Τετάρτη 26 Φεβρουαρίου 2020

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΣΤΑ ΕΛΤΑ! ΟΧΙ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΜΟ ΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ!

Εργαζόμενοι, εργαζόμενες,

η επίθεση ενάντια στους εργαζόμενους των ΕΛΤΑ είναι μέρος της αντεργατικής πολιτικής της κυβέρνησης, που έχει ονομαστεί «ΑΝΑΠΤΥΞΗ». Το σχέδιο δήθεν εξυγίανσης φέρνει διάλυση του οργανισμού και χιλιάδες απολύσεις εργαζομένων. Η σημερινή κυβέρνηση ΝΔ παίρνει τη σκυτάλη από την προηγούμενη του ΣΥΡΙΖΑ και:
Πετάει στην ανεργία χιλιάδες εργαζόμενους, οι οποίοι είτε απολύονται, είτε δεν ανανεώνεται η σύμβαση τους, μεγαλώνοντας τη στρατιά των ανέργων και οδηγώντας οικογένειες στην ανέχεια.
Κλείνει εκατοντάδες καταστήματα σε όλη τη χώρα, ξεχαρβαλώνοντας το δίκτυο και αφήνει ολόκληρες περιοχές  χωρίς καμία εξυπηρέτηση.
Παγιώνει το καθεστώς της εργοδοτικής ασυδοσίας και του εργασιακού μεσαίωνα, καθιερώνοντας ως μοντέλο την εργολαβική εργασία, τις ατομικές συμβάσεις λίγων μηνών, και τους μισθούς πείνας.

ΟΙ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΑ ΕΛΤΑ ΝΑ ΠΑΡΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝA
ΣΤΑ ΔΙΚΑ ΤΟΥΣ ΧΕΡΙΑ.
Η υπεράσπιση των θέσεων εργασίας και των εργασιακών δικαιωμάτων τους είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων στα ΕΛΤΑ. Γι' αυτό και σε αυτόν τον αγώνα πρέπει να έχουν τον πρώτο λόγο. Να μην επιτρέψουν να περάσει και αυτή η επίθεση. Να μην επαναπαυτούν στις αποφάσεις της συνδικαλιστικής ηγεσίας της ΠΟΣΤ, η οποία δεν έκανε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια για να προετοιμάσει τον αγώνα και οδήγησε τον κλάδο από υποχώρηση σε υποχώρηση, σπέρνοντας αυταπάτες για λύσεις μέσα από "διάλογο" και συνεννοήσεις με τη διοίκηση. Και αυτός ο αγώνας πρέπει να πλαισιωθεί από όλους τους εργαζόμενους στα ΕΛΤΑ, πανελλαδικά, αφού συνολική είναι η επίθεση που δέχονται.



ΟΙ ΕΞΕΛΙΞΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΑΦΟΡΟΥΝ ΟΛΟΥΣ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ.
Οι εξελίξεις αυτές, δεν αφορούν μόνο τα ΕΛΤΑ. Είναι το ίδιο μοντέλο που προωθείται σε ΟΤΕ, ΔΕΗ, Τράπεζες, σε όλες τις μεγάλες επιχειρήσεις με χιλιάδες εργαζόμενους, και θα συμπαρασύρει τις συνθήκες δουλειάς και τα μεροκάματα στο σύνολο των εργαζομένων της χώρας. Γι’ αυτό πρέπει να συγκροτηθεί μέτωπο συμπαράστασης τους απεργούς.
Οι εργαζόμενοι των ΕΛΤΑ δεν έχουν να περιμένουν κάτι από την Ομοσπονδία που δεν έκανε τίποτα όλα αυτά τα χρόνια για να προετοιμάσει τον αγώνα και άφησε τον κλάδο μακριά από κινηματικά γεγονότα. Πρέπει να πάρουν τον αγώνα στα χέρια τους με δικές τους διαδικασίες, χωρίς αυταπάτες για λύσεις σε συνεννόηση με τη διοίκηση.

ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΣΗ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥ!
ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΟΣ! 
ΜΟΝΙΜΗ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΜΕ ΠΛΗΡΗ ΑΣΦΑΛΙΣH ΚΑΙ ΜΙΣΘΟ ΠΟΥ ΝΑ ΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΟ ΚΟΣΤΟΣ ΖΩΗΣ

24/2/2020

Δεν υπάρχουν σχόλια: