Τετάρτη 19 Φεβρουαρίου 2020

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ Η ΠΟΙΝΙΚΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΟΡΓΑΝΩΜΕΝΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΔΡΑΣΗΣ!


Συμμετέχουμε και στηρίζουμε τη διαδήλωση
στις 22 Φλεβάρη, στις 11:00 π.μ.,
στην Πλατεία Αγίων Αναργύρων,
για να καταγγελθεί πλατιά
η προσπάθεια ποινικοποίησης
της οργανωμένης πολιτικής δράσης!


ΚΑΤΑΓΓΕΛΛΟΥΜΕ με τον πιο απερίφραστο τρόπο την πρακτική της Περιφέρειας Αττικής να καλέσει τα δημοτικά σχήματα «Δρόμοι Αντίστασης Αγίων Αναργύρων-Καματερού» και «Δρόμοι Αντίστασης Δάφνης-Υμηττού» να καταθέσουν τα οικονομικά τους βιβλία για τη συμμετοχή τους στις δημοτικές εκλογές του Μάη του 2019. Τα σχήματα αυτά δημιουργήθηκαν με σκοπό να εκφράσουν τις ανάγκες και τις διεκδικήσεις του λαού των περιοχών αυτών. Στους ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ συμμετέχουν και δρουν εργαζόμενοι, νέοι, συνταξιούχοι, αγωνιστές που έχουν πρωτοστατήσει σε μικρούς και μεγάλους αγώνες στις περιοχές τους.
Η συγκεκριμένη κλήση στηρίζεται στο νόμο 3870/2010 και απειλεί με βαρύτατα πρόστιμα όποιον δε συμμορφώνεται. Ουσιαστικά, ο νόμος αυτός (που ψηφίστηκε από την κυβέρνηση ΠΑΣΟΚ και εμπλουτίστηκε από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ) κινείται στην κατεύθυνση οικονομικού ελέγχου και φίμωσης των πολιτικών δυνάμεων.

Είναι ξεκάθαρο πως η συγκεκριμένη πρακτική δεν αποτελεί παρά μια ακόμα ευθεία κρατική παρέμβαση και χτύπημα της οργανωμένης και συλλογικής δράσης. Πρόκειται για κίνηση με ξεκάθαρο στόχο και προσανατολισμό, που δεν είναι άλλος από το να χτυπήσει το δικαίωμα του λαού να οργανώνεται και να συγκροτεί τον αγώνα του, κόντρα και ανεξάρτητα από το κράτος και τους μηχανισμούς του.
Τα δημοτικά σχήματα των λαϊκών δυνάμεων δεν είναι επιχειρήσεις. Παρεμβαίνουν στο λαό και διεκδικούν την ψήφο του, θέλοντας να αναδείξουν τα προβλήματά του (φτώχεια-ανεργία-καταστροφή περιβάλλοντος κ.λπ.), αλλά και να παλέψουν μαζί του ενάντια στην πολιτική που τα γεννά. Τα σχήματα αυτά προβάλλουν ως μόνη διέξοδο τη συλλογική, αγωνιστική δράση των εργαζομένων και του λαού.
Ξέρουμε καλά πως πρακτικές όπως η παραπάνω αποτελούν αναπόσπαστο κομμάτι της αντιλαϊκής πολιτικής που εφαρμόζεται όλα αυτά τα χρόνια από τις εκάστοτε κυβερνήσεις. Χτύπημα του ασύλου, καταχώρηση των προεδρείων των σωματείων στο Κεντρικό Μητρώο Πραγματικών Δικαιούχων, χτύπημα του δικαιώματος στην απεργία, ηλεκτρονικές ψηφοφορίες και απαγόρευση των αφισοκολλήσεων. Κατάθεση –στο αμέσως επόμενο διάστημα– νομοσχεδίου για τον περιορισμό και την απαγόρευση των διαδηλώσεων, καταστολή και συλλήψεις απεργών, αστυνομοκρατία στους δρόμους και συνολικά μια προσπάθεια τρομοκράτησης και υποταγής του λαού και της νεολαίας, αποτελούν όλα όψεις του ίδιου νομίσματος.
Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας, βαδίζοντας στα χνάρια των προκατόχων της, είχε και έχει να φέρει σε πέρας «δύσκολο έργο»: να χτυπήσει το δικαίωμα του λαού στην εκπαίδευση, την ασφάλιση, τη δουλειά και την υγεία. Με άλλα λόγια, θέλει να τελειώνει μια και καλή με όλα τα δικαιώματα που είχε κατακτήσει μια προηγούμενη περίοδο το κίνημα του λαού και των εργαζομένων με τους αγώνες του. Μοναδικό φραγμό, άλλωστε, σε αυτή την κατεύθυνση μπορούν να αποτελέσουν οι λαϊκοί αγώνες. Γι’ αυτό φροντίζει, και αυτή με τη σειρά της, να χτυπήσει κάθε όπλο που διαθέτουν στα χέρια του λαός και εργαζόμενοι, για να οργανώσουν την πάλη τους κόντρα στην αντιλαϊκή πολιτική.
·    Μας θέλουν με σκυμμένο το κεφάλι!
·    Φιμώνουν και ποινικοποιούν την πολιτική δράση!
·    Βγάζουν τον ταξικό συνδικαλισμό στην παρανομία!
Να μην αποδεχτούμε την «κανονικότητά» τους!
·    Να καταργηθούν όλα τα πρόστιμα για την διακίνηση πολιτικών απόψεων.
·    Ο οικονομικός έλεγχος είναι πολιτικός έλεγχος.
·    Όχι στην ποινικοποίηση της πολιτικής δράσης και της αντίστασης.
·    Να υπερασπιστούμε το δικαίωμα στην οργάνωση, τη συλλογική έκφραση και πάλη.
·    Αλληλεγγύη σε όλα τα αγωνιστικά σχήματα τα οποία είναι σε διαδικασία ελέγχου, προστίμων και διώξεων.

  • Add to Phrasebook
    • No word lists for Greek -> Greek...
    • Create a new word list...
  • Copy

Δεν υπάρχουν σχόλια: