Παρασκευή 21 Φεβρουαρίου 2020

ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ ΤΟ ΔΙΚΑΙΩΜΑ ΣΤΗΝ ΑΣΦΑΛΙΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ! ΚΑΜΙΑ ΩΡΑ ΔΙΔΑΣΚΑΛΙΑΣ ΜΑΥΡΗ – ΚΑΝΕΝΑ ΕΝΣΗΜΟ ΧΑΜΕΝΟ!

Οι Αγωνιστικές Κινήσεις ιδιωτικών εκπαιδευτικών στην Θεσσαλονίκη πραγματοποίησαν παρεμβάσεις σε χώρους δουλειάς με το ακόλουθο κείμενο για το ζήτημα της ασφάλισης.


Με το νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο στόχος της κυβέρνησης ΝΔ είναι η μετατροπή της ασφάλισης, της σύνταξης και της περίθαλψης, από συλλογικό δικαίωμα του εργαζόμενου λαού σε προσωπική-ατομική υπόθεση. Συνεχίζει και επεκτείνει τον νόμου Κατρούγκαλου, που κατέθεσε, ψήφισε και χειροκρότησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ. Κατοχυρώνει:
τις δραματικές περικοπές των συντάξεων
την κατάργηση της 13ης και 14ης σύνταξης 
την αύξηση του ορίου ηλικίας στα 67 έτη 
την κατάργηση των ασφαλιστικών δικαιωμάτων των γυναικών και των μητέρων.
την είσοδό του ιδιωτικού κεφαλαίου του στο χώρο της ασφάλισης.

Οι εργαζόμενοι/νες στα φροντιστήρια ζούμε καθημερινά τη μαύρη και ανασφάλιστη εργασία!

Οι εργοδότες στα φροντιστήρια συχνά καταπατούν στην πράξη τα δικαιώματα μας, μας αναγκάζουν να δουλεύουμε τις μισές μας ώρες «μαύρες», με αποτέλεσμα να χάνουμε τα μισά ένσημα. Με την εκβιαστική φράση «σας δίνουμε δουλειά», κερδίζουν στην πλάτη μας απαλλασσόμενοι από τις νόμιμες εργοδοτικές εισφορές. Τα λιγότερα ένσημα σημαίνουν χαμηλότερη σύνταξη, σημαίνουν περισσότερα χρόνια εκμετάλλευσης, σημαίνουν λιγότερα δικαιώματα στην περίθαλψη!


Όλοι εμείς, οι εργαζόμενοι στα φροντιστήρια (ξένων γλωσσών, μέσης εκπαίδευσης, κέντρα μελέτης κτλ) καλούμαστε να υπογράψουμε ατομικές συμβάσεις οι οποίες λήγουν με το τέλος της σχολικής χρονιάς και μας καθιστούν όμηρους στην αυθαιρεσία του κάθε εργοδότη. Η θέση μας είναι επισφαλής καθώς δεν γνωρίζουμε πόσες ώρες θα δουλέψουμε ώστε να προγραμματίσουμε την ζωή μας. Μας απολύουν όποτε θέλουν, δεν καταβάλουν δώρα, και όλα αυτά για ωρομίσθιο που δεν μπορεί να καλύψει τις βασικές μας ανάγκες! Οι νέες εργαζόμενες που θέλουν να γίνουν μητέρες αντιμετωπίζουν την απειλή της απόλυσης και δεν έχουν στοιχειώδη ασφαλιστική κάλυψη και περίθαλψη !

Να αγωνιστούμε! Να οργανώσουμε τις αντιστάσεις μας!

Η ασφάλιση είναι κατάκτηση και δικαίωμα όλου του λαού, ανεξάρτητα από εισφορές και χρόνια εργασίας. Είναι συλλογικό δικαίωμα. Το δικαίωμα αυτό δεν πρέπει να τους το χαρίσουμε, πρέπει να το υπερασπιστούμε! Και αυτό απαιτεί τη μαζική κινητοποίηση του εργατικού κινήματος. Η αντίσταση είναι υπόθεση των ίδιων των εργαζόμενων!

Να διεκδικήσουμε:

Πλήρη ασφαλιστικά και συνταξιοδοτικά δικαιώματα.
Δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη για όλους.
Καμία ώρα διδασκαλίας μαύρη – κανένα ένσημο χαμένο.
Υπογραφή συλλογικής σύμβασης στα φροντιστήρια με αυξήσεις τους μισθούς και τα ωρομίσθια.

Αγωνιστικές Κινήσεις Ιδιωτικών Εκπαιδευτικών
Για επικοινωνία: agkinhseis@gmail.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: