Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Ανταπόκριση από τη συζήτηση της Ταξικής Πορείας ενόψει της απεργίας στις 9 Νοέμβρη

 

Αρκετά πλούσια και με μεγάλη συμμετοχή από εργαζόμενους και μέλη σωματείων από τον ιδιωτικό και το δημόσιο τομέα, ήταν η συζήτηση της Ταξικής Πορείας  που πραγματοποιήθηκε στο βιβλιοπωλείο "Εκτός των Τειχών", το Σάββατο 5/11, ενόψει της γενικής απεργίας στις 9 Νοέμβρη.

Τόσο εισηγητικά, όσο και μέσα από την κουβέντα που ακολούθησε, αναδείχθηκαν μια σειρά ζητήματα, όπως τα ανοιχτά μέτωπα με τα οποία βρίσκεται αντιμέτωπος ο λαός και οι εργαζόμενοι της χώρας αυτή την περίοδο και η ανάγκη απέναντι σε αυτά να οργανώσουν την πάλη τους.  Απέναντι στον πόλεμο και στην εμπλοκή της χώρας μας σε αυτόν, που προωθείται από τη στάση της ελληνικής κυβέρνησης, βάζοντας σε τεράστιους κινδύνους την εργατική τάξη και το λαό. Απέναντι στη φτώχεια και την εξαθλίωση, με την οποία βρίσκονται αντιμέτωπες όλο και πιο διευρυμένες λαϊκές μάζες. Απέναντι στην καταστολή και στην πολιτική που θέλει να κηρύξει παράνομες τις απεργίες και τη συνδικαλιστική δράση. Απέναντι στην εργασιακή βαρβαρότητα που επιβέλλεται μέσα στους χώρους δουλειάς, μετατρέποντας τους σε σύγχρονα εργασιακά κάτεργα.

Τονίστηκε η αναγκαιότητα απέναντι σε όλα αυτά, οι εργαζόμενες μάζες να αντισταθούν και να διεκδικήσουν αυξήσεις στους μισθούς, Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας και συνολικά, δουλειά και ζωή με δικαιώματα. Να οργανωθούν στα συλλογικά τους όργανα και να κάνουν δική τους υπόθεση την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους. Σε αυτή την κατεύθυνση, και κόντρα στην πρόθεση των συνδικαλιστικών ηγεσιών να μετατρέψουν την απεργία σε μια άσφαιρη τουφεκιά, αναδείχθηκε η ανάγκη να δώσουν, με όσο το δυνατόν καλύτερους όρους, οι εργαζόμενοι την απεργιακή μάχη της 9ης Νοέμβρη. Σαν ένα σημαντικό βήμα για να εκφραστεί μαζικά και οργανωμένα, σε ολόκληρη τη χώρα, η αγωνιστική διάθεση τους. Ένα βήμα το οποίο μπορεί να βάλει τις βάσεις για τη συνέχεια που πρέπει να έχει ο αγώνας για την ανατροπή αυτής της πολιτικής.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΙΣ 9 ΝΟΕΜΒΡΗ, ΣΤΙΣ 11:00 πμ ΣΤΑ ΧΑΥΤΕΙΑ!
 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια: