Τρίτη 8 Νοεμβρίου 2022

Υγειονομικοί: Όλοι στην απεργία 9 Νοέμβρη!

ΜΑΖΙΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ

ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΚΑΓΚΑ

Συνάδερφοι,

Συνεχώς βρισκόμαστε να δουλεύουμε όλο και με χειρότερους όρους ενώ ο λαός όλο και δυσκολότερα βρίσκει την υγειά του στα νοσοκομεία. Με τον ένα νόμο πίσω από τον άλλο η Κυβέρνηση χτυπάει τα εργασιακά μας δικαιώματα και το δικαίωμα του λαού στην πλήρη και δωρεάν περίθαλψη. Η καθημερινότητα που βιώνουμε στη δουλειά με το συνεχές τρεχαλητό, την υποστελέχωση, τους εκβιασμούς, τις απανωτές βάρδιες έρχεται να συμπληρώσει τους χαμηλούς μισθούς και την αφαίμαξή τους  από την ακρίβεια αλλά και την επικινδυνότητα από την κλιμάκωση του πολέμου στην Ουκρανία.

Η πανδημία αποτέλεσε καταλύτη αυτής της επίθεσης. Στο όνομα του «επείγοντος-έκτακτου και αναγκαίου» υπήρξε οδοστρωτήρας στα εργασιακά μας δικαιώματα. Την ίδια περίοδο χιλιάδες χάθηκαν λόγω αυτής της εγκληματικής πολιτικής. Αποτέλεσμα σήμερα στα περισσότερα νοσοκομεία της χώρας να υπάρχουν ελλείψεις γιατρών, νοσηλευτών και λοιπών ειδικοτήτων και να μην καλύπτονται ούτε οι εφημερίες βασικών κλινικών. Οι λίστες χειρουργείων είναι ατέλειωτες με έως και έτη αναμονής. Το  καθημερινό  τρεχαλητό, οι χρωστούμενες άδειες ή ρεπό και η εργοδοτική τρομοκρατία δεν θα σταματήσει αν δεν κινητοποιηθούμε μαζικά για την διεκδίκηση των δικαιωμάτων μας.      

Η σημερινή κατάσταση δεν αποτελεί κάποιου είδους απορρύθμιση αλλά την πραγματική στόχευση της κυβερνητικής πολιτικής. Θέλουν να μετατρέψουν τα νοσοκομεία σε εργασιακή ζούγκλα και την περίθαλψη σε ανθρωποφαγία. Με νέο νομοσχέδιο η υφυπουργός Γκάγκα χτυπάει την μόνιμη και σταθερή δουλειά στους γιατρούς και την πλήρη απασχόληση, εντείνει την τρομοκρατία με αξιολογήσεις και θεσμοθετεί τα απογευματινά χειρουργεία με πληρωμή 600Ε από τον ασθενή.

Το νομοσχέδιο έρχεται δύο μήνες μετά την ψήφιση του καθηκοντολογίου που αναστατώνει το νοσηλευτικό κλάδο οξύνοντας τους διαχωρισμούς και την ιεραρχία και δίνει έδαφος για αρνητικές αξιολογήσεις και απολύσεις. 

Τα παραπάνω πλαισιώνουν το σύνολο της επίθεσης στο χώρο δουλειά μας με τις μεθοδεύσεις για κλείσιμο νοσοκομείων με το μοντέλο κόμβος-ακτίνα, την μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ, τις ΣΔΙΤ, την αναστολή εργασίας συναδέλφων, τις Συμβάσεις Ορισμένου Χρόνου, τις εργολαβίες, την δικαστικές διώξεις συναδέλφων.

Συνάδελφοι, 

Δεν έχουμε τίποτα να περιμένουμε ούτε από προεκλογικές υποσχέσεις, ούτε από κάποια αλλαγή κυβέρνησης. Ούτε χωράνε οι ανάγκες μας στους δημοσιονομικούς υπολογισμούς του κεφαλαίου. Η  μόνη προοπτική για την βελτίωση των όρων δουλειάς και ζωής μας είναι η συγκρότηση των αγώνων μας σε κατεύθυνση αντίστασης  στην κυβερνητική πολιτική και διεκδίκησης των δικαιωμάτων μας. Κόντρα στο νόμο Χατζηδάκη και τις ποινικοποιήσεις των αγώνων μας. Να διεκδικήσουμε μαζικά άμεσα μόνιμες προσλήψεις, μονιμοποίηση των συμβασιούχων και επιστροφή των σε αναστολή συναδέλφων μας. Καμία δυσμενής μετακίνηση και κανένα κλείσιμο νοσοκομείου. Να υπερασπιστούμε τα συνδικαλιστικά μας δικαιώματα και όλους τους συναδέλφους μας που διώκονται για αγωνιστικές κινητοποιήσεις. Να παλέψουμε για αυξήσεις στους μισθούς και χαρακτηρισμό του χώρου ως ανθυγιεινού. Η απεργία στις 9 του Νοέμβρη πρέπει να γίνει δική μας υπόθεση, να δοθεί περιεχόμενο αντίστασης και διεκδίκησης και να μην αποτελέσει άλλη μία τουφεκιά. Οι συνδικαλιστικές μας ηγεσίες δεν έχουν τέτοιο σκοπό και δεν νοιάζονται για το δυνάμωμα του αγώνα μας αλλά σπέρνουν απογοήτευση με τις κούφιες θριαμβολογίες τους. Για αυτό πρέπει να κάνουμε τον αγώνα πριν, στις 9 και μετά την απεργία δική μας υπόθεση.

  • ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΤΟ ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΚΑΓΚΑ
  • ΠΡΟΣΛΗΨΕΙΣ ΜΟΝΙΜΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ
  • ΜΟΝΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΩΝ
  • ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΣΕ ΑΝΑΣΤΟΛΗ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ
  • ΑΥΞΗΣΕΙΣ ΣΤΟΥΣ ΜΙΣΘΟΥΣ
  • ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟ ΤΟΥ ΧΩΡΟΥ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΩΣ ΑΝΘΥΓΙΕΙΝΟ
  • ΚΑΝΕΝΑ ΚΛΕΙΣΙΜΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ
  • ΠΛΗΡΗΣ ΔΩΡΕΑΝ ΠΕΡΙΘΑΛΨΗ ΓΙΑ ΟΛΟ ΤΟ ΛΑΟ

Δεν υπάρχουν σχόλια: