Δευτέρα 10 Απριλίου 2023

Μαζική η σημερινή απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενους στους δήμους


Μαζική συγκέντρωση από τους εργαζόμενους στους δήμους, στο πλαίσιο της 24ωρης πανελλαδικής απεργίας, πραγματοποιήθηκε σήμερα στις 10 το πρωί στην πλατεία Καραϊσκάκη, έξω από τα γραφεία της ΠΟΕ-ΟΤΑ. Ακολούθησε διαδήλωση προς το υπουργείο Εσωτερικών, με ενδιάμεση στάση έξω από τα γραφεία της ΚΕΔΕ.

Η κινητοποίηση έγινε με αφορμή τις πειθαρχικές διώξεις στο δημοτικό συμβούλιο του δήμου Αγίου Δημητρίου και είχε ως κύριο αίτημα τη μονιμοποίηση των συμβασιούχων στους δήμους και την κατάργηση της «διάταξης Βορίδη». Της υποχρέωσης δηλαδή στους ΟΤΑ να εξαντλούν τα ένδικα μέσα με σκοπό την ανατροπή τυχόν θετικών δικαστικών αποφάσεων για μετατροπή συμβάσεων ορισμένου χρόνου σε αορίστου. Στην κινητοποίηση είχαν οργανωμένη παρουσία σωματεία εργαζόμενων από κάποιους δήμους (ανάμεσά τους του Αγίου Δημητρίου, Πειραιά, Κορυδαλλού, Αθηναίων κ.ά.). Ωστόσο, φανερή για ακόμη μια φορά ήταν η αποσυγκρότηση που κυριαρχεί, καθώς πολλαπλάσια ήταν τα πρωτοβάθμια σωματεία στους ΟΤΑ της Αθήνας που απουσίαζαν.


Η Ταξική Πορεία συμμετείχε στη συγκέντρωση και τη διαδήλωση με πανό και συνθήματα κατά της αντεργατικής πολιτικής και υπέρ του δικαιώματος στη μόνιμη και σταθερή δουλειά, με δικαιώματα, για όλους. 

Στο τέλος της διαδήλωσης, έξω από το υπουργείο Εσωτερικών, η ηγεσία της ΠΟΕ-ΟΤΑ αποφάσισε τη συνέχιση της διαδήλωσης προς το πολιτικό γραφείο του Βορίδη, στο Κολωνάκι, με δικαιολογία την απουσία του από το υπουργείο παρότι είχαν ζητήσει να τον συναντήσουν. Η Ταξική Πορεία κατήγγειλε ανοιχτά αυτή τη λογική και δεν ακολούθησε τη μεθόδευση της συνδικαλιστικής ηγεσίας. Η «προσωποποίηση» της επίθεσης που αντιμετωπίζουν οι εργαζόμενοι συσκοτίζει, δεν βοηθάει τον αγώνα που έχουν να δώσουν απέναντι στη συνολική αντεργατική και αντιλαική πολιτική.  Επιδιώκει να καλλιεργήσει εκλογικές αυταπάτες, όταν απέναντί τους έχουν μια πολιτική που σκοπό έχει να τσακίσει δικαιώματα και κατακτήσεις, ανεξάρτητα από τον εκάστοτε διαχειριστή της. Οι εργαζόμενοι μπορούν να πετύχουν νίκες μέσα από τον αγώνα, τις απεργίες και τις διαδηλώσεις τους, όχι μέσα από τη συνδιαλλαγή των συνδικαλιστικών ηγεσιών με το σύστημα.


Δεν υπάρχουν σχόλια: