Σάββατο 22 Φεβρουαρίου 2020

Νεκρός 36χρονος εργάτης στο Λαμπίρι Αχαΐας

Άλλος ένας εργάτης άφησε την τελευταία του πνοή την ώρα της δουλειάς. Αυτή τη φορά ένας 36χρονος, χειριστής μηχανήματος, βρέθηκε εγκλωβισμένος σε σιλό άμμου την Πέμπτη 20/02 σε εργοτάξιο παραγωγης του Λαρσινού στο Λαμπίρι Αχαΐας. Άλλος ένας νέος άνθρωπος για μια ακόμη φορά έγινε θυσία στο βωμό της εκμετάλλευσης.

Δεν χρειαζόμαστε τις "επίσημες" έρευνες για να μάθουμε την αλήθεια. Δεν μας ικανοποιούν οι εξηγήσεις της εταιρείας για δήθεν άτυχη στιγμή ή απροσεξία την ώρα της δουλειάς.

Η λίστα των εργοδοτικών δολοφονιών είναι τεράστια και αποκαλύπτει πως πίσω από κάθε εργατικό "ατύχημα" βρίσκεται η εντατικοποίηση των εργασιών και η έλειψη των βασικών μέτρων προστασιας ,μιας και αυτά κοστίζουν στους εργοδότες.

Δολοφονίες σαν και αυτή είναι μέρος του συστήματος της εκμετάλλευσης, είναι το προϊόν των πολιτικών που δίνουν τη δυνατότητα στο κεφάλαιο να επιβάλει το αφήγημα των αναλώσιμων εργαζομένων χωρίς κανένα δικαίωμα ,ακόμα και αυτό στη ζωή.

Να μην αφήσουμε κανένα συνάδελφο μας μόνο του απέναντι στο θάνατο.
Να δώσουμε τις μάχες που επιβάλλονται κόντρα στην εργοδοσία που πατάει στην κυριολεξία επί πτωμάτων για να διατηρήσει τα κέρδη της.

Η οργανωμένη μαζική αντίσταση είναι μονόδρομος για να μπει φρένο στις εργοδοτικές δολοφονίες, για να μη χαθούν και άλλες ζωές στο μεροκάματο. Ο δρόμος της συλλογικής απάντησης είναι ο μοναδικός δρόμος που θα περπατήσουν οι εργαζόμενοι για να κατακτήσουν όσα έχουν γκρεμίσει εργοδότες και κυβέρνηση. Είναι ο δρόμος του αγώνα που πρέπει να δίνεται καθημερινά στους χώρους δουλειάς για καλύτερες συνθήκες εργασίας, για ασφάλιση και συλλογικές συμβάσεις με αυξήσεις στο κόστος της ζωής.

Δεν υπάρχουν σχόλια: