Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2020

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ!

Αποτέλεσμα εικόνας για ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ ΑΠΟΛΥΣΕΙς"

Σε απολύσεις 6 εργαζομένων προχώρησε η Διοίκηση της ΓΤ το τελευταίο διάστημα, από τις 27/12 και μετά, ενώ είχαν προηγηθεί άλλες 5 απολύσεις από τον Ιούλιο έως τον Νοέμβριο του 2019.

Οι τελευταίες "χριστουγενιάτικες" απολύσεις έγιναν μετά την απεργιακή κινητοποίηση που πραγματοποιήθηκε στις 18/12 στο ΚΔΑ (Κέντρο Διαλογής Αττικής) με αίτημα την ανάκληση των προηγούμενων απολύσεων, καθώς και την υπογραφή επιχειρησιακής συλλογικής σύμβασης εργασίας.

Πρόκειται για ένα ακόμη περιστατικό εκδικητικών απολύσεων, που -παρά τα όποια προσχήματα- στην πραγματικότητα αποτελεί, αφ' ενός, τιμωρία για τη συνδικαλιστική δράση των συναδέλφων και τη συμμετοχή τους στην κινητοποίηση και, αφ' ετέρου, προσπάθεια τρομοκράτησης και εκφοβισμού κάθε συναδέλφου που θέλει να παλέψει για τα δικαιώματά του.
 
Είχε προηγηθεί το "άτυπο" λοκ-άουτ στο κατάστημα Ζωγράφου τον περασμένο Ιούλιο (μετά από απεργιακή συγκέντρωση για την απόλυση ενός συναδέλφου από το συγκεκριμένο κατάστημα) και η μεταφορά των υπόλοιπων συναδέλφων σε άλλα καταστήματα.
 
• Η αυθαιρεσία της Διοίκησης της ΓΤ δεν είναι μεμονωμένο περιστατικό, αλλά μια ακόμη έκφραση της σκληρής εκμετάλλευσης που προωθείται συνολικά σε όλους τους εργαζόμενους και ιδιαίτερα του κλάδου.

ΥΠΕΡΑΣΠΙΖΟΜΑΣΤΕ το ΔΙΚΑΙΩΜΑ στη ΜΟΝΙΜΗ και ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ για ΟΛΟΥΣ.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ την ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ των απολυμένων συναδέλφων.
 
Ο εργασιακός μεσαίωνας που μας ετοιμάζουν οι εργοδότες, το κεφάλαιο και οι κυβερνήσεις του, ανατρέπεται μόνο μέσα από το δρόμο της συλλογικής διεκδίκησης, της οργάνωσης και του ανυποχώρητου αγώνα.
 
Είναι αναγκαίο περισσότερο από ποτέ να αντισταθούμε στην μαύρη εργασιακή πραγματικότητα που διαμορφώνεται και να μην συνηθίσουμε σε αυτή. Γιατί αλλιώς μόνο χειρότερες μέρες θα έρχονται.
 
Είναι αναγκαίο να υπερασπιστούμε και να διεκδικήσουμε το δικαίωμά μας στη δουλειά ως τέτοιο, και όχι σαν παραχώρηση που εξαρτάται από τις ορέξεις του εργοδότη.
 
Σήμερα που χτυπιέται βάναυσα το δικαίωμα στην απεργία και στη συνδικαλιστική δράση, είναι αναγκαίο να καταγγείλουμε πλατιά τις εκδικητικές απολύσεις που μοιράζει η εργοδοσία της ΓΤ και να αγωνιστούμε για να κερδίσουν οι απολυμένοι συνάδελφοί μας την επαναπρόσληψή τους.
 
Παλεύουμε για:
 
- Ανθρώπινους ρυθμούς δουλειάς - τήρηση του ωραρίου.
- Υπερασπιζόμαστε το δικαίωμα στη συνδικαλιστική έκφραση και δράση, το δικαίωμα στην απεργία.
- Παλεύουμε για συλλογικές συμβάσεις με πραγματικές αυξήσεις στο κόστος της ζωής.
- ΟΧΙ στις εκδικητικές απολύσεις και τις δυσμενείς μεταθέσεις συναδέλφων.
- Πλήρης μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.
- Προσλήψεις με συμβάσεις εργασίας αορίστου χρόνου.
- ΑΜΕΣΗ ΕΠΑΝΑΠΡΟΣΛΗΨΗ των ΑΠΟΛΥΜΕΝΩΝ συναδέλφων.

Δεν υπάρχουν σχόλια: