Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2022

Ανταπόκριση από τις κινητοποιήσεις ενάντια στο ν/σ Γκάγκα - Όλοι στη συγκέντρωση την Πέμπτη 1/12, 1μμ, Σύνταγμα

Από μικρή μαζικότητα χαρακτηρίστηκαν οι δυο πρώτες μέρες των κινητοποιήσεων για να μην ψηφιστεί στη Βουλή το νομοσχέδιο Γκάγκα.

Τη Δευτέρα 28/11 είχε προκηρυχτεί 24ωρη παναττική απεργία από την ΕΙΝΑΠ και 4ωρη στάση εργασίας από την ΠΟΕΔΗΝ και συγκέντρωση στη Βουλή, ενώ την Τρίτη 29/11 μόνο απεργία των γιατρών της Αττικής και συγκέντρωση έξω από το υπουργείο Υγείας.



Αν κι οι προθέσεις τις κυβέρνησης σχετικά με τα νοσοκομεία και τη χειροτέρευση τόσο της πρόσβασης του λαού σε δωρεάν περίθαλψη όσο και του καθεστώτος με το οποίο θα εργάζονται οι νοσοκομειακοί γιατροί και όλοι οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία, που θα επωμιστούν τις συνέπειες της λειτουργίας με ιδιωτικο-οικονομικά κριτήρια (όπως η μερική απασχόληση γιατρών, οι αξιολογήσεις που θα οδηγούν ως και σε απόλυση επικουρικών γιατρών, τα απογευματινά χειρουργεία επί πληρωμή κ.ά.), ήταν γνωστά από καιρό, δυστυχώς οι ομοσπονδίες του χώρου καθόλου δεν φρόντισαν το διάστημα πριν την κατάθεση του νομοσχεδίου να ενημερωθούν πλατιά οι εργαζόμενοι και να δημιουργηθεί κίνημα που να μπορεί να σταματήσει την ψήφισή του.

Τα μεγάλα λόγια που συνεχώς ακούμε ούτε την κυβέρνηση φοβίζουν ούτε τους εργαζόμενους βγάζουν στο δρόμο. Παρ' όλο που τα μηνήματα από την κινητοποίηση της 20ης Οκτώβρη και την απεργία της 9ης Νοέμβρη ήταν ενθαρρυντικά, δεν έγινε η δουλειά που έπρεπε, μέσα από συνελεύσεις και κινητοποιήσεις στα νοσοκομεία, ώστε να ενεργοποιηθούν οι εργαζόμενοι.

Έτσι, τη Δευτέρα ανοίχτηκε έξω από τη Βουλή ένα τεράστιο πανό της ΟΕΝΓΕ που δυστυχώς έκανε αντίθεση με τους λίγους που το κρατούσαν. Ενώ το πρωί της Τρίτης έγινε συμβολική κατάληψη του υπουργείου Υγείας από στελέχη της για κάποιες ώρες και συνάντηση με τον υπουργό την ώρα της συγκέντρωσης, ο οποίος όπως ήταν φυσικό παρέμεινε ακλόνητος στις θέσεις του.


Πρόβλημα αποτελεί το γεγονός ότι διαδήλωση δεν έχει προγραματιστεί για καμία μέρα, ούτε καν για την Πέμπτη που αναμένεται να τεθεί το νομοσχέδιο προς ψήφιση. Στη συγκέντρωση στη 1μμ έξω από τη Βουλή καλούν με πανελλαδική απεργία οι νοσοκομειακοί γιατροί και με 4ωρη στάση εργασίας η ΑΔΕΔΥ και το ΕΚΑ.

Οι εργαζόμενοι στα νοσοκομεία και ο λαός πρέπει να συμμετέχουμε μαζικά την Πέμπτη, ανεξάρτητα από τις ανεπάρκειες των συνδικαλιστικών ηγεσιών, που σπέρνουν ήδη την ηττοπάθεια μιλώντας για «νόμο που θα μείνει στα χαρτιά».

Μόνο η μαζική οργανωμένη πάλη μας κόντρα σε εχθρούς και ψεύτικους φίλους θα αλλάξουν την κατάσταση προς όφελός μας.

ΓΙΑ ΝΑ ΖΗΣΟΥΜΕ ΚΑΛΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΣΤΟΥΜΕ!

Δεν υπάρχουν σχόλια: