Κυριακή 9 Φεβρουαρίου 2020

ΟΧΙ ΣΤΗΝ ΑΠΟΛΥΣΗ ΤΩΝ 25 ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΝΟΚΙΑ!

Στις 14/01 η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ ανακοίνωσε, σε συνέχεια των απολύσεων 30 εργαζομένων τον περασμένο Οκτώβριο, την απόλυση ακόμη 25 εργαζομένων στα πλαίσια του «αναδιαρθρωτικού» της πλάνου, ενός ακόμη αντεργατικού πλάνου δηλαδή, που ενώ κάθε χρόνο υπόσχεται νέες ευκαιρίες και ωραία λόγια στους εργαζόμενους της, στην πραγματικότητα επιφυλάσσει περισσότερη εκμετάλλευση και επισφάλεια γι΄ αυτούς.  Πρόκειται για μία ξεκάθαρη προσπάθεια μείωσης των αντιστάσεων από πλευράς τους και εμπέδωσης αυτής της μαύρης εργασιακής πραγματικότητας σαν κάτι φυσιολογικό.
  Τόσο με τις απολύσεις του Οκτώβρη, όσο και με τις τωρινές, η διοίκηση της ΝΟΚΙΑ επιδιώκει να αυξήσει τα κέρδη της εταιρείας εις βάρος των εργαζομένων. Πατώντας στο ευρύτερο καθεστώς καταπάτησης των εργασιακών δικαιωμάτων, της μείωσης μισθών και θέσεων εργασίας, των απλήρωτων υπερωριών  που επικρατεί συνολικά, αλλά και ακόμη πιο έντονα στον κλάδο των τηλεπικοινωνιών, δε διστάζει να απολύει κόσμο, προκειμένου να ικανοποιήσει τα δικά της συμφέροντα. Επιβεβαιώνει πως για εκείνη οι εργαζόμενοι αποτελούν αναλώσιμο υλικό.
  Η στάση της εργοδοσίας της NOKIA αποτελεί ξεκάθαρη  κλιμάκωση της επίθεσης που προωθείται εδώ και χρόνια απέναντι στους εργαζόμενους συνολικά του κλάδου. Οι συνεχείς μειώσεις μισθών, η προσπάθεια παγίωσης των ελαστικών μορφών εργασίας, οι εργολαβίες, η εντατικοποίηση των ρυθμών δουλειάς, τα μηδενικά μέτρα προστασίας και ασφάλειας των εργαζομένων, αλλά και το χτύπημα της συνδικαλιστικής δράσης και των σωματείων συνθέτουν τη μαύρη εργασιακή πραγματικότητα που προσπαθούν να επιβάλουν. Ο εργασιακός μεσαίωνας απλώνεται σταθερά, με τις κυβερνήσεις, διαδεχόμενες η μια την άλλη, να παίζουν σταθερά τον αντιδραστικό τους ρόλο απέναντι στον εργαζόμενο λαό. Όλες οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων άλλωστε, είναι εκείνες που έχουν προσφέρει το νομοθετικό οπλοστάσιο στους εργοδότες, ώστε να μπορούν να αυθαιρετούν και να εκμεταλλεύονται τους εργαζόμενους τους.
   Κόντρα σε αυτό το κλίμα που προσπαθεί να διαμορφώσει η εργοδοσία, οι εργαζόμενοι της ΝΟΚΙΑ πρέπει να μπουν μαζικά στις συνελεύσεις του σωματείου τους  και να πάρουν αποφάσεις για κινητοποιήσεις και απεργία! Να απαιτήσουν να μην απολυθεί κανένας συνάδελφος! Να  διεκδικήσουν ΣΣΕ με αυξήσεις στους μισθούς και ανθρώπινους ρυθμούς δουλειάς. Μαζί με τους εργαζόμενους του ΟΤΕ, και κάθε άλλου κλάδου που αντιμετωπίζει την ίδια βάρβαρη πολιτική, να δώσουν μαζικά και ανυποχώρητα των αγώνα για δουλειά με δικαιώματα! Ως ΤΑΞΙΚΉ ΠΟΡΕΙΑ στεκόμαστε αλληλέγγυοι στους εργαζομένους της ΝΟΚΙΑ και τους καλούμε να μην κάνουν ούτε βήμα πίσω από τις διεκδικήσεις τους, να  μην υποκύψουν στους εκβιασμούς και τις πιέσεις! Με όπλο τα σωματεία τους να εμποδίσουν  τις απολύσεις και να βάλλουν φραγμό στα σχέδια της εργοδοσίας!


·          ΟΧΙ ΣΤΙΣ ΑΠΟΛΥΣΕΙΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ

·          Σ.Σ.Ε ΜΕ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ

·          ΠΛΗΡΗΣ ΚΑΙ ΣΤΑΘΕΡΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΜΕ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια: