Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΤΩΝ ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΩΝ ΚΙΝΗΣΕΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥΣ ΤΗΣ Α.Σ.Κ. ΠΑΜΕ

Στη Γενική Συνέλευση του ΣΕΦΙΕ (σωματείο ιδιωτικών εκπαιδευτικών στη Θεσσαλονίκη) καταθέσαμε τρία ψηφίσματα προς τα μέλη του Συλλόγου για έγκριση από την ίδια τη Γ.Σ. Το ένα από αυτά μας απαγορεύτηκε να το καταθέσουμε, από τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου που είναι και μέλη της Αγωνιστικής Συνδικαλιστικής Κίνησης (ΠΑΜΕ). Πρόκειται για το ψήφισμα της Πρωτοβουλίας Εργαζόμενων-Φοιτητών-Συνταξιούχων για τις αστικές συγκοινωνίες Θεσσαλονίκης, που καλούσε στην κινητοποίηση στις 22/2 στις 12 το μεσημέρι στο Άγαλμα Βενιζέλου.
Μας είπαν πως έχουν υπερψηφίσει ως Δ.Σ. άλλο σχετικό ψήφισμα και πως είναι αντικαταστατικό να το κατεβάσουμε. Όμως το ΑΝΩΤΑΤΟ και ΚΥΡΙΑΡΧΟ όργανο του Σωματείου (και σύμφωνα με το καταστατικό) είναι η Γενική Συνέλευση, η οποία μπορει να “καταψηφίζει τα πεπραγμένα της Διοίκησης”.
Μας είπαν πως τα ψηφίσματα ήταν αντιπαραθετικά. Όμως όταν προτείναμε να βρούμε μια κοινή συμφωνία στο πολιτικό σκέλος του ψηφίσματος και να προσθέσουμε την κινητοποίηση στις 22/2, δε δέχτηκαν καν να το συζητήσουν
. Μάλιστα έλεγαν ότι έχουν κάνει κινητοποιήσεις, γι' αυτό είναι αντιπαραθετικά. Όμως στην ερώτηση ποιες είναι αυτές οι κινητοποιήσεις, δεν μας είπαν καμία συγκεκριμένη, επαναλαμβάνοντας απλώς πως “έκαναν κινητοποιήσεις”. Αλλά το βασικότερο είναι πως δεν υπήρχε καμία άλλη κινητοποίηση την ίδια μέρα που πρότεινε το ψήφισμά μας.


Καταγγέλουμε την αντιδημοκρατική αυτή ενέργεια σε όλους τους συναδέλφους αλλά και στο λαό της Θεσσαλονίκης, που με το “έτσι θέλω” το ΠΑΜΕ δεν επέτρεψε να κατέβει το ψήφισμα για τη διαδήλωση για τον ΟΑΣΘ, αφού φαίνεται πως δε θέλουν να συμμετέχει το Σωματείο σε μια κινητοποίηση που αφορά ΟΛΟ το λαό της πόλης, από τη στιγμή που δε μπορούν να την ελέγχουν.

Αγωνιστικές Κινήσεις Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών


Δεν υπάρχουν σχόλια: