Κυριακή 27 Νοεμβρίου 2022

Όχι στο νομοσχέδιο Γκάγκα! - Όλοι στις κινητοποιήσεις των υγειονομικών!

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΚΑΓΚΑ ΠΟΥ ΚΑΤΕΘΕΣΕ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ!

Αγώνας για:

  • Μόνιμη και σταθερή δουλειά!
  • Πραγματικές αυξήσεις στους μισθούς!
  • Πλήρη και δωρεάν περίθαλψη για όλο το λαό!

ΟΛΟΙ ΣΤΙΣ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ ΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΩΝ:

Δευτέρα 28/11: 12μ συγκέντρωση στο Σύνταγμα (24ωρη παναττική απεργία γιατρών / στάση εργασίας 11πμ-3μμ ΠΟΕΔΗΝ)

Τρίτη 29/11: 1μμ συγκέντρωση στο υπουργείο Υγείας (24ωρη παναττική απεργία γιατρών)

Πέμπτη 1/12: 1μμ συγκέντρωση στο Σύνταγμα (24ωρη πανελλαδική απεργία γιατρών / στάση εργασίας 11πμ-3μμ ΠΟΕΔΗΝ / στάση εργασίας από τις 12μ μέχρι τη λήξη του ωραρίου ΑΔΕΔΥ)

 

Νύχτα κατατέθηκε στη Βουλή το νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη και την ιατρική εκπαίδευση. Παρά τις αντιδράσεις των νοσοκομειακών γιατρών, των διαφωνιών των ιδιωτών γιατρών αλλά ακόμη και των ιατρικών συλλόγων, η κυβέρνηση δείχνει αποφασισμένη να περάσει πάση θυσία το νομοσχέδιο για την κατάργηση της δωρεάν περίθαλψης και των εργασιακών δικαιωμάτων.

Θεσμοθετείται:

  • η πρόσληψη με καθεστώς μερικής απασχόλησης και η δυνατότητα διατήρησης ιδιωτικού έργου,
  • η κατάργηση της πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης, αφού «υπό προϋποθέσεις» δύναται η δυνατότητα απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα,
  • η λειτουργία απογευματινών χειρουργείων και ιατρείων με αμοιβή 600E από τον ασθενή,
  • η ετήσια αξιολόγηση των επικουρικών γιατρών με απολύσεις και αποκλεισμό μετά από αρνητικές αξιολογήσεις,
  • η πρόσληψη από και υπό την ευθύνη του Νοσοκομείου με ό,τι εκβιασμούς αυτό συνεπάγεται,
  • η διαμόρφωση γιατρών διαφορετικών ταχυτήτων από τα χρόνια της ειδικότητας.

Με λίγα λόγια αυτό που προωθείται είναι η καταστρατήγηση του δικαιώματος του λαού στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη αλλά και η βάναυση καταπάτηση κάθε εργασιακού δικαιώματος του ιατρικού προσωπικού, αφού προάγεται η λογική των απολύσεων μέσω της «αξιολόγησης» και των ελαστικών σχέσεων εργασίας.

Το νομοσχέδιο αυτό δεν είναι παρά ένα μέρος της συνολικής εικόνας που θέλουν να διαμορφώσουν σε όλη την εργασία. Αυτής του εργασιακού μεσαίωνα, της φτωχοποίησης και εργαλειοποίησης των εργαζομένων και της απουσίας πάσης φύσεως δημοκρατικού δικαιώματος. Ο νόμος Χατζηδάκη, ο νόμος για την πρωτοβάθμια υγεία, για το καθηκοντολόγιο, η αξιολόγηση, τα ΣΔΙΤ και όλες οι μορφές απασχόλησης-σύγχρονης δουλείας, δείχνουν πως το σύστημα προωθεί τη βαρβαρότητα και σε καμία περίπτωση δεν ενδιαφέρεται για την υγεία του λαού.

Οι συνδικαλιστικές ηγεσίες ΠΟΕΔΗΝ και ΟΕΝΓΕ, στέκονται άλλη μία φορά κατώτερες των περιστάσεων. Η ΠΟΕΔΗΝ το αντιμετωπίζει ως ζήτημα που δεν αφορά όλους τους υγειονομικούς εργαζόμενους ενώ η ΟΕΝΓΕ έχει μπει στη διαδικασία της συλλογής υπογραφών ενάντια στο νομοσχέδιο. Σε μια φάση που η επίθεση οξύνεται, η φτώχεια, η ακρίβεια, η αβεβαιότητα και η ανεργία μαστίζουν, η κυβέρνηση έχει ανοίξει ολομέτωπη επίθεση σε όλα τα πεδία και περνάει ό,τι πιο αντιδραστικό και αντιλαϊκό, δεν αρκεί ένα μάζεμα υπογραφών. Το νομοσχέδιο για την υγεία που θέλουν να περάσουν είναι κομβικό, θα κάνει πιο αντιλαϊκό όλον τον χαρακτήρα της περίθαλψης, πιο αντεργατικό το πλαίσιο εργασίας στα νοσοκομεία. Όπως λένε αυτοί, θα τα «εκσυγχρονίσει». Απέναντι σε όλα αυτά, το μάζεμα των υπογραφών είναι αποπροσανατολιστικό, υποβαθμίζει την πάλη και είναι έξω από τη λογική της μαζικής και δυναμικής σύγκρουσης με την κυβερνητική πολιτική.

Οι εργαζόμενοι πρέπει να δυναμώσουμε την πάλη μας. Να μαζικοποιήσουμε τις συνελεύσεις μας, τις απεργίες και τις κινητοποιήσεις. Για να παρθεί αυτό το τόσο σημαντικό νομοσχέδιο πίσω, πρέπει να οργανωθούμε και να συγκροτήσουμε έναν ανυποχώρητο αγώνα. Είναι ζήτημα σύγκρουσης και αναμέτρησης με το σύστημα και την πολιτική του.

Για να ζήσουμε πρέπει να αγωνιστούμε.

- ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΚΑΓΚΑ
- ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
- ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
- ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
- ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
- ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟΥ
- ΠΛΗΡΗ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: