Τετάρτη 5 Απριλίου 2023

Να μην περάσει το 24ωρο ωράριο στα εμπορικά καταστήματα!

Τροπολογία ΝΔ για το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων:

ΟΙ ΕΜΠΟΡΟΫΠΑΛΛΗΛΟΙ ΝΑ ΟΡΓΑΝΩΘΟΥΝ ΜΑΖΙΚΑ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΝΕΑ ΠΡΟΚΛΗΣΗ! ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ 24ΩΡΟ ΩΡΑΡΙΟ! 

Η Ταξική Πορεία καταγγέλλει το σοβαρό χτύπημα που φέρνει η ΝΔ στο ωράριο των εμποροϋπαλλήλων. Στο νομοσχέδιο με θέμα «μέτρα για την στήριξη των συγγενών των θυμάτων στα Τέμπη» (!) κατέθεσε τροπολογία, η οποία αναφέρει πως «Το ωράριο των εμπορικών καταστημάτων μπορεί να παρατείνεται με απόφαση του κατά τόπου Δημάρχου, μετά από πρόταση του τοπικού εμπορικού συλλόγου, μέχρι τις 06:00 της επομένης»!

Σε έναν κλάδο που έχει δεχτεί απανωτά τσακίσματα στα εργασιακά του δικαιώματα. Σε έναν κλάδο που του επέβαλαν δουλειά τις Κυριακές, σπαστά και ξεχειλωμένα ωράρια, μισθούς πείνας, απάνθρωπους ρυθμούς δουλειάς, Black Friday, λευκές νύκτες… και ο κατάλογος είναι ατέλειωτος.

Το κεφάλαιο είναι αδίστακτο και δεν σταματάει πουθενά. Με στόχο να μεγιστοποιήσει τα κέρδη του, χτίζει εργασιακά κάτεργα με εργαζόμενους που δεν θα έχουν κανένα δικαίωμα απέναντι στην εργοδοσία.

Η κυβέρνηση της ΝΔ δεν χάνει καιρό. Η θλίψη της για το έγκλημα στα Τέμπη, είναι τόσο μεγάλη που την ίδια στιγμή ξεπουλά το νερό, δικάζει μαθητές που αγωνίζονται, εξαναγκάζει τους εμποροϋπαλλήλους να δουλεύουν μέχρι τα ξημερώματα. Μαζί και ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΠΑΣΟΚ και λοιποί παρατρεχάμενοι που τόσα χρόνια νομοθετούν τσακίζοντας τα δικαιώματα της εργατικής τάξης και του λαού. Το σύστημα και οι εκφραστές τους είναι σταθερά ταξικοί εχθροί των εργαζόμενων!

Η οργή των εργαζόμενων απέναντι στο νέο χτύπημα, να γίνει οργάνωση και συλλογική διεκδίκηση μέσα στους χώρους δουλειάς. Οι εμποροϋπάλληλοι πρέπει να κάνουν γενικές συνελεύσεις για να αντιμετωπίσουν συλλογικά τη νέα πρόκληση, που αθόρυβα υπερψηφίστηκε στη Βουλή στις 30/03. Η ηττοπάθεια σπάει μόνο στο δρόμο του αγώνα. Οι μαζικές απεργίες στις 8 και 16 Μάρτη και τα συλλαλητήρια ανέδειξαν ότι η πραγματική μας δύναμη βρίσκεται στους μαζικούς αγώνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: