Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2020

Μαζική παρέμβαση στη Μότορ Όιλ


Μαζική παρέμβαση στην πύλη της Μότορ Όιλ στους Αγίους Θεοδώρους πραγματοποίησε σήμερα η Ταξική Πορεία. Στόχος, να καταγγείλει στους ίδιους τους εργαζόμενους του εργοστασίου τον βαρύ τραυματισμό των τεσσάρων συναδέλφων τους, να αναδείξει τις τεράστιες ευθύνες της εταιρείας και να μιλήσει για την ανάγκη οργανωμένης μαζικής απάντησης των εργαζομένων στον εργασιακό μεσαίωνα.

Τα μέλη της Ταξικής Πορείας άνοιξαν πανώ στην είσοδο του εργοστασίου και μοίρασαν εκατιοντάδες ανακοινώσεις στους εργαζόμενους που ξεκινούσαν την πρωινή βάρδια ή τέλειωναν τη βραδινή.


Ήταν σημαντικό ότι οι εργαζόμενοι έπαιρναν πρόθυμα την ανακοίνωση και αντιμετώπιζαν θετικά την παρέμαβση. Ήταν ξεκάθαρο ότι αποτελούσε ανακούφιση γι' αυτούς η διαπίστωση ότι στο σοβαρό αυτό ζήτημα δεν ήταν μόνοι, ότι υπάρχουν φωνές που αρνούνται να αποδεχτούν το κλίμα αποσιώπησης που καλλιεργεί η εταιρεία και μάλιστα με τη συμβολή του επιχειρησιακού σωματείου, της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενέργειας και του Εργατικού Κέντρου Κορίνθου οι οποίοι συνυπέγραψαν μία απαράδεκτη ανακοίνωση όπου η εταιρεία δεν αναφέρεται πουθενά, ενώ γίνονται αναφορές σε... προσευχές, παροτρύνσεις για... ψυχραιμία και υπενθύμιση προς τους εργαζόμενους ότι "βασική τους υποχρέωση" (των εργαζομένων, όχι της εταιρείας!) είναι το να... "ολοκληρωθούν με ασφάλεια" ο μεγάλος όγκος εργασιών που είναι ακόμα σε εξέλιξη!!!

Αυτό βέβαια εξηγεί και το ολοφάνερο κλίμα φόβου που κυριαρχούσε σε πολλούς από τους εργαζόμενους οι οποίοι ναι μεν έκφραζαν τη συμφωνία τους με την παρέμβαση αλλά δεν έπαιρναν την ανακοίνωση.

Δεν έλειψαν φυσικά και οι -ελάχιστοι- καλοθελητές που μας συνέστησαν να... ντρεπόμαστε που δεν σεβόμαστε "κάτι τέτοιες ώρες".

Μέχρι αυτή τη στιγμή συνεχίζει να υπάρχει το πέπλο σιωπής πάνω στις λεπτομέρειες που οδήγησαν στην έκρηξη. Ωστόσο, οι πραγματικές, οι βαθύτερες αιτίες είναι σε όλους γνωστές.






Δεν υπάρχουν σχόλια: