ιδρώτα και το αίμα τους το τίμημα της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Τα δεκάδες εργατικά ατυχήματα και οι νεκροί της ΛΑΡΚΟ, η βαριά, ανθυγιεινή και επικίνδυνη εργασία, το γκρίζο τοπίο της περιοχής από τη στάχτη και τη σκόνη, αποτυπώνονταν σε κάθε λέξη, σε κάθε κουβέντα της εργατικής τάξης η οποία αναζητά το δίκιο της.

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και ολόκληρης της περιοχής, η οποία ζει από τη λειτουργία του εργοστασίου, βρίσκεται σε ένα αρκετά σημαντικό σημείο. Η κυβέρνηση ετοιμάζεται να ψηφίσει τη σχετική τροπολογία στη Βουλή και ν' ανοίξει το δρόμο στο ξεπούλημα, την ιδιωτικοποίηση, τις απολύσεις. Την ίδια στιγμή οι εργαζόμενοι προσπαθούν να εντείνουν τον αγώνα τους. Έχουν πάρει απόφαση για 24ωρη απεργία την Τρίτη 11/2, ενώ ταυτόχρονα καλούν σε «γενικό ξεσηκωμό της περιοχής».
Η Ταξική Πορεία, μέσα από την παρουσία της στην περιοχή, θέλησε να δείξει την έμπρακτη αλληλεγγύη και στήριξή της στον αγώνα των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ. Θέλησε να αναδείξει ότι μόνο η εργατική τάξη, οι εργαζόμενοι και η τοπική κοινωνία, στηριζόμενοι στις δικές τους δυνάμεις, μπορούν να βάλουν φραγμό στα σχέδια κυβέρνησης και κεφαλαίου.




  • Add to Phrasebook
    • No word lists for Greek -> Greek...
    • Create a new word list...
  • Copy

Δεν υπάρχουν σχόλια: