Σάββατο 22 Απριλίου 2023

Νεκρός εργάτης στα Ναυπηγεία Σύρου- Όχι άλλο αίμα εργατών!




Ακόμα ένα εργατικό «ατύχημα» έρχεται να προστεθεί στη μαύρη λίστα. Αυτή τη φορά, στο νησί της Σύρου, όταν ένας εργάτης, με καταγωγή από τις Φιλιππίνες, έπεσε από ύψος 12 μέτρων, με αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του, τη Δευτέρα 17/4. Ο 37χρονος εργάτης ήταν μέλος του πληρώματος του φορτηγού πλοίου «M/V EQUINOX SEAS», που βρίσκεται ελλιμενισμένο στο Ναυπηγείο της Σύρου. Δούλευε με την ειδικότητα του καθαριστή στο πλοίο, που έχει σημαία νησιών Cayman και ανήκει στην ελληνόκτητη ναυτιλιακή εταιρεία «Equinox Maritime LTD».



Καθόλου τυχαίο είναι το γεγονός ότι πλέον μετράμε σχεδόν σε καθημερινή βάση νεκρούς και σακατεμένους εργάτες.

Το κεφάλαιο και η εκάστοτε εργοδοσία θεωρεί τους εργάτες αναλώσιμους. Αδιαφορώντας πλήρως για τη ζωή τους, αρκεί να βγει η παραγωγή με το φθηνότερο δυνατό κόστος. Η ασυδοσία του κεφαλαίου δεν θα σταματήσει να θυσιάζει την εργατική τάξη και το λαό. Αντίθετα, θα κάνει τα πάντα για να αναπαραχθεί και να κερδοφορήσει με οποιοδήποτε κόστος, χύνοντας ολοένα και περισσότερο ιδρώτα και αίμα εργατών.

Μόνο η οργάνωση σε κάθε χώρο δουλειάς και ο κοινός αγώνας εργατών, ανέργων, προσφύγων και μεταναστών μπορούν να μπουν φραγμός στον εργασιακό μεσαίωνα! Μόνο μέσα από τη συλλογική αντίσταση και διεκδίκηση μπορούμε να υπερασπίσουμε την ίδια μας τη ζωή!

Τα “ατυχήματα” των εργατών είναι δολοφονίες των αφεντικών! Μαχητικοί μαζικοί αγώνες για ανθρώπινες συνθήκες δουλειάς και ζωής!

Δεν υπάρχουν σχόλια: